تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص): طلب دانش بر هر مسلمانى واجب است. خداوند جويندگان دانش را دوست دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804730105




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

الگوي مناسب براي تفريح جوانان چيست و کجاست؟!


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۴ دي ۱۳۹۳ (۹:۴۵ق.ظ)
آفرينش: الگوي مناسب براي تفريح جوانان چيست و کجاست؟!
به گزارش خبرگزاري موج، «الگوي مناسب براي تفريح جوانان چيست و کجاست؟!»عنوان سرمقاله روزنامه آفرينش است که در آن مي خوانيد؛
جذابيت قليان در ميان جوانان با 4000 ماده سمي و 70 ماده سرطان زا"،" 66درصد برونشيت و سرطان ريه ناشي از مصرف دخانيات است"، "مصرف هربار قليان برابر با مصرف 80 تا 100 نخ سيگار است" "60 درصد از مرگ و ميرهاي ساليانه کشور ناشي از مصرف دخانيات است"، " قليان به عنوان يک فرهنگ در تفريح اکثر دختران وپسران جوان جاي گرفته است" و...
همه ما در سايت ها و رسانه هاي خبري گزاره هاي تکراري بالا را شنيده ايم و نمونه ملموس آنها را از نزديک ديده ايم و يا خودمان هم به آنها مبتلاييم. همه ما معتقديم که ورود قليان به مجموعه فرهنگ تفريحي کشور امر پسنديده اي نيست و به عنوان دروازه اعتياد تلقي مي گردد. اما قبل از اين قضاوت، بايد بپرسيم بروز اين فرهنگ از کجا نشأت گرفته است.
برخي از کارشناسان اجتماعي علت اين امر را معضلات و کمبودهاي شخصيتي عنوان کرده اند و براين اعتقادند که جوانان براي بزرگ و مستقل جلوه دادن شخصيت خود به استعمال دخانيات، به خصوص قليان روي مي آورند. به عنوان يک جوان به شخصه اين رويکرد را به طورقطع قبول ندارم و معتقدم کمبود و گران بودن امکانات رفاهي- تفريحي از مهمترين عواملي است که باعث روي آوردن جوانان به قليان مي باشد.
طبق مطالعات انجام شده در ايران مصرف قليان بين نوجوانان 13 تا 15 سال از سال 1382 تا 1386 دو برابر افزايش يافته است. جوانان دهه 80 که همگي در رده سني 20 تا 30 سال هستند، متولدين دهه 60 به بعد مي باشند. نگاهي به فعاليت ها و برنامه هاي اين دو دهه بياندازيم و ببينيم چه اندازه براي آنها امکانات تفريحي و رفاهي ايجاد کرده ايم.
نگاهي به مجتمع هاي تفريحي بياندازيد، بسياري از شهرهاي کشوراز داشتن حتي يک شهربازي محرومند و يا تجهيزات آن آنقدر فرسوده است که سالي چند کشته به بارمي آورد!
ضمن اينکه گران بودن هزينه حضور براي يک بار در ماه هم براي يک خانواده و يا جوانان مجرد به هيچ وجه به صرفه نيست و افراد ترجيح مي دهند اين هزينه را به امورات ديگر اختصاص دهند.
چه تعداد کتابخانه براي جذب جوانان به فرهنگ کتاب خواني ايجاد کرده ايم. چرابايد عضويت در کتابخانه ها فقط با کارت دانشجويي آن هم درصورت عدم تکميل ظرفيت صورت بگيرد. آيا نشستن جوانان در فضاي سبز محوطه کتابخانه نشان از ظرفيت بالاي کتابخانه دارد؟!
وضعيت ورزشگاه ها و مجتمع هاي ورزشي چه طور؟ آيا نيازهاي شهرهاي مختلف و حتي پايتخت را برطرف مي کند...؟ جواب خير است. استفاده از فضاهاي ورزشي به سبب عدم پراکندگي براساس نياز شهرها و بافت جمعيتي بسياري از جوانان را از اين نوع تفريحات سالم محروم کرده است. ضمن اينکه هزينه ماهيانه عضويت در اين باشگاه ها هم از توان يک جواني که تازه به دهه دوم زندگي وارد شده بسيار مشکل است.
آيا وضعيت مالي به اکثريت جوانان ما اين اجازه را مي دهد که به ارتفاعات برفي کشور بروند و از امکانات تفريحي ورزشي آنجا استفاده کنند؟ از طرفي هم برخي ورزشگاه ها، که براي استفاده اقشار ضعيف جامعه درنظر گرفته شده به سبب ظرفيت پايين و تقاضاي بالا قابليت خود را از دست داده اند.
درزمينه موسيقي هم که جاذبه فراواني براي تخليه انرژي جواني دارد، برخوردهاي سليقه اي فراواني به وجود آمده که در طي چند وقت گذشته نمونه هاي فراواني از آن را ديده ايم. امروز بسياري از جوانان ما در شهرستان ها از کمترين امکانات لازم براي آموزش و آشنايي با موسيقي و برگزاري يک کنسرت ساده محرومند و يا محرومشان مي کنند!. پس جوانان ما بايد به کدام الگوهاي فرهنگي رفتارکنند و هيجان سني خود را تخليه نمايند؟ مقتضاي سني آنها ايجاب مي کند تا شور و هيجان خود را در زمينه هاي ورزشي، هنري، علمي، فرهنگي و... آزاد کنند، اگر اين زمينه ها فراهم نباشد جاي تعجب ندارد که سن اعتياد به زير18 سال برسد و استعمال دخانيات وارد مدارس ما شود!.
در نصيحت هاي اجتماعي همه ما به جوانان اين گزاره قراردارد که: "چرا به دل طبيعت نمي رويد و به کوه نوردي و استفاده از هواي سالم علاقه اي نداريد؟"
در جواب اين گزاره هم بايد گفت متاسفانه طبيعت ايران عجين شده با سفرخانه ها و رستوران هايي که قليان عرضه مي کنند! آيا اين نظارت برعملکرد اين صنف و فرهنگ سازي براي ارائه الگوهاي رفاهي، هم برعهده جوانان است؟! آيا هزينه هاي استفاده از طبيعت آن قدري هست که جوانان از آن استفاده کنند ويا منحصر به قشري خاص است؟
به هرحال اين را هم قبول داريم که تربيت و تفکر خود جوان هم در جلوگيري از گرايش به سمت دخانيات و قليان موثر است.
اما براين امرهم تاکيد داريم که نتوانسته ايم ملزومات ابتدايي رفع نيازهاي رفاهي – تفريحي جوانان را فراهم کنيم. فرهنگ سازي درهرزمينه اي مستلزم وجود اسباب و تجهيزات مربوطه مي باشد.
"با پاشيدن بذر برروي سنگلاخ گندم نمي رويد"

نويسنده: حميدرضا عسگري













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن