تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه به نماز ايستادى، با دل به خدا رو كن تا او نيز به تو رو كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803553075




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دولت باید در توسعه بازار تولید نرم‌افزار داخلی ایفای نقش کند


واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: یکی از مهم‌ترین چالش‌های تولید نرم‌افزار در کشور کوچک بودن بازار این حوزه به نسبت میزان فعالان آن است و سیاست‌های دولت در توسعه آن تاثیرگذار خواهد بود.




دولت باید در توسعه بازار تولید نرم‌افزار داخلی ایفای نقش کند


 


 

یکی از مهم‌ترین چالش‌های تولید نرم‌افزار در کشور کوچک بودن بازار این حوزه به نسبت میزان فعالان آن است و سیاست‌های دولت در توسعه آن تاثیرگذار خواهد بود.

به گزارش موسسه دیدبان آی‌تی، در برنامه اقتصاد فردای این هفته مهندس فرهاد الیشایی، مدیرعامل شرکت شماران سیستم به اتفاق دکتر علیرضا صالحی، مجری کارشناس برنامه، به بررسی چالش‌های تولید نرم‌افزار در ایران پرداختند. 

مهندس الیشایی ضمن تأیید وجود چالش‌های فراوان این حوزه گفت: ما پتانسیل‌های زیادی در حوزه تولید نرم‌افزار در کشور داریم که مرتب رو به بهبود است ولی از سوی دیگر تهدیدهای این صنعت نیز در کنار این نکته مثبت در حال توسعه و رشد هستند که بخشی از آن را باید در بازار داخلی بجوییم؛ از جمله آن‌که تعداد فعالان این صنعت نسبت به نیاز بازار زیاد است. 

وی ادامه داد: فارغ‌التحصیلان دانشگاهی این رشته در کشور زیاد هستند و از طرفی چون شروع کارهای مربوط به این حوزه نیاز به سرمایه و هزینه فراوانی ندارد بنابراین، این دانش‌آموختگان وارد بازار این کار می‌شوند و چون از طرف دیگر بازار صنعت آی‌تی کشور ما محدود به داخل است و بازار خارجی چندانی نداریم به ناچار بازار و درآمد بین این تعداد زیاد شرکت‌های تأسیس شده تقسیم می‌شود و سوددهی آن‌ها پایین می‌آید و لذا اقتصاد این صنعت آسیب می‌بیند؛ بنابراین ما باید به‌خاطر حجم تولیدی زیادی که در کشور داریم به سمت ورود به بازارهای جهانی برویم و بازار خود را گسترش داریم اما متاسفانه در این راه با مشکلات و تهدیدهایی که مواجهیم که تحریم‌ها و آثار حاصل از آن در نوع نگاه خارجی‌ها به کشور ما یکی از آن‌هاست. 

الیشایی بر احتمال اشباع بازار آی‌تی کشور تا ۵ سال آینده تاکید کرد و گفت: این مسئله باعث خروج شرکت‌های ایجادشده در این حوزه از بازار می‌شود، آن هم نه به‌دلیل ناموفق بودن بلکه به‌خاطر نداشتن مزایای اقتصادی حضور در بازار و با این اوصاف بزرگ‌ترین چالش صنعت نرم‌افزار کشور قطعاً عدم وجود بازار خارجی است. 

وی درباره چگونگی توسعه این بازار علی‌رغم وجود تحریم‌ها و سایر شرایط حاکم بر کشور گفت: در برنامه‌ریزی‌های کلان دولت که هدف‌گذاری‌های اصلی کشور تعیین می‌شود، هنوز آی‌تی به‌عنوان راهبرد اصلی دولت شناخته نشده است. شاید ۱۰ سال پیش از این گام‌هایی در این راه برداشته شد اما امروز اقدام روشنی را در حوزه سیاست داخلی در مورد این صنعت
آذرکار: دولت با توسعه بازار آی‌تی و سرمایه‌گذاری در این حوزه می‌تواند نقش زیادی در توسعه اقتصادی کشور داشته باشد.


شاهد نیستیم. به‌هرحال توجه کردن به این صنعت می‌تواند گامی به‌سوی توسعه پایدار اقتصاد کشور باشد. 

