واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مجلس نگاه كلان به كلانشهرها نداشته باشد!
قرار است امروز شهرداران كلانشهرهاي كشور با رئيس مجلس شوراي اسلامي نشست مشترك داشته باشند.
نویسنده : بيژن سوراني
قرار است امروز شهرداران كلانشهرهاي كشور با رئيس مجلس شوراي اسلامي نشست مشترك داشته باشند. اين نشست مشترك در حالي امروز برگزار ميشود كه كلانشهرهاي كشور در حوزههاي زيرساخت و كسب منابع درآمدي پايدار با مشكلات بسياري روبهرو هستند. با توجه به كاهش قيمت فروش نفت و شرايط موجود اقتصادي، درآمد كلانشهرها بسيار كاهش پيدا كرده است.
ركود در ساخت و ساز از يكسو و تأمين نشدن بودجههاي عمراني كلانشهرها براي اجرا و اتمام پروژههاي نيمهتمام زيربنايي بهخصوص حملونقل همگاني و در رأس آن مترو، عملاً كلانشهرها را با مشكلات مضاعفي مواجه ساخته است؛ مشكلات و مسائلي كه ميتواند در صورت تأمين نشدن منابع آن ساير مشكلات شهري را نيز پيچيدهتر سازد. در شرايط كنوني كلانشهرها درصدد هستند هزينههاي نگهداشت و هزينه جاري مديريت شهري را شامل حقوق و مزاياي كارمندان با توجه به افزايش سنواتي و با در نظر گرفتن نرخ تورم به عنوان يك آيتم ثابت در نظر بگيرند.
در اكثر كلانشهرهاي كشور معضل ترافيك به عنوان اصليترين مشكل به ساير مسائل موجود شهري دامن زده و خودنمايي ميكند. اين روند تا آنجايي در حال گسترش است كه اگر مديران شهري كلانشهرها نتوانند پروژههاي عمراني و نيمهتمام را در حوزه حملونقل به اتمام برسانند، متضرر خواهند شد. به واقع اقتصاد شهري اولين و اولويتدارترين موضوعي است كه شهرداران كلانشهرها با آن درگير هستند.
بحث مطالبات از دولت، مباحث مربوط به طلب مديريت شهري از دستگاههاي شهري و قطرچكاني كردن بودجه به پروژههاي زيربنايي ميتواند محور اصلي بحث با رئيس مجلس شوراي اسلامي قرار گيرد.
از سوي ديگر گام برداشتن به سوي درآمدهاي پايدار و بهرهگيري از پتانسيل و ظرفيتهاي سرمايهگذاري و تسهيل حضور بخش خصوصي از جمله موارد ديگري است كه مجلس ميتواند با رفع خلأهاي قانوني به كمك مديريت شهري بيايد.
افزايش نظارت سيستمي مجلس شوراي اسلامي بر روند ارتقاي زندگي شهري با واگذاري وظايف دستگاههاي شهري به شوراها و مديريت شهري گامي است كه ميتواند در درازمدت به ياري مديريت شهري براي اداره شهر بينجامد.
بيشتر كلانشهرها در كشور داراي بافتهاي فرسوده و ناپايداري هستند كه ظرفيتهاي بالقوه در اين بافت نهفته است، ولي به دليل خلأهاي قانوني و جامع نبودن قوانين سرمايههاي موجود را به سوي برطرف كردن مشكلات و مسائل شهري سوق نداده است، به عنوان مثال به دليل حركت يكجانبه دولت به سوي احداث مسكن مهر، عملاً بافتهاي فرسوده و ناپايدار شهري كه داراي پتانسيل بسياري هستند، همچنان در مقابل نوسازي مقاومت ميكنند تا آنجايي كه در حال حاضر روند نوسازي اين بافت حركت لاكپشتي به خود گرفته است و خطرات آن در حوزههاي بحران و افزايش آسيب بيش از گذشته خودنمايي ميكند.
به واقع انتظار ميرود كه فراكسيون شهري مجلس براي كاهش مشكلات و معضلات شهري، همسويي خود را با تصويب طرحهاي ارائه شده از سوي شوراي عالي استانها همهخوان كند تا شهرداران و شوراها بتوانند به اداره بهتر شهر بپردازند و از پيچ و خم و كلاف سردرگم مشكلات شهري خارج شوند و نبايد فراموش كرد كه كلانشهرها و توسعه شهري خود نشان از توان كشور در ارتقاي زندگي شهرنشيني دارد.
استفاده از انرژيهاي نو و ظرفيتسازي درونشهري گامي است كه مجلس شوراي اسلامي ميتواند با كمك مديريت شهري به سوي آن حركت كند و مديريت شهري را در اين مسير همراهي كند و بايد توجه داشت نگاه كلان به مشكلات كلان كلانشهرها هرگز نتوانسته است مسائل و مشكلات موجود را برطرف سازد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]