واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تنها راه ایجاد اشتغال؛ حذف یارانه نقدی ثروتمندان
تنها راهکار ایجاد اشتغال مولد در کشور حذف یارانه نقدی 10 تا 15 میلیون ثروتمند و هدایت درآمدهای حاصل از آن به سمت صنعت و تولید ملی است.
آفتاب: عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: تولید داخلی میتواند شغل مولد را به خصوص در قطبهای صنعتی، کارخانجات بزرگ، پتروشیمیها، پالایشگاهها و معادن یا برداشت از منابع زیرزمینی و تبدیل آن به منابع درجه یک و هدفگذاری برای صادرات، ایجاد کند.
سیدسعید زمانیان دهکردی به خبرنگار ایلنا گفت: ما اگر بتوانیم بودجه کشور را به سمت پروژههای عمرانی هدایت کرده و تمرکز خود را بر روی راهاندازی پروژههای نیمه تمام و موارد مربوط به تولید بگذاریم، میتوانیم این موارد را در خصوص ایجاد اشتغال مولد لحاظ کنیم. اما اگر با توجه به شرایطی که در حال حاضر در آن هستیم، بودجه را به صورت متراکم به سمت مصارف جاری هدایت کنیم، باعث بروز مشکلات بسیاری میشود.
وی با اشاره به اینکه درحال حاضر بودجه سال 94 تفاوت چندانی با بودجه سال گذشته ندارد، گفت: تنها تفاوتی که میتوان از این بودجه برداشت کرد، جهتگیری آن در خصوص طرح هدفمندی یارانهها و بحث حذف 10 میلیون نفر ثروتمند از دریافت یارانه نقدی و تزریق آن به زیرساختهای اقتصادی در ارتباط با ایجاد اشتغال است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا سرمایهگذاری در بخشهای عمرانی باعث به وجود آمدن اشتغال غیر دائمی میشود، گفت: ما اگر چهار میلیون کارگر فصلی را در نظر داشته باشیم، در حال حاضر اکثر این افراد به دلیل خوابیدن پروژههای عمرانی با مشکل روبرو هستند و در واقع رقمی بالغ بر 16 میلیون نفر که از طریق پروژههای عمرانی امرار معاش میکردند، بیکار شدهاند.
وی در ادامه افزود: بحث پروژهها و زیرساختهای ساختمانی که میتواند در حدود 50 حرفه را درگیر خود کند، اگر مسکوت گذارده شوند نمیتوانند که اشتغال مولد را ایجاد کنند.
دهکردی با اشاره به بخش صنعت، کشاورزی و مسئله اشتغال آفرینی این موارد، تصریح کرد: بعید میدانم که با وضعیت موجود پیشرفت چشمگیری را در این بخش شاهد باشیم. در صورتی میتواند این امر محقق شود که بودجه جاری تعدیل شده و به سمت ایجاد شغل مولد هدایت شود.
وی خاطرنشان کرد: ما باید در ارتباط با افزایش مسئله اشتغال به تولید ملی هم توجه کنیم، تولید داخلی میتواند شغل مولد را به خصوص در قطبهای صنعتی، کارخانجات بزرگ، پتروشیمیها، پالایشگاهها و معادن یا برداشت از منابع زیرزمینی و تبدیل آن به منابع درجه یک و هدفگذاری برای صادرات، ایجاد کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در بودجه سال 94 چه برنامهای برای اشتغال افراد تحصیل کرده وجود دارد، گفت: افراد کم سواد و بیسواد عموما جذب پروژههای عمرانی میشوند، اما در ارتباط با وضعیت اشتغال افراد تحصیل کرده، باید گفت که زمینه کار و زیرساختهای اشتغال برای این افراد در بسیاری از نقاط فراهم نیست.
وی در ادامه افزود: زیرا همه به دنبال پشتمیز نشینی در مراکز دولتی نیستند و عموما به این نتیجه رسیدهاند که ادارات و وزارتخانهها متورم شده و قدرت جذب ندارند، به همین دلیل هم است که عنوان میشود باید بودجههای جاری کشور کاهش یابد.
دهکردی تصریح کرد: راه این مسئله باز گذاشتن دست بخش خصوصی برای سرمایهگذاری است اما متاسفانه این سرمایهگذاریها در حال حاضر فراهم نیست. در بحث بخش خصوصی و واگذاریهای اصل 44 به آن صورت پیشرفتی صورت نگرفته است. اگر این واگذاریها صورت گیرد، افراد تحصیل کرده با توجه به تخصصشان جذب بازار کار میشوند.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پایان خاطرنشان کرد: در نهایت میتوان گفت که تنها راهکار ایجاد اشتغال مولد در کشور، حذف یارانه نقدی 10 تا 15 میلیون ثروتمند و هدایت درآمدهای حاصل از آن به سمت صنعت و تولید ملی است.
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]