محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831492817
از شارلی ابدو تا وطن امروز
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: از "شارلی ابدو" تا "وطن امروز"
بگذاریم قضاوت بر مبنای رفتار رسانه ها با افکار عمومی باشد که این خود در بلند مدت می تواند تعیین کننده عیار رسانه ها به لحاظ کیفیت و رعایت اصول حرفه ای و سطح و میزان مخاطب باشد.
آفتاب: هیات نظارت بر مطبوعات روز دوشنبه به روزنامه "وطن امروز" به دلیل یک "تیتر یک" تذکر داد و خواستار بررسی این موضوع در دادگاه شد.
تیتر مورد نظر "خبر مرگش " بود که درباره بیماری شدید ملک عبدالله پادشاه 91 ساله عربستان سعودی در کنار عکس بزرگی از او در صفحه نخست روزنامه "وطن امروز" منتشر شد.
مرجع تشخیص تخلف مطبوعات از قانون در ایران، دادگاه ویژه مطبوعات و هیات نظارت بر مطبوعات است و در این موضوع هیچ شک و تردیدی نیست با این حال مواردی درباره این تیتر را می توان ذکر کرد.
به نظر نگارنده و با بررسی مواد قانون اساسی و قانون مطبوعات، "تیتر یک" روزنامه وطن امروز ناقض هیچ یک از این اصول و مواد قانونی نیست.
در متن تذکر هیات نظارت بر مطبوعات آمده است:"تذکر به روزنامه وطن امروز بابت تیتر اولی که در تخریب رابطه با همسایگان و در مغایرت با مصوبات شورای عالی امنیت ملّی است. همچنین مقرر شد پرونده این روزنامه به دادگاه ارجاع شود."
دو دلیل برای این تذکر مطرح شده است. اول تخریب رابطه با همسایگان و دوم مغایرت با مصوبات شورای عالی امنیت ملی است.
به نظر نگارنده، در این تیتر نسبت به رهبر یک کشور دیگر توهینی انجام نشده و تنها آرزوی مرگ برای او بیان شده است.
آرزوی مرگ برای یک انسان در یک رسانه بخش خصوصی نه نقض قانون و نه توهین آمیز است. بخشی از روزنامه ها و رسانه ها برای سران دیگر کشورها آرزوی سلامتی می کنند و عکس آن، برخی رسانه ها می توانند آرزوی مرگ کنند. به ویژه که در سال ها و دهه های گذشته بارها "شعارهای مرگ" مطرح شده و می شوند.
درباره تخریب روابط با همسایگان هم می توان گفت که ممکن است در جمهوری اسلامی ایران روزنامه ای وجود داشته باشد که خواهان تخریب و قطع کامل روابط ایران با یک کشور دیگر باشد از عربستان سعودی گرفته تا آمریکا و کومور.
این روزنامه ممکن است برخلاف مقامات دولت تهران معتقد باشد روابط با عربستان سعودی به سود منافع ملی ایران نیست و برعکس، قطع روابط میان دو کشور می تواند به منافع ملی خدمت کند. باید اجازه داد این روزنامه فعالیت کند و استدلال ها و تیترها و عکس ها خود را نیز در این زمینه منتشر کند.
همانطور که قبل از این بسیاری از رسانه های ایران علیه روابط تهران با کشورهایی چون کومور و سوازیلند و البته آمریکا مطالب و تیتر و عکس منتشر می کردند و می کنند.
شاید گفته شود روابط ایران با عربستان سعودی حیاتی و به هزار و یک دلیل گفته و ناگفته یا پیدا و پنهان حساس است. اما پاسخ این است که همه اینها چیزی بیش از یک نظر نیست و می توان نظرات دیگری را در برابر آن مطرح و آنها را رد کرد همانطور که بسیاری از کارشناسان داخلی و خارجی در مورد عربستان سعودی و رفتارهایش نظرات مختلفی را بیان کرده اند.
روزنامه ها جای اظهار نظر و بیان افکار و تحلیل های مختلف، متفاوت و گاه متضاد است. یک رسانه هر چند در موضع اقلیت باشد می تواند بر خلاف همه تحلیل های طیف اکثریت نظرات خود را بیان کند.
به عنوان مثال همین حالا هم در بین رسانه های ایرانی درباره آمریکا و دو نظر متفاوت وجود دارد و نظرات متفاوت مطرح می شود برخی آن را خوب و برخی آن را بد می دانند اما در نهایت دولت و وزارت خارجه راه خود را پی می گیرد.
این که انتظار داشته باشیم همه روزنامه و رسانه ها، نظرات دولت را در باره سیاست خارجی پیگیری کنند در این صورت چه نیازی به وجود این همه رسانه و روزنامه است. همان تعداد روزنامه و رسانه دولتی و حکومتی کفایت می کند.
از سوی دیگر معمولا وقتی مقامات ایرانی در خارج از کشور درباره مطالب مطبوعات داخلی مورد پرسش قرار می گیرند در رفتار پسندیده، سینه سپر می کنند و از وجود مطبوعات آزاد در ایران سخن می گویند و اینکه آنها تحت کنترل دولت نیستند اما حالا این گونه اقدامات سخنان آنها را زیر سؤال می برد.
روزنامه وطن امروز متعلق به بخش خصوصی ایران است و از این نظر، دولتی و حکومتی نیست به همین دلیل نظر این روزنامه، بیان نظر جمعی از روزنامه نگاران و بخشی از فعالان سیاسی ایران است.
روزنامه وطن امروز نه مانند روزنامه "ایران" دولتی، نه مانند "کیهان" و "اطلاعات" حکومتی و نه مانند روزنامه "همشهری" متعلق به بخش عمومی است. بنابراین مطالب وطن امروز بیانگر نظر رسمی، دولت یا حکومت نیست.
پس از این منظر، به لحاظ قانونی نمی توان به تیتر یک روزنامه وطن امروز خرده گرفت اما از نظر ارزش های اخلاقی - انسانی و مصالح عمومی می توان دیدگاه متفاوتی را مطرح کرد.
فعالیت روزنامه نگاری بهتر است در مسیر رعایت اصول حرفه ای، اخلاقی و ارزش های انسانی باشد.
آرزوی مرگ برای یک همنوع از نظر ارزش های اخلاقی - انسانی امری مذموم است و به همین دلیل براساس اصول اخلاقی و ارزش های انسانی تیتر یک "خبر مرگش" در روزنامه وطن امروز مناسب نیست.
چنین تیتری باعث کنیه توزی و نفرت انگیزی علیه دیگر انسان ها می شود و چون این دو حس را تحریک می کند به لحاظ ارزش های اخلاقی - انسانی اقدام صحیحی نیست و به تقویت و ترویج حس کینه ورزی و نفرت انگیزی منجر می شود. این دو حس نه فضیلت بلکه رذیلت اخلاقی به شمار می روند و تحریک این احساسات قدمی در جهت برانگیختن رذایل انسانی است و نه فضایل انسانی.
از همین روست که برپایه این استدلال ها تیتر یک روزنامه وطن امروز نه از جنبه اصول حرفه ای یا قانونی بلکه از منظر ارزش های اخلاقی قابل نکوهش است و این قضاوت مخاطبان و وجدان عمومی برای این رسانه می تواند بزرگترین مجازات باشد.
در چنین وضعیتی باید به جامعه و افکار عمومی و مخاطبان اجازه داد از طریق رفتار خود نسبت به چنین تیترهایی واکنش نشان دهد و آن را مورد تقدیر یا تقبیح کنند نه اینکه نهاد قدرت در این موضوع دخالت کند.
ماجرای تیتر یک روزنامه وطن امروز با حوادث مربوط به حمله دفتر نشریه طنز فرانسوی شارلی ابدو نیز همزمان شده است.
نشریه طنز فرانسوی "شارلی ابدو" بارها به دلیل انتشار کاریکاتورهای فضاحت بار درباره پاپ و مقدسات اسلامی، یهودی و مسیحی و مقامات دولت فرانسه مورد سرزنش قرار گرفت. نشریه شارلی را خبرگزاری رویترز این گونه توصیف می کند: "نشریه ای با کاریکاتورهای مبتذل جنسی که مخاطبان را به خود جذب نمی کند."
شاهد این ماجرا هم این است که تیراژ این نشریه سال گذشته به شدت کاهش یافت و به رقم 30 هزار نسخه ای سقوط کرده بود. تیراژ این نشریه هم تا قبل از ماجرای اخیر و حمله به دفتر آن 60 هزار نسخه بود.
کاریکاتورهای منتشر شده در نشریه شارلی ابدو براساس قوانین فرانسه توهین آمیز نبود و معمولا شکایت علیه آنها در دادگاه های این کشور نیز به محکومیت نمی رسید اما واکنش افکار عمومی و نخبگان جامعه فرانسه قابلیت وزن کشی دارد و آن تیراژ پایین این نشریه بود.
شبکه یورو نیوز نیز اعلام کرده بود شارلی ابدو قبل از حمله اخیر در آستانه ورشکستگی قرار داشت. شارلی در سال گذشته میلادی، کمپینی برای جمع آوری یک میلیون یورو به راه انداخت اما نتوانست بیش از چند هزار یورو موفقیتی کسب کند.
البته پس از حملات اخیر، ورق برگشت. تیراژ این نشریه به 3 میلیون نسخه رسید. دولت برای پرداخت یک میلیون یورو به شارلی با هدف ادامه انتشار آن اعلام آمادگی کرد و بسیاری دیگر داوطلبانه آمادگی خود را برای کمک مالی به این مجله اعلام کردند.
بگذاریم قضاوت بر مبنای رفتار رسانه ها با افکار عمومی باشد که این خود در بلند مدت می تواند تعیین کننده عیار رسانه ها به لحاظ کیفیت و رعایت اصول حرفه ای و سطح و میزان مخاطب باشد.
منبع: عصرایران
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]
صفحات پیشنهادی
واکنش الازهر به انتشار مجدد کاریکاتورهای اهانت آمیز شارلی ابدو -
واکنش الازهر به انتشار مجدد کاریکاتورهای اهانت آمیز شارلی ابدو شناسهٔ خبر 2464674 چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۴ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی الازهر مصر با صدور بیانیه ای نسبت به انتشار مجدد کاریکاتورهای اهانت آمیز به ساحت پیامبر گرامی اسلام ص توسط مجله فرانسوی شارلیوطن امروز دادگاهی می شود
وطن امروز دادگاهی می شودصاحب امتیاز روزنامه وطن امروز با بیان اینکه به بهانه مصوبه شورای امنیت ملی که به دست رسانهها نرسیده با برخی مطبوعات برخود میکنند گفت روشهای تبعیض آمیز هیأت نظارت برمطبوعات آشکار است مهرداد بذرپاش صاحب امتیاز روزنامه وطن امروز با اشاره به رأی صادر شدهحمله به چند مسجد در فرانسه در پی حادثه تروریستی شارلی ابدو
حمله به چند مسجد در فرانسه در پی حادثه تروریستی شارلی ابدو منابع آگاه از وقوع چندین انفجار علیه مساجد فرانسه خبر داده و در این رابطه اعلام کردند که انفجاری صبح امروز پنجشنبه ساعت شش به وقت محلی در نزدیکی مسجدی در منطقه ویلفراش سور ساون در شهر لیون اتفاق افتاد به گزارش نامهتماس اولاند با رؤسای جمهور پیشین فرانسه درباره حادثه "شارلی ابدو"
پنجشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۸ فرانسوا اولاند رییسجمهوری فرانسه با رؤسایجمهور پیشین فرانسه درباره حمله به مجله شارلی ابدو دیدار و گفتو گو کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از نشریه لوفیگارو وی ابتدا با نیکولا سارکوزی رییسجمهور سابق فرانسه گفتوگو کرد و قرچه کسی مغز متفکر حمله به شارلی ابدو بوده است ؟
چه کسی مغز متفکر حمله به شارلی ابدو بوده است تاریخ انتشار سه شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۹ ۴۰ درحالی که شمار زیادی از فرانسوی ها به حمله ای که علیه شارلی ابدو انجام شد با محکوم کردن اسلامگرایی و برپایی تظاهرات در خیابان ها واکنش نشان می دهند تییری میسان در مقاله ای در پایگاهنشریه شارلی ابدو: باز هم کاریکاتورهای پیامبر مسلمانان را منتشر می کنیم!!
نشریه شارلی ابدو باز هم کاریکاتورهای پیامبر مسلمانان را منتشر می کنیم وکیل نشریه شارلی ابدو میگوید که این هفتهنامه این هفته برای چندمین بار کاریکاتورهای موهن در مورد پیامبر مسلمانان منتشر میکند به نقل از خبرگزاری فرانسه وکیل نشریه شارلی ابدو میگوید که این هفته̴حضور پاپ فرانسیس در مراسم دعا برای قربانیان حمله به شارلی ابدو
گزارش لحظه به لحظه از فرانسه حضور پاپ فرانسیس در مراسم دعا برای قربانیان حمله به شارلی ابدو نشریات و رسانه های فرانسه امروز پنجشنبه عناوین نخست خبری خود را به حادثه تیراندازی در دفتر هفته نامه شارلی اختصاص دادند به گزارش سرویس بینالملل جام نیوز حمله مسلحانه بهشارلیابدو؛ هیزم کوره اسلامهراسی/ نگاهی به امواج اسلامستیزی در غرب -
گزارش تحلیلی شارلیابدو هیزم کوره اسلامهراسی نگاهی به امواج اسلامستیزی در غرب شناسهٔ خبر 2463594 سهشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۵ دین و اندیشه > اسلام در جهان باید توجه کرد که همان طور که موج اسلام هراسی در اروپای پس از ۱۱ سپتامبر فرونخوابید پس از قدرت گیری داعش و حادثه شارلیشارلی ابدو مجددا با اسلامستیزی میآید
شارلی ابدو مجددا با اسلامستیزی میآید بین الملل > اروپا - ایسنا نوشت به گفته سردبیر مجله شارلی ابدو شماره جدید این هفته نامه حاوی مطالب غمانگیزی برای گرامیداشت همکاران کشتهشده نخواهد بود بلکه روالی را که در ۲۱ سال گذشته داشته ادامه می&zwnطنز روزنامه قانون درباره تیتر وطن امروز
طنز روزنامه قانون درباره تیتر وطن امروز روزنامه قانون در شماره امروز خود ویژه نامه طنزی با عنوان بی قانون امروز منتشر کرده است به گزارش نامه نیوز در این ویژه نامه با کنایه به صفحه اول چند روز قبل روزنامه وطن امروز عکس بزرگی از اوباما با تیتر دهنتو منتشر شده است بی قانونینشستهای امنیتی اروپایی در پی حادثه «شارلی ابدو» / کشورهای اروپایی امنیتی شدند
پنجشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۸ دستگاههای مبارزه با تروریسم ایتالیا اسپانیا و بلژیک به منظور بررسی تهدیدها پس از حادثه حمله به دفتر مجله طنز شارلی ابدو فرانسه نشستهایی را برگزار کردند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپتنیک پلیس اسپانیا دستور اعمالواکنش کاریکاتوریستهای دنیا به اتفاقات «شارلی ابدو» -
واکنش کاریکاتوریستهای دنیا به اتفاقات شارلی ابدو شناسهٔ خبر 2461638 شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۴ هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی روز 17 دی ماه با حمله دو تروریست به دفتر مجله شارلی ابدو در پاریس چهار کاریکاتوریست این نشریه کشته شدند که این اتفاق با واکنش هنرمندان کاریکاتوریست دنحمله شدید اردوغان به غرب و نتانیاهو در خصوص ماجرای شارلی ابدو -
حمله شدید اردوغان به غرب و نتانیاهو در خصوص ماجرای شارلی ابدو شناسهٔ خبر 2463881 سهشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۶ بین الملل > اروپا رئیس جمهور ترکیه با متهم کردن غرب به ریاکاری در ماجرای شارلی ابدو و انتقاد از حضور نتانیاهو در تظاهرات پاریس گفت چگونه ممکن است رهبری که رژیمش تروریسدعای پاپ فرانسیس برای قربانیان شارلی ابدو
پنجشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۰ پاپ فرانسیس در مراسم دعای صبحگاهی خود برای تمامی افراد مرتبط با حمله به مجله طنز شارلی ابدو دعا کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از نشریه لوفیگارو پاپ فرانسیس در اقامتگاه سنت مارس که به قربانیان این حمله تروریستی اختصاص داده استیادداشت خواندنی حسین قدیانی در روزنامه وطن امروز «جمل آنلاین» باید هم سلمان و ابوذر را بزند چون سر د
یادداشت خواندنی حسین قدیانی در روزنامه وطن امروزجمل آنلاین باید هم سلمان و ابوذر را بزند چون سر در آخور طلحه و زبیر دارد ناکثین میخواهند با فساد سلمان و ابوذر مبارزه کنند بخندید جنگ گاوصندوق با قلک و قمقمه نخیر حضرت مستطاب سلمان و ابوذر با قدرت فاسد نمیشوند شما فکری به حاسوریه حمله تروریستی به مجله شارلی ابدو را محکوم کرد
پنجشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۷ وزارت خارجه سوریه ضمن محکومیت حمله به دفتر روزنامه شارلی ابدو در فرانسه که به کشته شدن افراد بیگناه منجر شد به بازماندگان و خانوادگان این حادثه تسلیت گفت به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری سوریه سانا یک منبع در وزارت خارجاعطا جايزه دنيل پرل به شارلی ابدو
اعطا جايزه دنيل پرل به شارلی ابدو جایزه سال 2015 دنیل پرل Daniel Pearl که به شجاعت در حرفه خبرنگاری اختصاص دارد به نشریه فکاهی فرانسوی شارلی ابدو اعطا شد به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازخبرگزاری فرانسه رابرت کوواسیک رییس باشگاه خبرنگارا-
گوناگون
پربازدیدترینها