تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى كه در دنيا به امانتى خيانت كند و آن را به صاحبش برنگرداند و آنگاه بميرد بر دين...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831585974




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دور ديگر گفتگو!


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۴ دي ۱۳۹۳ (۹:۵۹ق.ظ)
اطلاعات: دور ديگر گفتگو!
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه اطلاعات در يادداشت امروز خود چنين نوشت:
دور ديگر گفتگوي ايران با 1+5 در سال جديد ميلادي (2015)، 28 دي ماه در ژنو برگزار مي‌گردد. اين نشست براي مذاكره در سطح معاونان وزيران خارجه و بدون حضور خانم كاترين اشتون و آقاي ظريف وزير خارجه كشور ما انجام خواهد گرفت. اما قرار است گفتگوي دو جانبه‌اي بين دو وزير خارجه ايران و آمريكا روز چهارشنبه (امروز) در ژنو برگزار گردد. خبرگزاري‌ها گزارش كرده‌اند كه از روز پنجشنبه تا شنبه آينده 27 دي ماه هيأت‌هاي مذاكره كننده ايران و آمريكا به صورت دوجانبه با يكديگر گفتگو خواهند كرد و از روز يكشنبه 28 دي ماه ايران با گروه 1+5 مذاكره خواهد داشت. وزير خارجه آمريكا «جان كري» در نشست خبري در هند با اشاره به ديدار خود با وزير خارجه ايران «محمد جواد ظريف» گفت: «در نشست ژنو همراه با ظريف در صدد برمي‌آيند تا زمينه براي پيشرفت بهتر و سريع‌تر مذاكرات هسته‌اي را فراهم كنند. قرار است در اين نشست مواردي را ارزيابي كنيم تا جهت‌دهي لازم را به تيم‌هايمان ارائه دهيم.»
وزير خارجه كشور ما قبل از ديدار با وزير خارجه آمريكا، با چند وزير و مسئول مذاكره درباره پرونده‌ هسته‌اي ايران گفتگو كرد. ديدار با «سرگئي ريابكوف» معاون وزير خارجه روسيه در تهران از آن جمله بود. ظريف در اين ديدار با ارائه تحليلي از آخرين وضعيت مذاكرات هسته‌اي، از نقش دولت روسيه در روند مذاكرات و ايفاي نقش فعال‌تر اين كشور كه مي‌تواند عامل مهمي در تسريع حل و فصل نهايي موضوع و دستيابي به راه‌حل جامع گردد، ياد كرد. معاون وزير خارجه روسيه نيز در اين ديدار بر نقش مسئولانه مسكو در مذاكرات هسته‌اي ايران با گروه 1+5 تأكيد كرد و گفت: «... روابط دوستانه و نزديك مسكو ـ تهران ايجاب مي‌كند از ظرفيت‌هاي خود استفاده و به حل و فصل سريع‌تر موضوع هسته‌اي ايران كمك كنيم.» با اين گزارش‌هاي خبري در آستانه ديدار ظريف و كري، وزراي خارجه ايران و آمريكا، مي‌توان فضاي سياسي دور ديگر گفتگوها را رصد و برداشت‌هاي موافق و مخالف درباره نتايج مذاكره را چنين ارزيابي كرد.
1ـ دو دولت در منطقه، يكي دولت سعودي در عربستان و ديگر دولت صهيونيستي در اسرائيل، همچنان تلاش دارند تا مذاكره دچار بن‌بست و پايان آن بدون نتيجه اعلام گردد. لابي سعودي‌ها و اسرائيلي‌ها در واشنگتن فعال‌تر شده‌اند تا با تغيير در كنگره آمريكا و رياست حزب جمهوريخواه بر آن، موضوع تصويب تحريم‌هاي جديد عليه ايران را تشديد و زنده سازند. اكنون نمايندگان حزب جمهوريخواه (حزب رقيب اوباما) در كنگره آمريكا داراي اكثريت شده‌اند، اما براي تصويب لايحه جديد تحريم عليه ايران نياز دارند تا حداقل آراء 16 نماينده از حزب دمكرات را با خود داشته باشند.
اوباما رئيس جمهور آمريكا چندين بار گفته است كه در صورت تصويب هر لايحه در كنگره براي اجراي تحريم‌هاي جديد عليه ايران، آن را «وتو» كرده و امضاء ‌نخواهد كرد. اگر لايحه‌اي مورد تصويب كنگره قرار گيرد و رئيس جمهور آن را تأييد و امضاء‌ نكند، براساس قانون آن لايحه به كنگره بازپس فرستاده خواهد شد و براي تأييد مجدد نيازمند كسب دوسوم آراء از مجلس و سناي آمريكا خواهد شد. در سراسر كشورهاي منطقه تنها دولت سعودي و نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي مخالف هرگونه توافق با ايران در مذاكرات هسته‌اي‌اند. دولت رژيم صهيونيستي با استفاده از قدرت لابي يهوديان در آمريكا و دولت سعودي با استفاده از دلارهاي نفتي خود فشار سياسي شديد در واشنگتن به راه انداخته‌اند. تا اينجاي كار نشانه‌اي از تمكين دولت آمريكا (اوباما) در برابر فشارهاي سعودي‌ها و اسرائيل ديده نمي‌شود.
2 ـ در آمريكا دو جريان سياسي ديده مي‌شود كه اكثريت دموكراتها و بخش مهمي از جمهوريخواهان در آن شركت دارند.
بخش اول، معتقد است گشايش باب گفتگو با جمهوري اسلامي ايران نه تنها مشكل پرونده هسته‌اي ايران را حل خواهد كرد، بلكه بعد از سه دهه بستر‌ساز روابط جديد ايران و آمريكا خواهد شد. اگر اين روابط از طريق گفتگوهاي دو جانبه استمرار يابد با ورود ايران به حل و فصل مشكلات و بحران‌ها، در منطقه خاورميانه نقطه عطف بزرگي ايجاد مي‌گردد، زيرا ايران قدرتمندترين كشور در حوزه خاورميانه است و بدون مشاركت جمهوري اسلامي ايران نمي‌توان بحران‌ها را در اين منطقه برطرف كرد.
بخش دوم، ديدگاه نمايندگان و سياستمداراني از هر دو حزب دمكرات‌ و جمهوريخواهان در آمريكا است كه از آنها به‌عنوان جناح راست‌هاي افراطي ياد مي‌شود. اين گروه معتقد است، هرگونه مذاكره با ايران بي‌فايده است و تنها به جمهوري اسلامي ايران زمان بيشتري مي‌دهد تا به سلاح هسته‌اي دست پيدا كند. پيشنهاد طرح لايحه تحريم‌هاي جديد از سوي اين گروه در كنگره براي اعلام «بن‌بست» در مذاكراتي است كه بايد بدون نتيجه پايان يابد. اما ديدگاه اين گروه اولاً، از سوي دولت اوباما رد شده است ثانياً در جامعه آمريكا مقبوليت حداكثري ندارد. به‌خصوص كه در آمريكا شكست مذاكرات را مساوي با جنگ خوانده‌اند و بسياري از رقباي حزب جمهوريخواه به مردم آمريكا هشدار داده‌اند كه سياستمداران راست افراطي در كنگره در پي تدارك جنگي ديگر براي آمريكا هستند.
در آمريكا سال آينده انتخابات رياست جمهوري و همزمان انتخابات ميان ‌دوره‌اي ديگر كنگره در پيش است. هيچ سياستمداري نمي‌خواهد تا او را «جنگ طلب» به مردم معرفي كنند و حزب جمهوريخواه از اينكه جنگ‌طلب خوانده شود، دوري مي‌كند. واقعيت اين است كه دولت اوباما نه تنها مي‌خواهد مذاكرات به توافق جامع برسد، بلكه تسريع در حصول نتيجه مطلوب را در دستور كار خود دارد. وزير خارجه آمريكا جان‌كري گفت: حداكثر تا پايان اسفندماه (4 ماه آينده) با ايران به توافق خواهيم رسيد.
3ـ دولت‌هاي اروپايي بخصوص سه دولت مهم آن، انگليس، فرانسه و آلمان خواهان رسيدن به توافق با ايران و دست‌يابي به تصويب «طرح جامع» هستند. اين نگاه از سوي دولت‌هاي اروپايي را، تحليلگران سياسي اولاً، ناشي از خستگي جامعه اروپايي از طولاني‌شدن مذاكرات، ثانياً، معلولِ شرايط بد اقتصادي در اروپا، ثالثاً، نتيجة تمايل به تجديد روابط تجاري اروپا با ايران دانسته‌اند. مردم اروپا معتقدند كه دولت‌هاي آنها هزينه‌پرداز اختلافات ايران و آمريكا در پرونده هسته‌اي شده‌اند. اروپا مشكل چنداني با ايران ندارد و مي‌خواهد سطح روابط با جمهوري اسلامي ايران بهبود و گسترش يابد.
4ـ روسيه اما، تا اينجاي كار در طول مذكرات آنچنان عمل كرده است كه بسياري از تحليلگران سياسي نوشته‌اند قابل اعتماد نيست. از يكطرف توافق را در راستاي نزديكي روابط آمريكا و ايران مي‌بيند كه چندان تمايلي به آن ندارد.
از طرفي روابط مسكو ـ تهران را در دايره مشكلات هر دو با آمريكا ارزيابي مي‌كند. با وجود اين نمي‌خواهد مذاكرات به شكست نهايي برسد. بازي سياسي، برداشت واقعي از رفتار دولت پوتين در دايره مذاكرات هسته‌اي است، كه بقول ايراني‌‌ها گاهي به ميخ مي‌زند و گاهي به نعل!
5ـ اگر چه طيف راست افراطي در ايران، آمريكا، اسرائيل، كشورهاي عربي منطقه و حتي اروپا ادامه گفتگوها را منجر به شكست مي‌بينند،‌ اما اكثريت كارشناسان فني، حقوقي و سياسي درباره پرونده هسته‌اي ايران از طريق ادامه گفتگوها بسيار اميدوارند كه تا چند ماه آينده، نتيجه نهايي توافق «طرح جامع» بدست آيد. آنها چنين مي‌انديشند كه اين مذاكرات موجب بسته شدن توافقي پرونده هسته‌اي ايران خواهد شد.

نويسنده: ابوالقاسم قاسم زاده













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن