تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس كاغذى را كه روى آن بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم نوشته شده است از روى زمين برد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826694416




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مدير طرح ملي توسعه‌ي خوشه‌اي صنعتي ايران: دخالت مستقيم دولت نمي‌تواند اهداف صنعتي كشور را محقق كند


واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: مدير طرح ملي توسعه‌ي خوشه‌اي صنعتي ايران: دخالت مستقيم دولت نمي‌تواند اهداف صنعتي كشور را محقق كند
در رويكرد سنتي دخالت دولت در توليد و صنعت به صورت مستقيم است كه نمونه‌ي آن در كشورمان طرح بنگاه‌هاي زودبازده است كه در آن دولت مستقيما پول پرداخت مي‌كند
آفتاب: مدير طرح ملي توسعه‌ي خوشه‌اي صنعتي كشور گفت: «حدود دو سال است كه توسعه‌ي خوشه‌هاي صنعتي به صورت جدي در كشور دنبال مي‌شود تا وضعيت صنعت ايران به صورت مطلوب‌تري مناسب‌سازي شود».

به گزارش خبرنگار آفتاب از كرمان دكتر عيسي منصوري در سمينار يك روزه‌ي"آشنايي با توسعه‌‌ي خوشه‌هاي صنعتي" استان كرمان افزود: «بعد از انقلاب صنعتي، دنيا شاهد توليد انبوه، توليد متنوع، توليد متغير و توليد با تغييرات پرشتاب در فضاي حاكم بر صنعت جهاني بود و به تدريج صنايعي قوت گرفتند كه قدرت انعطاف‌پذيري بيشتري نسبت به تغييرات سريع در تكنولوژي توليد داشتند.

وي با اشاره به اين‌كه در كنار اين تحولات نقش دولت نيز در توليدات صنعتي عوض شده است عنوان كرد: «مقررات گذاري، تصدي‌گري و توليد كنندگي، قابله‌گي و پرورشگري نقش‌هايي است كه از سوي دولت اعمال شده اما در حال حاضر نه تصدي‌گري كه نقش قابله‌گي و پرورشگري براي ايفاي نقش بهتر دولت در توسعه صنعت بازدهي مطلوب دارد».

او در ادامه به دو رويكرد سنتي و نوين در نقش دولت براي توسعه‌ي صنعتي اشاره كرد و گفت: «در رويكرد سنتي دخالت به صورت مستقيم است كه نمونه‌ي آن در كشورمان طرح بنگاه‌هاي زودبازده است كه در آن دولت مستقيما پول پرداخت مي‌كند».

منصوري درمورد رويكرد نوين نيز گفت: «سازمان‌هاي تسهيل كننده‌ نظير شركت شهرك‌هاي صنعتي به عنوان واسطه‌ي اول ميان دولت و بخش صنعت قرار مي‌گيرد و اين سازمان‌هاي تسهيل كننده نيز با اجتناب از دخالت مستقيم و از طريق ارايه كننده‌گان خدمات توليدي و نهاد‌هاي و تشكل‌ها‌ي صنعتي خدمات خود را ارايه مي‌ نمايند».

منصوري با تاكيد بر اين‌كه دخالت مستقيم دولت نمي‌تواند اهداف صنعتي كشور را محقق كند اظهار داشت: «هنر دولت اين است كه تحليل كند در كدام قسمت ضعف و كاستي وجود دارد و سپس به صورت غيرمستقيم دخالت كند.

وي همچنين گفت: «براي دولت، دخالت در تك تك بنگاه‌ها‌ي صنعتي امكان‌پذير نيست و بايد توانمند‌سازي به گونه‌اي انجام شود تا اين بنگاه‌ها از پس مشكلات و مسايل خودشان برآيند».

او سپس در تعريف خوشه‌ي صنعتي گفت: «خوشه‌ي صنعتي به مجموعه‌اي از واحدهاي كسب و كار اطلاق مي‌شود كه در يك منطقه‌ي جغرافيايي و با يك گرايش صنعتي متمركز شده و با همكاري و تكميل فعاليت‌هاي يكديگر به توليد و عرضه‌ي كالا و خدمات مي‌پردازند و از چالش‌ها و فرصت‌ها‌ي مشترك برخوردارند».

وي در همين زمينه افزود: «عموما خوشه‌ها تعداد زيادي از واحدهاي اقتصادي خرد، كوچك، متوسط و حتي بزرگ را در برمي‌گيرند كه از نظر جغرافيايي اين واحدها مي‌توانند در سطح روستا، شهر و يا شهرستان پراكنده باشند.

اين مقام مسوول در ادامه گفت: «مشخصه‌ي خوشه‌هاي صنعتي، تمركز جغرافيايي، همكاري در تكميل فعاليت‌هاي يكديگر، توليدات و خدمات مشترك است. منصوري نزديكي به منابع و مواد اوليه، وجود نيروي كار ماهر، رشد مناسب خدمات توسعه‌كسب و كار، رشد مناسب زيرساخت‌ها، ‌شرايط مناسب اقتصادي محلي، ملي وبين‌المللي را از شرايط و پيدايش توسعه خوشه‌هاي صنعتي ذكر كرد و گفت: يك خوشه‌ي صنعتي را نمي‌توان ايجاد كرد بلكه خود به خود و با ايجاد شرايط مناسب به وجود مي‌آيد. وي خوشه‌هاي سفال و سراميك لالجين، ادوات كشاورزي مازندران، حوله‌بافي چله‌خانه‌ي تبريز، قطعات خودروي تبريز و سنگ اصفهان را از نمونه‌هاي داخلي خوشه‌ي صنعتي عنوان كرد».

مدير طرح ملي توسعه خوشه‌هاي صنعتي كشور در پايان گفت: «خوشه‌هاي صنعتي نشانگر مزيت‌هاي هر منطقه و روشي براي تمركز‌زدايي است و مبتني بر نيازهاي خوشه‌ روشهاي مداخله و حمايت ازآنها تعيين مي‌شود».
 چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 438]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن