محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827110937
دولت باید در توسعه بازار تولید نرمافزار داخلی ایفای نقش کند
واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: یکی از مهمترین چالشهای تولید نرمافزار در کشور کوچک بودن بازار این حوزه به نسبت میزان فعالان آن است و سیاستهای دولت در توسعه آن تاثیرگذار خواهد بود.
یکی از مهمترین چالشهای تولید نرمافزار در کشور کوچک بودن بازار این حوزه به نسبت میزان فعالان آن است و سیاستهای دولت در توسعه آن تاثیرگذار خواهد بود.
به گزارش موسسه دیدبان آیتی، در برنامه اقتصاد فردای این هفته مهندس فرهاد الیشایی، مدیرعامل شرکت شماران سیستم به اتفاق دکتر علیرضا صالحی، مجری کارشناس برنامه، به بررسی چالشهای تولید نرمافزار در ایران پرداختند.
مهندس الیشایی ضمن تأیید وجود چالشهای فراوان این حوزه گفت: ما پتانسیلهای زیادی در حوزه تولید نرمافزار در کشور داریم که مرتب رو به بهبود است ولی از سوی دیگر تهدیدهای این صنعت نیز در کنار این نکته مثبت در حال توسعه و رشد هستند که بخشی از آن را باید در بازار داخلی بجوییم؛ از جمله آنکه تعداد فعالان این صنعت نسبت به نیاز بازار زیاد است.
وی ادامه داد: فارغالتحصیلان دانشگاهی این رشته در کشور زیاد هستند و از طرفی چون شروع کارهای مربوط به این حوزه نیاز به سرمایه و هزینه فراوانی ندارد بنابراین، این دانشآموختگان وارد بازار این کار میشوند و چون از طرف دیگر بازار صنعت آیتی کشور ما محدود به داخل است و بازار خارجی چندانی نداریم به ناچار بازار و درآمد بین این تعداد زیاد شرکتهای تأسیس شده تقسیم میشود و سوددهی آنها پایین میآید و لذا اقتصاد این صنعت آسیب میبیند؛ بنابراین ما باید بهخاطر حجم تولیدی زیادی که در کشور داریم به سمت ورود به بازارهای جهانی برویم و بازار خود را گسترش داریم اما متاسفانه در این راه با مشکلات و تهدیدهایی که مواجهیم که تحریمها و آثار حاصل از آن در نوع نگاه خارجیها به کشور ما یکی از آنهاست.
الیشایی بر احتمال اشباع بازار آیتی کشور تا ۵ سال آینده تاکید کرد و گفت: این مسئله باعث خروج شرکتهای ایجادشده در این حوزه از بازار میشود، آن هم نه بهدلیل ناموفق بودن بلکه بهخاطر نداشتن مزایای اقتصادی حضور در بازار و با این اوصاف بزرگترین چالش صنعت نرمافزار کشور قطعاً عدم وجود بازار خارجی است.
وی درباره چگونگی توسعه این بازار علیرغم وجود تحریمها و سایر شرایط حاکم بر کشور گفت: در برنامهریزیهای کلان دولت که هدفگذاریهای اصلی کشور تعیین میشود، هنوز آیتی بهعنوان راهبرد اصلی دولت شناخته نشده است. شاید ۱۰ سال پیش از این گامهایی در این راه برداشته شد اما امروز اقدام روشنی را در حوزه سیاست داخلی در مورد این صنعت
آذرکار: دولت با توسعه بازار آیتی و سرمایهگذاری در این حوزه میتواند نقش زیادی در توسعه اقتصادی کشور داشته باشد.
شاهد نیستیم. بههرحال توجه کردن به این صنعت میتواند گامی بهسوی توسعه پایدار اقتصاد کشور باشد.
همانطور که حدود ۱۰ یا ۱۵ سال پیش، دولت توانست صنعت قطعهسازی خودرو را بهعنوان صنعت پیشرو و پشتوانه اقتصاد کشور معرفی کند باید در بخش فناوری اطلاعات نیز مانند سایر کشورهای جهان سرمایهگذاری کند.
وی با اشاره به مزایای رقابتی فراوان صنعت تولید نرمافزار کشور گفت: ما در این حوزه پتانسیلهایی داریم که حتی کشورهای پیشرفته نیز از آن آگاهاند و دولت باید با یک برنامه راهبردی این پتانسیلها را شکوفا کند. در کشور ما بخش زیادی از این صنعت در دست بخش خصوصی است لذا دولت باید از بخش خصوصی حمایت و فرصتهای خوب و مناسبی برای این بخش ایجاد کند تا با سرمایهگذاری در صنعت آیتی بتوانیم حضور موفقی در بازارهای منطقه و حتی در سطح جهانی داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه دولت درحال تدوین برنامه ششم توسعه کشور است، گفت: قطعاً اگر دولت بخواهد برای برنامهریزی در بخش آیتی از فعالان این عرصه استفاده کند، سازمان نظام صنفی رایانهای کشور بهعنوان نماینده این بخش اقدام به گسیل کردن فعالان و متخصصان خود برای کمک به تدوین یک برنامه جامع در حوزه آیتی خواهد کرد و کافی است که دولت این را از ما بخواهد که البته تاکنون این اتفاق نیافتاده است.
در بخش دیگری از برنامه این هفته اقتصاد فردا صحبتهای مهندس علی آذرکار، مدیرعامل شرکت مهندسی پدید پرداز، درباره نقش دولت در رفع چالشهای نرمافزاری کشور پخش شد که وی در این مورد گفت: کاری که دولت میتواند انجام دهد ایجاد زیرساختهای مناسب برای رشد صنعت آیتی کشور است. دولت میتواند با اشتغالزایی در حوزه آیتی و پس از آن سازماندهی این بازار و ایجاد شرایطی که شرکتهای نرمافزاری را به رشد و بالندگی بیشتر برساند در این امر نقش مهمی ایفا کند. انتظار فعالان بخش خصوصی این حوزه از دولت، فراهم کردن شرایطی مثل معافیتهای مالیاتی، تسهیلاتدهی آسان، شرایط بیمهای مناسب و ایجاد و توجه به پارکهای علمی و فناوری است تا تحرک آنها بیشتر شود.
وی با اشاره به اینکه در چندسال اخیر شرکتهای بسیاری در حوزه نرمافزار دچار رکود شده و نیروهای زیادی از کشور مهاجرت کردهاند، تصریح کرد: پرورش نیروی کارآمد برای این حوزه و نگهداشتن آنها مسئله بسیار مهمی است. ما این نیروی کارآمد را داریم اما بهدلیل شرایط اقتصادی کشور؛ نهفقط مهاجرت به خارج که جابهجایی نیروها از یک شرکت به شرکتی دیگر نیز زیادست و این امور خود باعث اختلال در پروژههای نرمافزاری میشود. سررشته این مسئله، توسعه بازار این بخش و سرمایهگذاری دولت در این حوزه است که میتواند نقش زیادی در توسعه اقتصادی کشور داشته باشد.
در ادامه برنامه مهندس الیشایی با تأکید بر اینکه نیروی انسانی مهمترین سرمایه در بخش فعالیتهای تولید نرمافزار است، گفت: کشور ما
الیشایی: آیتی هنوز بهعنوان راهبرد اصلی دولت شناخته نشده است و توجه کردن به این صنعت میتواند گامی بهسوی توسعه پایدار اقتصاد کشور باشد.
بهدلیل داشتن فارغالتحصیلهای فراوان در رشته آیتی از لحاظ سطح دانش در وضعیت خوبی قرار دارد. همچنین از آنجایی که قانون کپیرایت نداریم، این مسئله در کنار داشتن تهدیدها یکسری فرصت هم در اختیارمان قرار داده که ازجمله فرصتهای ناشی از آن بهروز شدن دانش ما با دستاوردهای علمی بینالمللی بوده که منجر به ایجاد نرمافزارهای خوبی هم شده است که حتی برخی از آنها در سطح جهانی نیز قابل عرضه هستند اما متأسفانه با مشکلاتی که ارتباطات جهانی ما با آن مواجه است اینها در همین حد باقی مانده و رشد نمیکنند.
وی ادامه داد: درباره افراد صاحب دانش در کشور که جزو منابع اصلی شرکتهای فناوری اطلاعات و خصوصاً بخش نرمافزار هستند، همواره خطر مهاجرت به خارج برای دستیابی به موقعیتهای درآمدی و زندگی بهتر وجود دارد. بخشی از این افراد هم امکان دارد که در شرکتهای نیمهدولتی جذب شوند که با حقوق و مزایای کلان کارهای معمولیتری در حوزه آیتی از آنها میخواهند که این کار باعث فرسودگی و کاهش اثربخشی این افراد صاحب دانش میشود.
مدیرعامل شرکت شماران سیستم با اشاره به آمار بالای ۱۰۰ هزار فارغ التحصیل این رشته در کشور و ورود اکثریت آنها به بازار آیتی در راستای تأسیس شرکت نرمافزاری، اظهار داشت: متأسفانه در کشور ما امکان جذب این شرکتهای کوچک توسط شرکتهای بزرگتر وجود ندارد چون تعداد شرکتها در بازار ما زیادست و بازار در انحصار چند شرکت نیست و سازمانهای بزرگ و دولتی وابسته به آن هم اعتقادی به بخش خصوصی ندارند و به جای واگذاری یکسری از کارهای خود به بخش خصوصی، یک بخش عریض و طویل آیتی در سازمان ایجاد میکنند و نیروهای بخش خصوصی را هم با حقوق بیشتر در اختیار خود گرفته و یکی دوسال خوب کار میکنند و بعد کمکم افت کرده و به جای تولید وارد معاملات تجاری میشوند.
وی با تأکید بر توجه دولت در قرار دادن فناوری اطلاعات در طرح جامع راهبردی تصریح کرد: این امر در تمام دنیا انجام شده و تأثیر مثبت بر توسعه اقتصادی آن کشور گذاشته است. ما منتظر طرحهای حمایتی دولت برای پشتیبانی از نرمافزارهای داخلی هستیم و منتظر این هستیم که از فعالان بخش خصوصی خواسته شود تا طرحهایی را برای بررسی و مصوب کردن ارائه دهند.
الیشایی یکی از خواستههای مهم صنف را پذیرش کپیرایت در کشور اعلام کرد و گفت: بر این اساس طرحی تحت عنوان «صیانت از حقوق پدیدآورندگان نرمافزار» به مجلس برده شده که هنوز مصوب نشده و در گیرودار روابط اداری است. این قانون با ایجاد فضای امن باعث اطمینان تولیدکننده نرمافزار و حرکت روبهجلو، چه در داخل و چه در خارج کشور میشود چون در بخش خارجی هم به دلیل اینکه ما چنین قانونی نداریم گاهی از همکاری با شرکتهای خارجی و حضور در بازارهای خارجی بازمیمانیم.
لازم به ذکر است، برنامه اقتصاد فردا کاری از گروه اقتصاد و دانش صدای جمهوری اسلامی ایران است که پنجشنبه هر هفته رأس ساعت ۱۰ صبح با حضور کارشناسان به بررسی مسائل مرتبط با حوزه فناوری اطلاعات میپردازد.
مرجع : افتانا
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: افتانا]
[مشاهده در: www.aftana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]
صفحات پیشنهادی
مدیر امور بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتوگو با فارس دولت ابهام درباره پالایشگاهها و نرخ خوراک صن
مدیر امور بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتوگو با فارسدولت ابهام درباره پالایشگاهها و نرخ خوراک صنایع بورسی را برطرف کند ۵ عامل مهم افت بازاریک مقام مسئول در سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه سیاست ثبات در اقتصاد و اطمینان سرمایهگذاران از مهمترین الزامات بنماینده پارلمان عراق در گفتوگو با فارس: بسیج مردمی نقشه آمریکا برای تجزیه عراق را ناکام گذاشت/ دولت العبادی آ
نماینده پارلمان عراق در گفتوگو با فارس بسیج مردمی نقشه آمریکا برای تجزیه عراق را ناکام گذاشت دولت العبادی آمریکا را رسوا کندنماینده پارلمان عراق تاکید کرد شکست سنگین تروریستها در الضلوعیه با کمکهای قهرمانانه بسیج مردمی در عراق صورت گرفت و نقشه آمریکا برای تجزیه منطقه و طولانیک مقام مسئول در سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتوگو با فارس: دولت از پتانسیل بازار سرمایه در تأمین مالی بن
یک مقام مسئول در سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتوگو با فارس دولت از پتانسیل بازار سرمایه در تأمین مالی بنگاهها استفاده کند تکیه بر بورس به جای نفتیک مقام مسئول در سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه پتانسیل بازار سرمایه برای تأمین مالی بنگاههای اقتصادی و واگذاریدر گفتوگوی تفصیلی فارس با کارشناس اقتصاد بررسی شد ۱۴ صنعت مهم و اثرگذار کشور برای جایگزینی درآمد نفتی/ کاهش ح
در گفتوگوی تفصیلی فارس با کارشناس اقتصاد بررسی شد۱۴ صنعت مهم و اثرگذار کشور برای جایگزینی درآمد نفتی کاهش حجم و مخارج جاری دولت نقش ۲ بازار مکمل پول و سرمایه در اقتصاد پویالزوم توجه به سیاست اقتصاد مقاومتی توان ۱۴ صنعت غیرنفتی صادراتمحور استفاده از ابزار بازارهای مکمل پولاساس کار دولت افزایش تولیدات داخلی است
معاون فرماندار بستک اساس کار دولت افزایش تولیدات داخلی است خبرگزاری پانا معاون فرماندار بستک گفت اساس کار دولت در سرمایه گذاری هایی مانند احداث شهرکهای صنعتی در شهرستانها در راستای افزایش تولیدات داخلی است ۱۳۹۳ چهارشنبه ۳ دي ساعت 13 20 به گزارش خبرگزاری پانا محمد احمدی دراگر دولت حمایت کند قطعا شایسته حضور در بازارهای جهانی هستیم
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران اگر دولت حمایت کند قطعا شایسته حضور در بازارهای جهانی هستیم صنعت مبلمان ایران در بخش زیرساخت ها و پتانسل های فنی و تکنولوژیک تولید به توان مناسبی برای حضور در بازارهای خارجی دست یافته است به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگارافرهنگی در گفتوگو با فارس: توافق کمیسیون بودجه با مسئولان دولتی برای برداشت از صندوق توسعه ملی جایگاهی در آیین
فرهنگی در گفتوگو با فارس توافق کمیسیون بودجه با مسئولان دولتی برای برداشت از صندوق توسعه ملی جایگاهی در آییننامه داخلی مجلس نداردعضو هیأت رئیسه مجلس گفت توافق کمیسیون بودجه با مسئولان دولتی در مورد برداشت از صندوق توسعه ملی یک موضوع داخلی است و بیانیه صادره جایگاهی در آییننامون دیزل در فیلمی دیگر از کمیکهای مارول ایفای نقش میکند
ون دیزل در فیلمی دیگر از کمیکهای مارول ایفای نقش میکند صدا پیشگی در نگهبانان کهکشان برای دیزل کافی نبوده و میخواهد در فیلم کمیک دیگری نیز بازی کند به گزارش خبرنگار سینمای جهان باشگاه خبرنگاران به نقل از هالیوود ریپورتر ون دیزل که در فیلم نگهبان کهکشان صدا پیشه گروبازیگر «دولت مخفی» در گفتوگو با فارس برای ضبط برخی سکانسها میکردیم/ ایفای نقش سردبیر در سریال جدی
بازیگر دولت مخفی در گفتوگو با فارسبرای ضبط برخی سکانسها میکردیم ایفای نقش سردبیر در سریال جدید حسن فتحیبازیگر سریال دولت مخفی گفت زمانی که قدم به لوکیشن اردوگاه میگذاشتیم غم عجیبی همه ما را میگرفت و هنگام ضبط برخی سکانسهای اردوگاه همه ما از کارگردان و بازیگر و حتی هنرورهخرید تولیدات داخلی به برطرف شدن معضل بیکاری کمک می کند -
مهرور اعلام کرد خرید تولیدات داخلی به برطرف شدن معضل بیکاری کمک می کند شناسهٔ خبر 2445610 چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۰۳ استانها > البرز کرج - فرماندار فردیس خرید کالای تولید داخل توسط شهروندان را ضروری دانست و افزود شهروندان با خرید تولیدات داخلی به برطرف شدن معضل بیکاری کمکوزیر علوم: سهم بخش نرمافزاری در تولید ناخالص ملی داخلی ایران، یک چهارم ترکیه است
سهشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۳ وزیر علوم تحقیقات و فناوری با بیان این که حدود 90 درصد از مغزهای متفکر دنیا از متخصصان علوم انسانی هستند گفت این موضوع نیز در کشور ما باید با حمایت شورای تحول علوم انسانی تقویت شود به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا دکتر محمد فرهادی امروز طی سخنانی درسفر دولت یازدهم به خراسان جنوبی حاجیبگلو: ایجاد منطقه آزاد تجاری به توسعه نهبندان کمک میکند
سفر دولت یازدهم به خراسان جنوبیحاجیبگلو ایجاد منطقه آزاد تجاری به توسعه نهبندان کمک میکندفرماندار نهبندان گفت ایجاد منطقه آزاد تجاری در این شهرستان میتواند به توسعه بیشتر نهبندان کمک کند به گزارش خبرگزاری فارس از نهبندان حسین حاجیبگلو عصر امروز در دومین ستاد برنامهریزی سمدیر عامل بانک سینا در گفتوگو با فارس: تولید کننده برای سرمایه در گردش به بازار غیر بانکی مراجعه میکند/ بالا
مدیر عامل بانک سینا در گفتوگو با فارس تولید کننده برای سرمایه در گردش به بازار غیر بانکی مراجعه میکند بالا رفتن نرخ سود در بلند مدت به زیان بانکها استمدیر عامل بانک سینا با تاکید بر لزوم اجرای کامل نرخ سود توافق شده بانکها و موسسات اعتباری گفت بالا رفتن نرخ سود سپرده و تسچکیده اخبار اقتصادی امروز گزارش رسمی دیوان محاسبات درباره برداشت ۴.۱ میلیارد دلاری دولت از صندوق توسعه ملی/ فر
چکیده اخبار اقتصادی امروزگزارش رسمی دیوان محاسبات درباره برداشت ۴ ۱ میلیارد دلاری دولت از صندوق توسعه ملی فراز و فرودهای تولید دکل حفاری نفت از وزارت قاسمی تا زنگنه افزایش ۳۸درصدی واردات نفت هند از ایراناظهارات رئیس اتحادیه گوشت گوساله مبنی بر عرضه گوشت گوساله ۱۶هزار و ۵۰۰ توماسهم تولید در لایحه بودجه نصف شده است / دولت از صادرات حمایت جدی کند
یکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۸ رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه سهم تولید از اجرای قانون هدفمندی در لایحه بودجه 94 حدودا نصف شده است گفت که تاکنون تولید بیشترین آسیب را از اجرای قانون هدفمندی دیده است به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا رضا رحمانمدیر تحقیق و توسعه شرکت بورس مطرح کرد بنگاهها برای تامین مالی چه روشی بر میگزینند؟/ پررنگ تر شدن نقش بازار س
مدیر تحقیق و توسعه شرکت بورس مطرح کردبنگاهها برای تامین مالی چه روشی بر میگزینند پررنگ تر شدن نقش بازار سهام در تامین مالی پروژههامدیر تحقیق و توسعه شرکت بورس مطرح کرد تامین مالی بنگاهها در سال 92 تامین مالی از طریق سهام از چهار درصد به هفت درصد افزایش یافت که نشان از پررنپیش بینی رکود تولید مسکن در سال آینده/ بازار در انتظار تصمیمات دولت -
مهر بررسی کرد پیش بینی رکود تولید مسکن در سال آینده بازار در انتظار تصمیمات دولت شناسهٔ خبر 2449271 جمعه ۵ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۳ اقتصاد > راه و مسکن بازار مسکن درحالی ماه های پایانی سال 93 را سپری می کند که پیش بینی میشود که کاهش صدور پروانههای ساختمانی در سال آینده هم رکود بیش-
گوناگون
پربازدیدترینها