همان‌طور که حدود ۱۰ یا ۱۵ سال پیش، دولت توانست صنعت قطعه‌سازی خودرو را به‌عنوان صنعت پیشرو و پشتوانه اقتصاد کشور معرفی کند باید در بخش فناوری اطلاعات نیز مانند سایر کشورهای جهان سرمایه‌گذاری کند. 

وی با اشاره به مزایای رقابتی فراوان صنعت تولید نرم‌افزار کشور گفت: ما در این حوزه پتانسیل‌هایی داریم که حتی کشورهای پیشرفته نیز از آن آگاه‌اند و دولت باید با یک برنامه راهبردی این پتانسیل‌ها را شکوفا کند. در کشور ما بخش زیادی از این صنعت در دست بخش خصوصی است لذا دولت باید از بخش خصوصی حمایت و فرصت‌های خوب و مناسبی برای این بخش ایجاد کند تا با سرمایه‌گذاری در صنعت آی‌تی بتوانیم حضور موفقی در بازارهای منطقه و حتی در سطح جهانی داشته باشیم. 

وی با اشاره به این‌که دولت درحال تدوین برنامه ششم توسعه کشور است، گفت: قطعاً اگر دولت بخواهد برای برنامه‌ریزی در بخش آی‌تی از فعالان این عرصه استفاده کند، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور به‌عنوان نماینده این بخش اقدام به گسیل کردن فعالان و متخصصان خود برای کمک به تدوین یک برنامه جامع در حوزه آی‌تی خواهد کرد و کافی است که دولت این را از ما بخواهد که البته تاکنون این اتفاق نیافتاده است. 

در بخش دیگری از برنامه این هفته اقتصاد فردا صحبت‌های مهندس علی آذرکار، مدیرعامل شرکت مهندسی پدید پرداز، درباره نقش دولت در رفع چالش‌های نرم‌افزاری کشور پخش شد که وی در این مورد گفت: کاری که دولت می‌تواند انجام دهد ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای رشد صنعت آی‌تی کشور است. دولت می‌تواند با اشتغال‌زایی در حوزه آی‌تی و پس از آن سازمان‌دهی این بازار و ایجاد شرایطی که شرکت‌های نرم‌افزاری را به رشد و بالندگی بیشتر برساند در این امر نقش مهمی ایفا کند. انتظار فعالان بخش خصوصی این حوزه از دولت، فراهم کردن شرایطی مثل معافیت‌های مالیاتی، تسهیلات‌دهی آسان، شرایط بیمه‌ای مناسب و ایجاد و توجه به پارک‌های علمی و فناوری است تا تحرک آن‌ها بیشتر شود. 

وی با اشاره به این‌که در چندسال اخیر شرکت‌های بسیاری در حوزه نرم‌افزار دچار رکود شده و نیروهای زیادی از کشور مهاجرت کرده‌اند، تصریح کرد: پرورش نیروی کارآمد برای این حوزه و نگه‌داشتن آن‌ها مسئله بسیار مهمی است. ما این نیروی کارآمد را داریم اما به‌دلیل شرایط اقتصادی کشور؛ نه‌فقط مهاجرت به خارج که جابه‌جایی نیروها از یک شرکت به شرکتی دیگر نیز زیادست و این امور خود باعث اختلال در پروژه‌های نرم‌افزاری می‌شود. سررشته این مسئله، توسعه بازار این بخش و سرمایه‌گذاری دولت در این حوزه است که می‌تواند نقش زیادی در توسعه اقتصادی کشور داشته باشد. 

در ادامه برنامه مهندس الیشایی با تأکید بر این‌که نیروی انسانی مهم‌ترین سرمایه در بخش فعالیت‌های تولید نرم‌افزار است، گفت: کشور ما
الیشایی: آی‌تی هنوز به‌عنوان راهبرد اصلی دولت شناخته نشده است و توجه کردن به این صنعت می‌تواند گامی به‌سوی توسعه پایدار اقتصاد کشور باشد.


