تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بسم اللّه‏، شفاى هر دردى و يارى كننده هر دارويى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843300633




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دولت با توسعه زيرساخت‌هاي گردشگري به امنيت سرمايه‌گذاري کمک کند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۳ دي ۱۳۹۳ (۱۲:۳۰ب.ظ)
رئيس کميسيون گردشگري و خدمات اتاق بازرگاني ايران: دولت با توسعه زيرساخت‌هاي گردشگري به امنيت سرمايه‌گذاري کمک کند گروه گردشگري:
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، کميسيون گردشگري در اتاق بازرگاني يکي از 18 کميسيوني است که به‌عنوان پارلمان بخش خصوصي در تحليل، بررسي و تصميم‌سازي به صورت تخصصي در صنعت گردشگري کشور فعاليت مي‌کند.
اينکه تا چه ميزان اين کميسيون به رسالت خود در شرايط کنوني کشور که در حال گذر از اقتصاد دولتي به اقتصاد بخش خصوصي است، عمل کرده، موضوع گفتگوي ما با محمد کاوه، رئيس کميسيون گردشگري و خدمات اتاق بازرگاني ايران شد.
کاوه در اين گفتگو ضمن تشريح فعاليت‌هاي کميسيون و بيان نقطه‌نظراتش در مورد جايگاه و مشکلات صنعت گردشگري، تاکيد دارد: براي سرمايه‌گذاري بخش خصوصي در صنعت گردشگري، بايد امنيت سرمايه‌گذاري در اين حوزه وجود داشته باشد که لازمه امنيت در صنعت گردشگري نيز توسعه زيرساخت‌هاي آن توسط بخش دولتي است.


لطفا کمي در مورد فعاليت‌هاي صورت گرفته در کميسيون گردشگري اتاق بازرگاني برايمان بگوييد.
در حال حاضر در دنيا صنعت گردشگري، جايگزين خيلي از فعاليت‌هاي اقتصادي شده است. در شرايط کنوني کشورما و بحران کاهش قيمت نفت، ضرورت جايگزيني اقتصاد نفتي با صنعت گردشگري بيش از بيش احساس مي‌شود. کميسيون گردشگري هم در اين راستا به عنوان پارلمان بخش خصوصي ضمن مذاکره با فعالان اقتصادي، حضور در سيمنارها، همايش‌ها و نشست‌هاي خصوصي و دولتي، اطلاعات را جمع‌آوري و جهت تصميم‌سازي و برنامه‌ريزي براي رونق صنعت گردشگري به اتاق ايران ارجاء مي‌دهد.
گردشگري سلامت يکي از ظرفيت‌هاي خوب ما در توسعه صنعت گردشگري است که توسط مسئولان و فعالان اين حوزه نيز بر آن تاکيد شده است. به همين منظور نيز اين کميسيون حضور فعال و پررنگي براي برگزاري کنفرانس‌هاي گردشگري سلامت در مشهد و مازندران داشته است.
در حال حاضر از اتاق‌هاي مشترک ايران با کشورهاي ديگر نيز اظهار تمايل کرده‌اند تا کميته گردشگري‌ اين اتاق‌ها در کميسيون فعاليت داشته باشند. ضمن اينکه 32 اتاق بازرگاني در استان‌هاي مختلف کشور داريم که همه داراي کميسيون گردشگري هستند. بنا داريم يک سري تمهيدات داشته باشيم تا تمام کميسيون‌هاي گردشگري استان‌هاي مختلف حرفي براي گفتن داشته باشند.
براي حضور موفق در بازارهاي بين‌اللملي، آيين‌نامه و چارچوب هلدينگ گردشگري را نوشتيم که بعد از بررسي در کميسيون براي تصويب به اتاق ايران ارجاء مي‌شود.
تمام تلاش ما اين است، کميسيون گردشگري اتاق بازرگاني به عنوان يکي از اهرم‌هاي توسعه و رشد گردشگري تلقي شود تا از اين مسير به کسب رشد اقتصادي، به هدف سند چشم‌انداز توسعه که کسب درآمد 20 ميليارد دلاري از گردشگري است، برسيم. البته با توجه به رتبه و جايگاه ايران در جاذبه‌هاي گردشگري خيلي بيش از اين نيز امکان درآمدزايي از اين صنعت وجود دارد.

