تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز در اول وقت خشنودى خداوند، ميان وقت رحمت خداوند و پايان وقت عفو خداوند است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805320340




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شعاری کردن زندگی‌نامه شهدا اشتباه است/ کار را به دست کاردان بدهید


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: شعاری کردن زندگی‌نامه شهدا اشتباه است/ کار را به دست کاردان بدهید
عزت‌الله الوندی می‌گوید: ما به عنوان داستان‌نویس باید منطق را وارد داستان کنیم؛ در غیر این صورت کتاب‌های زندگی‌نامه‌یی شهدا شعارگونه می‌شود و از آن‌ها چیزی در اذهان نمی‌ماند.
به گزارش نامه نیوز، این نویسنده که تعدادی زندگی‌نامه داستانی در کارنامه‌اش دارد ، درباره شیوه نگارش زندگی‌نامه داستانی شهیدا‌ن گفت: این‌که بخواهیم زندگی‌نامه داستانی را با رمان قاطی کنیم، اشتباه است چون قالب این دو با همدیگر متفاوت است. نوشتن زندگی‌نامه داستانی اصول و اسلوب و روش خود را دارد و این‌گونه آثار براساس آن اسلوب نوشته می‌شود. بخشی از این کتاب‌ها برگرفته از واقعیت است و بخشی دیگر برگرفته از تخیل نویسنده.


الوندی در ادامه گفت: متاسفانه در حال حاضر اسنادی که از شهدا باقی مانده، بسیار کم است. همان‌هایی هم که وجود دارد نقص و کاستی‌های زیادی دارد، بنابراین نویسنده‌ای که می‌خواهد زندگی‌نامه داستانی بنویسد نیاز دارد که برای ایجاد روابط علی و معلولی و کشف جاهای خالی از تخیل استفاده کند. جاهای خالی که در اسناد باقی مانده باید از طریق تخیل نویسنده پر شود و در زندگی‌نامه‌های داستانی این اتفاق‌ مرسوم است؛ چون گاهی برای این‌که درام پررنگ شود‌، نویسنده مجبور است از تخیلش بهره بگیرد تا به روایت داستانی بیافزاید.

این نویسنده در ادامه درباره نگارش و انتشار کتاب‌هایی که به صورت سفارشی با موضوع زندگی‌نامه شهدا نوشته و چاپ می‌شوند اظهار کرد: به نظر من وارد کردن شعار و اتفاقاتی که باعث می‌شود از یک نفر قدیس ساخته شود در مقوله زندگی‌نامه داستانی اشتباه است. همه کسانی که شهید شده‌ و ایثار کرده‌اند آدم‌های واقعی مثل ما بودند. آن‌ها نیز ممکن بود در زندگی اشتباه کنند، بنابراین ساختن قدیس از آن‌ها کار اشتباهی است. ما به عنوان داستان‌نویس باید منطق را وارد داستان کنیم؛ در غیر این صورت کتاب‌های از این دست شعارگونه می‌شود و از آن‌ها چیزی در اذهان نمی‌ماند.

الوندی سپس درباره کتاب‌هایی که به سفارش کنگره‌ها و نهادها به چاپ می‌رسد‌، نیز گفت: در این‌جا موضوع این است که کسی که در کنگره‌ها و نهادها کتاب سفارش می‌دهد‌، ممکن است در حوزه‌های فرهنگی فعالیت‌هایی انجام داده باشد؛ اما در اکثر مواقع این افراد صاحب‌نظر نیستند؛ در صورتی که در این‌گونه فعالیت‌ها کار باید به یک نویسنده کارکشته و باتجربه سپرده شود.

او افزود: اگر کار را به دست کاردان بدهند‌، قطعا این اتفاقات نمی‌افتد؛ در این صورت آثاری که از نظر فنی و ادبی فاقد کیفیت باشد‌، تصویب نمی‌شود و کتاب‌ها کیلویی وارد بازار نمی‌شود و به ضد تبلیغ تبدیل نمی‌شود.

الوندی در ادامه اظهار کرد: البته در زمینه نگارش زندگی‌نامه‌های داستانی مباحث نظری اندکی وجود دارد. یکی دو کتاب در این زمینه نوشته شده است که کفایت نمی‌کند، بنابراین اگر قرار است چنین ژانری در ادبیات داستانی ما وجود داشته باشد‌، نیازمند بحث‌های نظری هستیم تا نویسنده‌های تازه‌کار با توجه به آموزه‌های آن شروع به نوشتن کنند.

او درباره مخاطب این‌گونه آثار بیان کرد: هر کتابی که خوب نوشته شده باشد مخاطب خود را هم پیدا می‌کند. اگر در این حوزه ضعف جذب مخاطب وجود دارد مسلما به خاطر ضعف کارها بوده است، ضمن این‌که در این حوزه تبلیغات مطبوعاتی و رسانه‌یی نیز دچار ضعف است که باید جای خالی آن‌ها را پر کرد.



منبع: ایسنا


۲۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن