تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):يا على دانشمند سه نشانه دارد: راستگويى، حرام‏گريزى و فروتنى در برابر همه مردم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855517493




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وحدت اسلامی و نظریه برخورد تمدن‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
وحدت اسلامی و نظریه برخورد تمدن‌ها
ایران برخلاف عربستان، اصالت را در نزاع تمدنی می‌داند نه نزاع درون‌ تمدنی. تاکید رهبر انقلاب در سخنرانی خرداد 93 مبنی بر این‌که دشمن اصلی آمریکاست نه تکفیری‌ها بر همین اساس بود.

خبرگزاری فارس: وحدت اسلامی و نظریه برخورد تمدن‌ها



همدلی میان ملت‌ها، هم‌کاری میان دولت‌ها؛ این یکی از جمله‌های وحدوی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی سال 87 در منطقه لارستان استان فارس بیان داشت؛ منطقه‌ای که شیعه و سنی در آن کنار یک‌دیگر زندگی‌ می‌کنند. بعدها رهبر انقلاب بر «دیپلماسی وحدت» تاکید کردند. ایشان در حکم انتصاب حجت‌الاسلام اراکی به دبیرکلی مجمع تقریب مذاهب اسلامی، نوشتند: «از مجمع تقریب مذاهب اسلامی در این برهه خطیر و حساس انتظار می‌رود با بهره‌گیری از تجربیات ارزشمند گذشته و نیز خلاقیت و ابتکارات مورد نیاز شرایط کنونی،‌ با همکاری و همدلی نخبگان جهان اسلام به‌ویژه اندیشمندان حوزه و دانشگاه «دیپلماسی وحدت اسلامی» را راهبرد خود قرار داده و پایه‌گذاری تشکیل امت واحد اسلامی را در مقابل اردوگاه استکبار به عنوان چشم‌انداز آینده ترسیم نماید» این دیپلماسی به صورت صریح باید زمینه‌های هم‌دلی ملت‌ها و هم‌کاری دولت‌های اسلامی را فراهم سازد.»
هر آن‌‌قدر که در این سو، از سوی برخی چهره‌های شاخص امت اسلامی بر وحدت تاکید شده است، در مقابل اما علاوه بر تلاش‌های عملی برای ایجاد تفرقه از سوی دشمنان اسلام، رویکردهای تئوریک نیز جهت بهره‌برداری از این تفرقه‌ها و دامن زدن به آن در دستور کار قرار گرفته است. نظریه برخورد تمدن‌های ساموئل هانتینگتون یکی از این موارد است.
برخلاف آن‌چه شهره است، هانتینگتون در کتاب معروف خود «برخورد تمدن‌ها»؛ علاوه بر برشمردن چندین تمدن جهانی و بیان نزاع میان دو تمدن اسلام و غرب به عنوان اصلی‌ ترین تمدن‌ها، به صورت مختصر به نوع دیگری از نزاع نیز می‌‌پردازد که می‌توان آن را نزاع بین‌تمدنی نامید. هانتینگتون برای شبیه‌سازی یک بلوک تمدنی، کشورهای موجود در آن را به دایره‌هایی هم‌مرکز تشبیه می‌کند که حول کشور و یا کشورهای کانونی آن تمدن گرد آمده‌اند و نحوه قرار گرفتن آن‌ها بازتاب درجه‌ی هم‌هویت بودن یا همگرایی آن‌ها با بلوک تمدنی مورد نظر است. او معتقد است که اشتراک فرهنگی یا همان خود پنداری دیگران با کشور کانونی، به رهبری و نقش فرماندهی آن مشروعیتی می‌دهد که هم برای کشورهای عضو آن تمدن و هم برای قدرت‌ها و نهادهای بیرون از آن تمدن اهمیت خواهد داشت. (1) در این‌جا بحث بر سر اهمیت این کانون‌ها در جهان اسلام برای غرب است.
جهان اسلام را می‌توان بر اساس شبیه‌سازی هانتینگتون به حداقل دو مجموعه دایره هم‌مرکز تقسیم کرد که کشورهای کانونی این دو، ایران و عربستان هستند. نزاع بین‌تمدنی میان این دو، البته با سکوت تمدن غرب همراه نبوده است چه این‌که این درگیری، بهترین شرایط برای بهره‌برداری در راستای منافع تمدن غرب نیز محسوب می‌شود. تمدن غرب خود را در این نزاع تمدنی در جهان اسلام، نزدیک‌تر به عربستان و دورتر از ایران می‌بیند. این دوری و نزدیکی را می‌توان در سیاست‌های آمریکا در منطقه خاورمیانه به خوبی مشاهده کرد.
عربستان نیز البته در چارچوب نزاع درون تمدنی، در مصاف با دوایر دیگر به مرکزیت ایران، سعی دارد تا خود را به غرب نزدیک‌تر سازد. شاید درک نگرانی‌های عربستان از رویکرد دولت دکتر روحانی در تنش‌زدایی با غرب، در این چارچوب سهل‌تر باشد؛ هرگونه نزدیک شدن ایران به آمریکا و غرب، امنیت عربستان را در نزاع درون تمدنی با ایران تهدید خواهد کرد لذا باید در مسیر این نزدیکی کارشکنی کند.
اما ایران برخلاف عربستان، اصالت را در نزاع تمدنی می‌داند نه نزاع درون‌ تمدنی. تاکید رهبر انقلاب در سخنرانی خرداد 93 مبنی بر این‌که دشمن اصلی آمریکاست نه تکفیری‌ها بر همین اساس بود. با چنین رویکردی، هر‌ آن‌قدر که باید نزاع با سیاست‌های آمریکا جدی‌تر و دقیق‌تر شود، نزاع درون تمدنی با عربستان باید کاهش یابد. البته این به معنای اتخاذ رویکردهای غیرواقعی و خوش‌بینانه به توطئه‌های عربستان نیست بلکه اشاره به اتخاذ رویکردهای وحدت‌آمیز در میان ملت‌ها و تلاش برای تنش‌زدایی با دولت‌های عرب و به خصوص عربستان دارد؛ امری که رهبر انقلاب در جدید‌ ترین بیانات خود در سالروز میلاد نبی اکرم(ص) آن را این‌گونه بیان داشتند: «برخلاف سیاست‌های غیرعاقلانه [برخی دولت‌های منطقه در معارضه با ایران] جمهوری اسلامی هم‌چنان سیاست خارجی خود را بر مبنای دوستی و برادری با همه کشورهای اسلامی از جمله دولت‌های منطقه، پیگیری خواهد کرد.» تنش‌زدایی با عربستان و کشورهای همسایه، بر اساس راهبرد ایران امری قطعی است و اختلاف‌نظرها عمدتا در خصوص نحوه اجرای خوش‌بینانه آن می‌باشد. از این مهم‌تر اما ایجاد زیرساخت‌های هم‌دلی در جهان اسلام است که در خصوص آن حرف‌های بسیاری وجود دارد. 1٫- جهان اسلام،‌غرب هانتینگتون٬ ساموئل(1378). برخورد تمدنی و بازسازی نظم جهانی. ترجمه رفیعی. تهران: دفتر پژوهش‌های فرهنگی. صص 249- سعید ساسانیان منبع: رصد انتهای متن

93/10/21 - 00:45





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 380]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن