واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ دي ۱۳۹۳ (۱۶:۳۴ب.ظ)
مديرعامل شرکت عمران و بهسازي شهري؛ سکونتگاه هاي غيررسمي مشمول تسهيلات نوسازي مي شوند مديرعامل شرکت عمران و بهسازي شهري با اشاره به اينکه سکونتگاههاي غيررسمي مشمول تسهيلات نوسازي ميشوند، گفت: طبق تفاهمنامهاي که با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي منعقد کردهايم قرار بر اين شده که آموزشهاي توانمندسازي به ساکنان سکونتگاههاي غيررسمي ارائه شود.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد سعيد ايزدي، مديرعامل شرکت عمران و بهسازي شهري، اظهار داشت: در سند ملي احيا، نوسازي و بهسازي بافتهاي شهري مقررشده است که براي تمام محدودههاي هدف، تسهيلات ارائه شود و در صورت احراز شرايط ساکنان سکونتگاههاي غيررسمي هم ميتوانند اين تسهيلات را دريافت کنند.
معاون وزير راه شهرسازي در ادامه با اشاره به آغاز پرداخت وام ۵۰ ميليون توماني نوسازي و بهسازي بافت فرسوده گفت: برآورد کارشناسي ما براي وام مقاومسازي به ازاي هر مترمربع حداقل ۳۰۰ هزار تومان است.
ايزدي افزود: با توجه به ابلاغ دستورالعمل بانک مرکزي به بانکهاي عامل، پرداخت تسهيلات 50 ميليون توماني نوسازي بافت فرسوده از همين اکنون قابليت اجرايي دارد.
وي با اشاره به وام 50 ميليون توماني بهصورت هدفمند پرداخت ميشود، گفت: در دولت يازدهم پرداخت وام نوسازي مشروط خواهد بود که در مورد بافت فرسوده بودن مالکان يکي از اين شروط است.
ايزدي بابيان اينکه پرداخت اين وام اولويتبندي ميشود، افزود: خانههايي که در محدودههاي پرخطر قرار دارند، در اولويت پرداخت قرار ميگيرند و بانک مسکن تقبل هماهنگي اولويتبندي را برعهدهگرفته است.
وي در ادامه افزود: با بانک مسکن تفاهمنامهاي مبادله شده تا اين بانک به مأموريت اصلي خود و دوران شکوفايي گذشته درزمينهٔ نوسازي بافتهاي فرسوده بازگردد.
معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به توافق انجامشده با بانک مرکزي براي پرداخت وام مقاومسازي اظهار داشت: وام مقاومسازي بر اساس مترمربع پرداخت خواهد شد و به ازاي هر مترمربع حداقل 300 هزار تومان خواهد بود. حداکثر وام مقاومسازي نيز به ميزان مقاومسازي واحد مسکوني بستگي دارد.
ايزدي در ادامه بابيان اينکه پروندههاي قديمي شامل وام ۵۰ ميليون توماني بافت فرسوده نميشوند، گفت: بانکها متعهد به پرداخت وام ۳۰ ميليون توماني به پروندههاي قبل هستند، زيرا سهميه آنها ابلاغشده است.
وي اضافه کرد: متقاضياني که بيش از دو ماه از زمان تشکيل پرونده آنها در بانکها گذشته و براي تکميل مدارک مراجعه نکردهاند، حذف و متقاضيان جديد جايگزين آنها ميشوند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به وجود 22 هزار هکتار بافت تاريخي در محدوده مرکزي شهرها گفت: در شهر تهران 2 هزار و 400 هکتار بافت تاريخي وجود دارد که اينها ثروتهاي فرهنگي هستند و بايد از آنها حفاظت و بهسازي شود.
ايزدي بافتهاي مياني را از ديگر محدودههاي موجود در شهرها دانست و تصريح کرد: اين بافتها پيرامون محدوده مرکزي شکل ميگيرند.
اين مقام مسئول گروه ديگر از بافتهاي موجود در شهرها را سکونتگاههاي غيررسمي دانست و گفت: اين محلات ازاينجهت غيررسمي هستند که خارج از برنامه رسمي توسعه شهرها شکلگرفتهاند و ازآنجاکه توسط گروهي تصرفشدهاند مالکيت در اين محدودهها وجود ندارد.
ايزدي در ادامه افزود: در 79 شهري که مورد مطالعه قرار گرفته 54 هزار هکتار از سکونتگاههاي غيررسمي شناساييشده که پرخطر، داراي دانهبنديهاي ريز و ناپايدار هستند.
وي اضافه کرد: پهنه چهارم روستاهايي هستند که پيرامون شهر بودهاند و در جريان توسعه شهري داخل محدوده شهرها قرار گرفتهاند که چيذر و ونک نمونهاي از اين بافتها هستند.
معاون وزير راه و شهرسازي بابيان اينکه فقر شهري گريبان گير هر چهار پهنه مذکور است، اظهار داشت: اين محدودهها تحمل مقابله با سوانح و رويدادها را ندارند و پرخطر و غير مقاوم هستند و در عين حال با مشکلي به نام بحران هويت مواجه هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]