واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: همزمان با بزرگداشت فردوسي شاعر پرآوازه ايراني/ روز فيلمنامه نويس در خانه سينما برگزار شد
فرهنگ و هنر
برنامه روز فليمنامه نويس همزمان با ۲۵ارديبهشت روز بزرگداشت فردوسي شاعر نامدار ايراني ، با حضور فيلمنامه نويسان، سينماگران و اهالي مطبوعات ورسانه در خانه سينما برگزار شد.
كانون فيلمنامه نويسان سينماي ايران با توجه به جايگاه اين حرفه در حوزه نوشتاري و توليد فيلم در سينما روز بزرگداشت فردوسي را با عنوان روز فيلمنامه نويس نامگذاري كرده است .
به گزارش خبرنگار ايرنا ،رضا مير كريمي مدير عامل خانه سينما در اين مراسم گفت: خانه سينما در اين دوره به همت صنف فيلمنامه نويسان كار بزرگي را انجام داده است.
وي در عين حال با انتقاد از بيتوجهي به فيلمنامه نويسي در ايران يادآور شد: پايه و اساس هر فيلم خوب را فيلمنامه آن تشكيل ميدهد در صورتي كه متاسفانه هيچ گاه فيلمنامه نويسي جدي گرفته نميشود.
ميركريمي ، اختصاص روزي با عنوان فيلمنامه نويس را با توجه به جايگاه فيلمنامه نويسان در سينما با اهميت خواند و از تلاشهاي كانون فيلمنامه نويسان در اين زمينه تقدير كرد.
فرهاد توحيدي رئيس كانون فيلمنامه نويسان سينماي ايران نيز گفت: فردوسي فيلمنامه نويسي را قبل از اختراع سينما بنياد نهاده است و گذشته از ويژگي هاي او انتخاب بزرگداشت او اشاره مستقيم به ضرورت بهره بري سينما از ادبيات كه تنها در دايره آثار سينما محدود نميشود، دارد.
وي در ادامه با انتقاد از ناديده گرفتن تلاش فيلمنامه نويسان در توليدات تلويزيوني افزود: تلويزيون با تنظيم قراردادهاي يكجانبه و بدون رعايت حقوق معنوي فيلمنامه نويسان و دستمزدهاي نازل به اين حرفه صدمه زده است.
رئيس كانون فيلمنامه نويسان همچنين با اشاره به وضعيت فيلمنامه نويسان در سينما ادامه داد: دراختيار گرفتن سهم مناسب از فيلمنامههاي به توليد رسيده در سينماي ايران توسط فيلمنامه نويسان به عزم جدي نياز دارد.
توحيدي تصريح كرد: بهرهگيري خلاقانه از منابع ادبي وپژوهشهاي عميق كاربردي به همراه همفكري و ارتباط مناسب با تهيهكنندگان و كارگردانان به عنوان دو راس اصلي توليد در سينما ضرورت اجتناب ناپذير است.
وي همچنين برپايي برنامههاي شب فيلمنامه نويس را ضروري خواند و گفت:
برگزاري دورههاي جديد شب فيلمنامه زمينه تازهاي براي همبستگي صنفي و ارتباط با ديگر همكاران را فراهم ميكند.
به گزارش ايرنا،ابراهيم فروزش از كارگردانان مطرح سينما نيزبا اشاره به نوع همكاري خود با كيارستمي در سينما و مقوله فيلمنامه نويسي گفت: كار من با كيا رستمي از فيلم نان و كوچه آغاز شد و هميشه او براي من يك معلم بود ، كيارستمي با هوش سرشار و ذهن سيالي كه داشت آثار بينظيري را در حرفه فيلمنامه نويسي به وجود آورده است و دوستان از روي آثار او فيلمهاي بسياري را توليد كردهاند .
به گزارش ايرنا ، همچنين دراين مراسم ، كارت عضويت افتخاري انجمن فليمنامه نويسان سينماي ايران به عباس كيارستمي براي نگارش آثار نوشتاري ماندگار در سينما اهدا شد.
كيارستمي در اين مراسم حضور نداشت و ابراهيم فروزش كارت او را در يافت كرد.
شوراي مركزي كانون فيلمنامه نويسان همچنين در اين مراسم گلي امامي، مينو فرشچي، حسن مهدوي فر، حسين ايري، محمدرضا تخت كشيان، هوشنگ گلمكاني، فرزاد موتمن، علي اكبر قاضي نظام، محمد رضايي راد، جمشيد ارجمند و شاپوري را به عنوان داوران انجمن فيلمنامه نويسان سينماي ايران جهت ارزيابي فيلمنامههاي آثار جدول اكران سال سينماها معرفي كرد.
فيلمنامههاي برتر آثار اكران سال سينما ، سال آتي در قالب روز فيلمنامه نويس معرفي ميشوند.
همچنين در مراسم روز فيلمنامه نويس از ماهنامه تخصصي فيلم نگار تقدير شد و فريد مصطفوي از سوي كانون فيلمنامه نويسان به عنوان فيلمنامه نويس سال معرفي شد.
پنجشنبه 26 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 424]