به نظر شما در حال حاضر گردشگري در عرصه اقتصاد کشور تا چه ميزان جدي گرفته‌شده است؟
در يکي دو سال گذشته بعد از برگزاري اجلاس کشورهاي غيرمتعهد در تهران و سخنان رهبر معظم انقلاب در اين اجلاس مبني بر اين‌که گردشگري به‌عنوان يک اصل در کشورهاي اسلامي موردتوجه قرارگرفته و با يکديگر در اين زمينه همکاري داشته باشند و همچنين تأکيد ايشان در پيام نوروزي، مسئولين کشور توجه بيشتري به توسعه صنعت گردشگري داشتند. به طوريکه فضا چه در مجلس و چه در دولت مثبت است. ما در جلسات و نشست‌هايي که با اعضاي فراکسيون گردشگري مجلس داشتيم ساعت‌ها در مورد مشکلات و موانع پيش‌روي اين صنعت صبحت کرديم. حتي در تدوين برنامه ششم توسعه کشور نيز کميسيون ما با تشکيل جلسات زياد و با جمع‌آوري پيشنهاد‌ها و ديدگاه‌هاي فعالان اقتصادي بررسي‌هاي اقتصادي و اجتماعي کرديم و بخشي از برنامه پيشنهادي توسعه ششم را در بخش گردشگري ارائه کرديم که مورد تأکيد فراکسيون گردشگري نيز قرارگرفته است.
در نشست‌هاي مشترکي هم که با مسئولان سازمان گردشگري و ميراث فرهنگي داشتيم، قرار بر اين شد تا تفاهم‌نامه مشترکي با سازمان گردشگري داشته باشيم. اين تفاهم‌نامه از سوي ما تدوين‌شده و به سازمان پيشنهادشده است. الان منتظر هستيم تا در جلسه‌اي با حضور رئيس اتاق ايران و رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اين تفاهم‌نامه به امضاء برسد.


تشکيل هلدينگ گردشگري با چه هدفي بوده است؟
در حاليکه ما حرف‌هاي زيادي براي گفتن در دنيا در گردشگري مذهبي، گردشگري ورزشي، گردشگري سلامت، گردشگري فرهنگي و طبيعتگردي داريم اما از اين ظرفيت‌ها تاکنون به درستي استفاده نکرده‌ايم که يکي از دلايل آن عدم معرفي اين ظرفيت‌ها به گردشگران خارجي است.
يکي از اهداف ما از تشکيل شرکت هلدينگ گردشگري، حضور در بازارهاي بين‌المللي در يک مجموعه واحد -خصوصاً در نمايشگاه‌هاي بين‌المللي- براي معرفي اين ظرفيت‌هاست. چون برخي افراد تمايل به حضور در بازارهاي بين‌المللي را دارند اما به دليل اينکه توان مالي و يا اطلاعات لازم را ندارند، موفق نيستند. به همين دليل نيز تاکنون نتيجه مطلوبي حاصل نشده و نتوانسته‌ايم به بازار هدفمان برسيم. ما اميدواريم با فعاليت هلدينگ گردشگري قدم‌هاي خوبي در اين راستا برداشته شود.


صنوف و فعالان گردشگري آيا از تشکيل هلدينگ گردشگري استقبال کرده‌اند؟
استقبال خوب بوده؛ صنوف و فعالان گردشگري شامل گروه‌هاي زيادي هستند. اين گروه‌ها شامل هتلداران، آژانس‌داران، تورگردانان و راهنمايان گردشگري و در بحث گردشگري سلامت بيمارستان‌هاي فعال در اين عرصه مي‌باشند. اين‌ها همه متفرق هستند و جدا از يکديگر تصميم‌سازي و فعاليت مي‌کنند. در هلدينگ گردشگري، گروه‌هاي مختلف با تشکيل يک مجموعه واحد، ضمن تقويت يکديگر، به تصميمات مشترکي خواهند رسيد. به طور مثال آژانس‌هاي مسافرتي با تشکيل يک مجموعه واحد در برنامه‌هاي خود به اشتراک رسيده و بدين ترتيب از گرفتن تصميمات متعدد و مخالف هم جلوگيري مي‌شود.


کميسيون گردشگري در مورد گردشگري سلامت تاکنون چه اقداماتي داشته است؟
گردشگري سلامت مبتني بر سه محور گردشگري سلامت، طبيعت درماني و گردشگري تندرستي است که ما در هر سه حوزه پتانسيل‌هاي خوبي در کشور داريم. کشور ما سرزميني با چهارفصل است و اگر با رويکرد گردشگري سلامت به اين مسئله نگاه کنيم پاسخگوي بسياري از نيازهاي سلامت افراد است. گذشته طب سنتي ما نيز سرشار از عقبه سلامت و تندرستي است. استان مازندران نيز با داشتن آب‌وهواي منحصربه‌فرد و اقليم خاص جغرافيايي و با دسترسي خوب به دريا، کوير و داشتن سلسله جبال البرز زمينه خوبي براي گردشگري سلامت داراست. به همين دليل براي معرفي ظرفيت‌هاي اين استان کنفرانس گردشگري سلامت با حضور کشورهاي اکو در مرداد سال جاري در اين استان برگزار شد که اتاق بارزگاني در اين زمينه حضور موثري را داشته است.
گردشگري سلامت در دنيا يکي از صنعت‌هاي پيشرو بوده و حرف‌هاي زيادي براي گفتن دارد. در ايران اين صنعت نوظهور است و خوشبختانه به آن توجه ويژه‌اي شده است و به همين منظور «شوراي راهبردي گردشگري سلامت» در ابتداي سال جاري تشکيل و فعاليت خود را آغازکرده است. سعي ما هم اين است تا در اين شورا حضور موثري داشته باشيم.


لطفا در مورد «شوراي راهبردي گردشگري سلامت» و نحوه حضور کميسيون گردشگري در اين شورا توضيح بيشتري دهيد.
وزارت امور خارجه، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، وزرات بهداشت و سازمان نظام پزشکي از اعضاي شوراي راهبردي گردشگري سلامت هستند. کميسيون گردشگري اتاق بازرگاني در جلساتي که با اين شورا داشت، به‌جاي خالي اتاق بازرگاني در اين شورا اعتراض کرده است. به دنبال اين اعتراض، در حال حاضر کميسيون گردشگري، عضو کميته شوراي راهبردي گردشگري سلامت است بااين‌حال در صحبتي که با دکتر پناهي، دبير شورا داشتيم، قرار بر اين شده تا اتاق بازرگاني نيز يکي از پنج عضو شوراي راهبردي گردشگري سلامت باشد تا بتواند در برنامه‌ريزي‌ها و تصويب مقررات لازم براي توسعه گردشگري سلامت اثرگذاري خود را داشته باشد.

