واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: سهشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۱
دو روز از راهپیمایی یکشنبه در پاریس، در پی کشته شدن تعدادی از شهروندان این شهر در دو حادثه تروریستی گذشته است، اما حواشی این «راهپیمایی پاریس» هنوز ادامه دارد. به غیر از تمام عکسهای یادگاری و پلاکاردهایی که سوژه عکاسان رسانهها شده است، عکس راهپیمایی سران در پاریس، مورد توجه بسیاری قرار گرفته است.
یکی از نکتههای جالب این عکس حضور محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی و بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی در یک قاب مشترک است. یک روز بعد از اینکه انتقادها به حضور نتانیاهو در راهپیمایی پاریس به این دلیل که احتمال دارد او در مورد ارتکاب به جنایات جنگی در دادگاه بینالمللی مورد سوال قرار بگیرد، رو به افزایش بود، روزنامه هاآرتص، چاپ تلاویو، نوشت که رئیسجمهور فرانسه در واقع قصد نداشته از نتانیاهو برای حضور در این راهپیمایی دعوت کند، اما اصرار او باعث شده است که فرانسوا اولاند، در مقابل از محمود عباس نیز برای شرکت در این راهپیمایی دعوت کند. مسأله دیگری که بعد از انتشار عکس اول از حضور رهبران دنیا در راهپیمایی پاریس مورد سوال قرار گرفت، دلیل حاضر نبودن رئیسجمهور آمریکا در این راهپیمایی بود. در حالی که روزنامههای آمریکایی از «شکست اوباما برای ترتیب دادن سفری کوتاه با هدف شرکت در راهپیمایی پاریس» صحبت میکنند، برخی روزنامهنگاران آمریکایی نیز حضور نداشتن اوباما در این راهپیمایی را غیر قابل قبول میدانند.
اما موضوع دیگری که بیشتر از اینها مورد توجه قرار گرفت و سوژه نوشتن نقد و نظرهای فراوان شد، تصویری بود که در همان روز راهپیمایی توسط یک دوربین تلویزیونی ثبت شد و در آن نشان داده شده بود که چهل نفر از رهبران جهان که در «راهپیمایی پاریس» حضور داشتهاند، در واقع در میان راهپیمایان نبودهاند و در خیابان دیگری حضور داشتهاند! برخی روزنامهنگاران از این تصویر به عنوان سندی برای رسوایی این رهبران استفاده کرده و گفتهاند که این نشانه دورویی و ریاست؛ گرچه تحلیلهای دیگری هم مطرح بوده است. «ایان بریمر»، خبرنگار یورونیوز، در توصیف این عکس نوشته است: این راهپیمایی سران کشورها در پاریس است، منتها نه دقیقاً در «راهپیمایی پاریس»! «گری حسن»، یک روزنامهنگار و منتقد دیگر نیز در توئیترش نوشت: «این شبهراهپیمایی سران کشورها در پاریس است.» «لوئیس هوگن»، یک روزنامهنویس و فعال اجتماعی دیگر هم در توئیترش درباره این عکس نوشت: «این همان چیزی است که "کاملاً نمادین" نامیده میشود؛ همان چیزی که نشریه شارلی ابدو بر ضد آن بوده و هست.»
البته برخی روزنامهنگاران نیز انتشار تصویر با زاویه باز از حضور رهبران جهان در یک خیابان فرعی محل راهپیمایی را با توجه به لزوم تأمین امنیت آنها قابل قبول دانسته بودند، اما در عین حال گفته بودند که شاید بهتر بود تلویزیون فرانسه از نشان دادن تصویر این اقدام خودداری میکرد. گفته میشود پیش از آغاز راهپیمایی اعلام شده بود که سران کشورها در مسیر دومی که برای راهپیمایی تعیین شده، حاضر خواهند بود، اما این موضوع باعث نشده است تا انتقادهای فعالان مدنی کمتر شود. عدهای گفتهاند که بروز راهبندان که باعث شده بود جمعیت مردم حاضر در راهپیمایی اصلی نتوانند از جایشان تکان بخورند، به دلیل وجود راهپیمایی دوم و حفظ امنیت مهمانهای ویژه پاریس بوده است. البته برخی دیگر هم بر این موضوع تأکید کردهاند که به هر حال حضور رهبران مهمان در میان جمعیتی که برای راهپیمایی در خیابانهای پاریس حضور یافته بودند، تحت بالاترین هشدارهای امنیتی، امکانپذیر نبوده است. ایسنا - فاطمه کریمخان انتهای پیام
کد خبرنگار:
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]