واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اتباع غیر ایرانی در تب و تاب تامین همیاری تحصیلی/
وقتی همیاری تحصیلی گران تمام میشود
شناسهٔ خبر: 2461408 شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۱
استانها > قم
قم - اتباع غیر ایرانی در قم این روزها در تب و تاب تامین هزینه تحصیل در مدارس هستند. به گزارش خبرنگار مهر، پرسان پرسان آدرس اداره اتباع را از همه جا جویا شده است. سه فرزند دارد. دو تا ابتدایی و یکی راهنمایی که تا دیروز مدرسه میرفتند اما امروز خیابانها را گز میکنند چون پدرشان چند وقتی است رهایشان کرده و به افغانستان بازگشته، مادرشان هم توان پرداخت هزینه تحصیل از جمله مبلغ همیاری دانشآموزان اتباع را ندارد.این بار هم مسئله همیاری دانش آموزان بخشی از خانوادههای اتباع را به تکاپو انداخته است. موضوعی که مدیرکل آموزش و پرورش هم در نشست خبری خود از آن به عنوان تنها یک کمک هزینه ناچیز برای تحصیل فرزندان یاد میکند اما پرداختن همین مبلغ ناچیز هم برای خیلیها سخت است.اشرف یکی از همین مادرهایی است که این روزها فاصله خانهاش تا ادارهکل اتباع را پیاده طی میکند تا رفت و آمد هر روزه به این اداره خرجش را زیاد نکند. چند بار هم به اداره آموزش و پرورش رفته و قولهایی هم شنیده است. او دو پسر دبیرستانی دارد که هر دو آنها را از مدرسه اخراج کردهاند به این دلیل که توان پرداخت مبلغ همیاری تحصیلی را ندارند.او هم به همراه چند تن از والدینی که همین مشکل را داشتند به آموزش و پرورش یکی از نواحی مراجعه بعد از آن از مدیرکل آموزش و پرورش قول گرفت که هیچ مدیری حق ندارد به دلیل ندادن همیاری فرزندش را اخراج کند. با این حال هنوز هم پسرانش به قول خودش زیر آسمان خدا رها هستند.
فاطمه یکی دیگر از این مادرها است که دوست ندارد نام مدرسه فرزندانش را بگوید. او هم این روزها همه کار میکند تا بتواند مبلغ همیاری تحصیلی را قسط بندی کند تا فرزندانش از تحصیل نمانند. «نمیدانم اگر مدرسه نروند و در خیابانها رها باشند، عاقبتشان چه می شود؟ اگر پولی داشتم، هر قدر هم که میخواستند میدادم اما شوهرم فقط یک کارگر است و چیزی برایمان نمیماند تا خرج مدرسه رفتن بچهها کنیم.»یکسانسازی مبلغ همیاریمحمدرضا اسلامی، مدیر امور تحصیلی دانشآموزان اتباع اداره کل آموزش و پرورش قم به خبرنگار مهر میگوید: سیاست آموزش و پرورش یکسان سازی مبلغ همیاریها برای تمام دانشآموزان است تا پناهندهها و آنهایی که با گذرنامه در کشور زندگی میکنند، مبلغ برابر بپردازند.او میگوید هر دانشآموز در سال میانگین ۲ میلیون تومان برای آموزش و پرورش هزینه دارد اما این اداره کمتر از یک دهم این مبلغ را از دانشآموزان اتباع میگیرد تا به آنها خدمترسانی کند.مدیر امور تحصیلی دانشآموزان اتباع میگوید از ۲۴ هزار دانشآموز غیر ایرانی که در آموزش و پرورش قم تحصیل میکنند، کمتر از یک سوم آنها شهریه میدهند و دو سوم دیگر از معافیتهای ۱۱ گانه دولت در این زمینه بهره میبرند.طبق قانون بر اساس ۱۱ بند، دانشآموزان اتباع بدون پرداخت هیچ پولی تحصیل میکنند. کسانی که بیش از سه فرزند دانشآموز دارند، والدین دانشجو، معلولان، زنان سرپرست خانوار، کسانی که بیماری خاص دارند، طلاب جامعه المصطفی و ...اسلامی میگوید مبلغ یکسان شده برای تمام دانشآموزان ۲۰۰ هزار تومان است که آموزش و پرورش به ۱۸۰ هزار تومان تخفیف داده است.حق با اتباع استمدیرکل امور اتباع استانداری قم اما نظر دیگری دارد.
عباس شیرمحمدی به خبرنگار مهر میگوید: آموزش و پرورش در محاسبه شهریهای که اتباع باید برای تحصیل فرزندانشان بپردازند، اشتباه کرده است. قرار بوده این مبلغ امسال تنها ۲۰ درصد افزایش داشته باشد اما آموزش و پرورش معدلی گرفته میان مبلغی که پناهندگان و اتباع گذرنامهدار میپردازند و این موضوع موجب شد برخی دانشآموزان بیش از ۲۰ درصد پرداخت کنند.وی با اشاره به اینکه ادارهکل اتباع از ابتدا حق را به آنها میداد اظهار داشت: در این راستا جلساتی تشکیل شد تا این اشتباهات برطرف شده و عدالت در این زمینه اجرا شود.مدیرکل امور اتباع استانداری قم عقیده دارد که زندگی در شهر قم برای اتباع از دیگر شهرها ارزانتر است به همین خاطر و به دلیل ویژگیهای خاص، قم یکی از شهرهای مورد علاقه مهاجرت برای اتباع افغانی و عرب است. او حتی پیگیری میکند تا بتواند عوارض شهرداری اتباع را نیز کاهش دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]