سهم سازمان ميراث فرهنگي از بودجه سال 94 رقمي بيش از چهار هزار ميليارد ريال است، به نظر شما اين ميزان اعتبار براي رسيدن صنعت گردشگري به جايگاه واقعي آن کافي است؟
به اعتقاد من اين رقم خيلي کم است؛ البته بايد اين را در نظر بگيريم که دولت يکسري ضروريات خاص خودش را دارد و در حال حاضر رقم بودجه اختصاصي به صنعت گردشگري که از يک ميليارد هزار ريال به چهار هزار ميليارد ريال رسيده است، نشان‌دهنده توجه به جايگاه گردشگري است درعين‌حال نياز اين صنعت بيش از اين‌هاست. به اعتقاد من اگر ما حدود پنج سال با رقم بالاي بودجه در زيرساخت‌هاي صنعت گردشگري سرمايه‌گذاري کنيم، قطعاً بعد از پنج سال حرف‌هاي زيادي براي گفتن خواهيم داشت. به‌طور مثال؛ براي ساخت 100 تا 200 هتل زنجيره‌اي يک‌بار هزينه شده و تنها در دوره‌هاي زماني خاص تجهيزات آن به‌روز مي‌شود اما اين هتل‌ها سال‌هاي سال درآمدزايي خواهند داشت.

با توجه به فضاي به وجود آمده، تمايل سرمايه‌گذاران براي فعاليت در عرصه گردشگري را چگونه مي‌بينيد؟
در حال حاضر بخش خصوصي تمايل زيادي براي سرمايه‌گذاري در صنعت گردشگري دارد اما بايد به اين نکته توجه کنيم که سرمايه‌گذاري در اين صنعت در کشور ما از ريسک بالايي برخوردار است.
ساخت يک هتل پنج ستاره با استانداردهاي جهاني بيش از 30 تا 40 ميليارد تومان سرمايه لازم دارد. از طرف ديگر بازده زماني و بازگشت سرمايه آن 15 تا 20 سال طول مي‌کشد. در بحث گردشگري سلامت هم همين‌طور، ساخت يک بيمارستان با استانداردهاي بين‌المللي 150 -100 ميليارد تومان سرمايه لازم دارد که اين امر نيز ريسک‌پذيري آن را بالا مي‌برد. اين در شرايطي است که متأسفانه بهره تسهيلات بانکي بسيار بالاست و با کوچک‌ترين مشکل و تأخير در بازپرداخت جريمه‌هاي سنگيني شامل وام‌گيرنده مي‌شود. با اين شرايط فعلي بانک‌ها در پرداخت تسهيلات، براي سرمايه‌گذاري در صنعت گردشگري مشکل خواهيم داشت.

به نظر شما چه کار بايد کرد؟
توسعه زيرساخت‌ها که قبلاً عرض کردم، يک بخش آن مي‌تواند اختصاص بودجه و سرمايه کم‌بهره براي فعالان اين صنعت باشد. بايد تسهيلات با بهره 7-5 درصد داده شود و بازپرداخت آن نيز 15-10 ساله باشد.
مشکل ديگر ما در توسعه صنعت گردشگري عدم توسعه زيربناهاي حمل‌ونقل در ايران است. باوجود داشتن بهترين مناطق گردشگري از لحاظ طبيعتگردي در استان‌هاي مازندران، گيلان، گلستان و ...، بناهاي تاريخي در شهرهاي شيراز و يزد و اصفهان و همچنين اماکن زيارتي در مشهد و قم، ارتباطات و دسترسي اين استان‌ها با يکديگر با دشواري صورت مي‌گيرد.
راه‌هاي زميني نامناسب و بدون امکانات رفاهي است، حمل‌ونقل ريلي در ايران توسعه‌ نيافته و به‌ويژه براي گردشگران خارجي ناکارآمد است. به‌طورمعمول اروپايي‌ها علاقمند به سفر با قطار هستند چراکه هم جاذبه‌هاي گردشگري مناطق را به‌خوبي مي‌بينند و هم سفر با قطار ايمن‌تر است.
شما در نظر بگيريد اگر يک آژانس، تور 50 نفره از کشورهاي اروپايي به ايران بياورد، براي تردد بين اين شهرها مشکل داريم چون استان‌هاي ما حمل‌ونقل ريلي ندارند اگر هم دارند واگن‌هاي مدرن ندارند يا قطارهاي سريع‌السير ندارند. نداشتن فرودگاه‌هاي بين‌المللي و ضعف حمل‌ونقل دريايي از ديگر مشکلات ماست.
اين زيرساخت‌ها بايد فراهم شود تا سرمايه‌گذاري براي ساخت هتل توجيه اقتصادي داشته باشد. همان‌طور که گفتم تمايل براي سرمايه‌گذاري وجود دارد اما سرمايه‌گذار امنيت سرمايه‌گذاري مي‌خواهد. همين حالا که با شما صحبت مي‌کنم سرمايه گذار مقيم اروپا با من تماس گرفته و اظهار تمايل کرده تا با دوستان خود حدود 300- 200 ميليون دلار در صنعت گردشگري ايران سرمايه‌گذاري بکند، من براي اينکه به ايشان مشاوره بدهم، وحشت دارم و نگران هستم که چگونه اين مشکلات را برايشان توضيح بدهم.

آيا کميسيون گردشگري برا رفع اين موانع اقدامي انجام داده است؟
در خصوص بحث معافيت مالياتي و عوارض جلسه‌اي را با مديرکل سرمايه‌گذاري وزارت اقتصاد و دارايي داشتيم. آن‌ها قول همکاري دادند و گفتند که درصورتي‌که طرحي توجيه‌پذير باشد از پرداخت ماليات و عوارض مي‌تواند معاف باشد، ما اين موضوع را به سرمايه‌گذاران اطلاع‌رساني کرديم اما همين انجام طرح‌هاي توجيهي به‌طور مثال براي شهرک سلامت حداقل يک ميليارد تومان هزينه لازم دارد که در توان بخش خصوصي نيست.

اين هزينه‌ها را چه کسي بايد تأمين کند؟
دولت بايد اين کار بکند و بعد از شروع طرح آن را به‌حساب سرمايه‌گذار بگذارد. آماده‌سازي زيرساخت‌هايي که مي‌گوييم، اين است، دولت تسهيلات لازم و وام بدون بهره بدهد.
از سال 74 به بعد که آنتالياي ترکيه راه افتاد، هزينه اقامت براي گردشگر خارجي در هتل‌هاي اين شهر نصف گردشگر داخلي خود ترکيه بود؛ يا در اندونزي براي اينکه گردشگري رونق بگيرد بليت هواپيما را در برهه‌اي از زمان رايگان کردند؛ در عربستان به افراد براي ساخت هتل وام مي‌دهند و اگر فرد عملکرد خوبي داشته باشد بهره‌اي به وام تعلق نمي‌گيرد؛ به‌عبارت‌ديگر در کشورهاي پيشرو در صنعت گردشگري از نيروي کار فعال که داراي تفکر و ايده است و براي کشور درآمدزايي مي‌کند، حمايت مي‌شود.
براي حضور سرمايه‌گذاران در عرصه گردشگري انگيزه لازم است، بايد ايجاد انگيزه کنيم. دولتمردان و نمايندگان مجلس بايد ببيند بسته به شرايط کشور کدام انگيزه بهتر است که باعث رشد و رونق شده و درعين‌حال باعث سوءاستفاده نمي‌شود.

سخن آخر ...
من از شما و همکاران شما در خبرگزاري موج به خاطر مطرح کردن بحث‌هاي اقتصادي تشکر مي‌کنم. رونق اقتصادي در هر کشوري مهمترين مسئله است چون باعث آرامش در جامعه مي‌شود. ايران با توجه به تاريخ کهن و جايگاهي که دارد همواره در بين کشورهاي اسلامي يک سرو گردن بالاتر بوده است. شما فعالان رسانه، قادر هستيد با تقويت اين موضوعات و بحث و تحليل مسيرهايي که کشورهاي موفق در عرصه گردشگري طي کرده‌اند، مسئولان کشور و بعضا مقام‌هايي را که تمايل کمتري براي توسعه اين صنعت دارند، براي جذب سرمايه گذاري در حوزه گردشگري مجاب کنيد.

- رقيه خدابنده













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن