واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ دي ۱۳۹۳ (۹:۲۲ق.ظ)
افزايش امنيت فضاي سايبري در حوزه صنعت پتروشيمي معاون وزير نفت با بيان اين که تهديدهاي سايبري عليه سيستمهاي صنعت نفت، گاز و پتروشيمي داراي ابعاد مختلفي است، تاکيد کرد: امنيت فضاي سايبري در حوزه صنعت پتروشيمي بايد افزايش يابد.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس شعري مقدم، مدير عامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي اظهار داشت: صنايع نفت وگاز و پتروشيمي کشور ستون اصلي اقتصاد ايران است، و بديهي است، به دليل اهميت موضوع، اين صنايع از اولين نقاطي خواهند بود که رقباي اقتصادي، سياسي و يا مغرضان نظام هدف تخريب و حمله قرار خواهند داد.
وي افزود: همچنان که در مباحث تحريمي سالهاي اخير شاهد محدوديتهايي در زمينه فروش نفت خام، تامين تجهيزات مورد نياز و حتي حملههاي سايبري در کشور بودهايم که نمونه آن حمله نرم افزار "استاکس نت" به صنعت نفت و زيرساختهاي حياتي آن به عنوان يک جنگ افزار مخرب است، از اين رو توجه به مقوله امنيت فضاي سايبري در حوزه صنعتي و اداري از اهميت بالايي برخوردار است.
شعري مقدم گفت: حوادثي که در سال 2014 در سطح بين الملل و به خصوص در کشورهاي کره جنوبي، چين و آلمان رخ داد اين پيام را به همراه دارد که هيچ کشوري در سطح جهان از تروريسم سايبري و تهديد فضاي مجازي در امان نخواهد بود، چنانچه کشورهايي که خود صاحب فناوري و صادرکننده آن به جهان هستند نيز بيشترين خسارت را متحمل شدهاند.
معاون وزير نفت افزود: در نبردهاي مدرن، ديگر دست و پاي سرباز مورد حمله قرار نميگيرد، چراکه کافي است ارکان آسيب پذيري مانند چشم يا سيستم عصبي او دچار اختلال شود که در اين صورت فرد مصدوم هيچ فرقي با يک مرده نخواهد داشت. به بيان سادهتر، اکنون بيتها و بايتها به جاي گلولهها و بمبها،شکل نويني از تهديد و جنگ را به خود گرفته است.
وي تصريح کرد: سيستمهاي کنترلي و انفورماتيک به عنوان چشم، گوش و مغز صنعت عمل ميکنند که به موازات توسعه فناوري و افزايش سطح اتوماسيون از اهميت خاصي برخوردار هستند، ضمن آنکه آسيب پذيري آنها نيز افزايش يافته است، زيرا به دليل اجراي برخي پروتکلهاي بينالمللي با هدف يکپارچگي هرچه بيشتر اين سيستمها، امکان نفوذ و دستکاري اجزاي سيستم نيز تسهيل شده است که اين امر باعث افزايش قدرت نفوذ انواع بدافزارها و برنامههاي مخرب در شرايط تهديدهاي سايبري محسوب ميشوند.
شعري مقدم گفت: ايمنسازي صنعت پتروشيمي در مقابل اين تهديدها يک ضرورت قطعي بوده و تمامي سازمانهاي تابعه شرکت ملي صنايع پتروشيمي موظف به انجام تدابير قطعي در اين خصوص هستند.
معاون وزير نفت اظهارکرد: تهديدهاي سايبري عليه سيستمهاي صنعت نفت، گاز و پتروشيمي داراي ابعاد مختلفي است که ميتواند اثرات مخرب فني و اقتصادي زيادي به همراه داشته باشد، به عنوان مثال همانطور که ميدانيم نشت يک آلاينده يا انفجار يک مخزن در درجه اول سلامتي و حيات کارکنان اين صنعت و در مرحله بعد سلامت شهروندان را تهديد ميکند، بنابراين لازم است ضمن رعايت همه ملاحظهها لايههاي ايمني و شناسايي نقاط آسيب پذير، اقدامات احتياطي لازم را در جهت پيشگيري به موقع و واکنش مناسب در مقابل تهديدات ياد شده معمول داشت.
وي ادامه داد: وجه ديگر تهديدهاي سايبري در صنعت خطرات زيست محيطي است که ميتواند طبيعت را تا سالها دچار آلودگي کند که ما انسانها در جايگاه جانشين خداوند بر روي زمين مسئول پاسخگويي به آن هستيم.
شعري مقدم گفت: گاهي در صورت انجام حملات سيبري، اشکالات سيستمي گسترده بروز کرده، به طوري که منجر به کاهش توان توليدي، توقف عمليات و عدم انجام تعهدات قراردادي، زيان اقتصادي و خدشهدار شدن اعتبار صنعت ميشود و چه بسا که بروز بحران ملي و خدشهدار شدن پايداري و ثبات کشور را در پي داشته باشد.
مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي ادامه داد: باتوجه به سياستهاي کلان نظام مبني بر استقرار اهداف عاليه پدافند غيرعامل در سطح کشور، صنعت پتروشيمي کشور خود را مکلف ميداند پيوسته در راستاي استقرار و ارتقاء اين اهداف، نهايت تلاش و کوشش خود را انجام دهد و با همکاري شرکتهاي پتروشيمي و مديران مجرب اين صنعت، زمينه استقرار اهداف پدافند غيرعامل در سطح صنعت نفت و کشور را فراهم آورد.
وي افزود: شرکت ملي صنايع پتروشيمي در نقش جايگاه جديد حاکميتي، خود را مکلف ميداند که شرکتهاي پتروشيمي کشور را با مسائل روز و دانش نوين اين حوزه آشنا کرده و در جهت استمرار همايش و گردهماييهاي مشابه گام بردارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]