به‌دلیل داشتن فارغ‌التحصیل‌های فراوان در رشته آی‌تی از لحاظ سطح دانش در وضعیت خوبی قرار دارد. همچنین از آن‌جایی که قانون کپی‌رایت نداریم، این مسئله در کنار داشتن تهدیدها یک‌سری فرصت هم در اختیارمان قرار داده که ازجمله فرصت‌های ناشی از آن به‌روز شدن دانش ما با دستاوردهای علمی بین‌المللی بوده که منجر به ایجاد نرم‌افزارهای خوبی هم شده است که حتی برخی از آن‌ها در سطح جهانی نیز قابل عرضه هستند اما متأسفانه با مشکلاتی که ارتباطات جهانی ما با آن مواجه است این‌ها در همین حد باقی مانده و رشد نمی‌کنند. 

وی ادامه داد: درباره افراد صاحب دانش در کشور که جزو منابع اصلی شرکت‌های فناوری اطلاعات و خصوصاً بخش نرم‌افزار هستند، همواره خطر مهاجرت به خارج برای دست‌یابی به موقعیت‌های درآمدی و زندگی بهتر وجود دارد. بخشی از این افراد هم امکان دارد که در شرکت‌های نیمه‌دولتی جذب شوند که با حقوق و مزایای کلان کارهای معمولی‌تری در حوزه آی‌تی از آن‌ها می‌خواهند که این کار باعث فرسودگی و کاهش اثربخشی این افراد صاحب دانش می‌شود. 

مدیرعامل شرکت شماران سیستم با اشاره به آمار بالای ۱۰۰ هزار فارغ التحصیل این رشته در کشور و ورود اکثریت آن‌ها به بازار آی‌تی در راستای تأسیس شرکت نرم‌افزاری، اظهار داشت: متأسفانه در کشور ما امکان جذب این شرکت‌های کوچک توسط شرکت‌های بزرگ‌تر وجود ندارد چون تعداد شرکت‌ها در بازار ما زیادست و بازار در انحصار چند شرکت نیست و سازمان‌های بزرگ و دولتی وابسته به آن هم اعتقادی به بخش خصوصی ندارند و به جای واگذاری یک‌سری از کارهای خود به بخش خصوصی، یک بخش عریض و طویل آی‌تی در سازمان ایجاد می‌کنند و نیروهای بخش خصوصی را هم با حقوق بیشتر در اختیار خود گرفته و یکی دوسال خوب کار می‌کنند و بعد کم‌کم افت کرده و به جای تولید وارد معاملات تجاری می‌شوند. 

وی با تأکید بر توجه دولت در قرار دادن فناوری اطلاعات در طرح جامع راهبردی تصریح کرد: این امر در تمام دنیا انجام شده و تأثیر مثبت بر توسعه اقتصادی آن کشور گذاشته است. ما منتظر طرح‌های حمایتی دولت برای پشتیبانی از نرم‌افزارهای داخلی هستیم و منتظر این هستیم که از فعالان بخش خصوصی خواسته شود تا طرح‌هایی را برای بررسی و مصوب کردن ارائه دهند. 

الیشایی یکی از خواسته‌های مهم صنف را پذیرش کپی‌رایت در کشور اعلام کرد و گفت: بر این اساس طرحی تحت عنوان «صیانت از حقوق پدیدآورندگان نرم‌افزار» به مجلس برده شده که هنوز مصوب نشده و در گیرودار روابط اداری است. این قانون با ایجاد فضای امن باعث اطمینان تولیدکننده نرم‌افزار و حرکت روبه‌جلو، چه در داخل و چه در خارج کشور می‌شود چون در بخش خارجی هم به دلیل این‌که ما چنین قانونی نداریم گاهی از همکاری با شرکت‌های خارجی و حضور در بازارهای خارجی بازمی‌مانیم. 

لازم به ذکر است، برنامه اقتصاد فردا کاری از گروه اقتصاد و دانش صدای جمهوری اسلامی ایران است که پنج‌شنبه هر هفته رأس ساعت ۱۰ صبح با حضور کارشناسان به بررسی مسائل مرتبط با حوزه فناوری اطلاعات می‌پردازد.

مرجع : افتانا

تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: افتانا]
[مشاهده در: www.aftana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن