واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چگونه از فیلترینگ بینیاز میشویم؟
کامبیز نوروزی، استاد حقوق ارتباطات فراهم کردن زمینه انتشار اخبار متنوع و متکثر را یکی از راههای بینیازشدن از فیلترینگ دانست.
آفتاب- سرویس فرهنگی: کامبیز نوروزی، استاد حقوق ارتباطات فراهم کردن زمینه انتشار اخبار متنوع و متکثر را یکی از راههای بینیازشدن از فیلترینگ دانست. وی معتقد است: فلیترینگ تنها ابزار کنترل اطلاعات است بنابراین در عصر انفجار اطلاعات این موضوع جوابگو نیست و باید به مدیریت صحیح اطلاعات روی آورد.
اخیرا علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد نیز به موضوع فیلترینگ اشاره کرده و گفته است: نمیتوان با فیلترینگ اخبار و اطلاعات را کنترل کرد. موضوعی که کارشناسان رسانهای نیز به آن اشاره کردهاند. کامبیز نوروزی استاد حقوق ارتباطات درباره فیلترینگ اخبار به خبرنگار «آفتاب» میگوید: «فیلترینگ در نگاه اول از مصادیق سانسور بهشمار رفته و مغایر با قواعد آزادی بیان است و به همین دلیل مقبول نیست. اما از سویی دیگر نمیتوان انکار کرد که با گسترش تکنولوژی ارتباطی فضای مجازی دارای اطلاعاتی است که ممکن است با اخلاق عمومی یا پارهای از مسائل مربوط به امنیت ملی (به معنای درست کلمه) مغایرت داشته باشد.»
نوروزی فیلترینگ را، راه کنترل این شرایط ندانسته و تاکید کرد: «با وجود این شرایط باید در نظر بگیریم که جنس توجیهات اینچنینی قابل درک است اما باید این را هم پذیرفت فیلترینگ تنها راه گریز از این وضعیت بغرنج نیست.»
نوروزی به راهکار گریز از این شرایط اشاره و تاکید کرد: «همیشه باید بین عرضه و تقاضا تناسب برقرار باشد. اطلاعات هم یک نوع کالاست و متقاضیان مشخصی دارد. ما باید برای متقاضیان اطلاعات در هر گروه سنی اطلاعات متنوع و متکثر را داخل کشور تولید کنیم. به عبارت دیگر میتوان گفت فضا باید بهگونهای باشد که اطلاعات استاندارد و صحیحی و مورد نیاز مردم در هر موضوعی به آنان عرضه شود. بناربراین تنها با بستن مجرای اطلاعات فضای مجازی مشکل حل نمیشود.
نوروزی افزود: «کسانیکه فکر میکنند ایده تزریق اطلاعات یکسان و واحد به همه مردم و بستن راههای ارتباطی راه آرامش کشور است دراشتباه هستند. پیروان این ایده باید بدانند که تحقق کامل این امر در عصر ارتباطات و با وجود صدها سایت و شبکه تلویزیونی ممکن نیست و نوعی تلاش بیهوده است.»
نوروزی مدیریت و نه کنترل اطلاعات را ضروری خوانده و تاکید کرد: «برخی از اطلاعاتی که در سایتها و شبکههای خارج از کشور عرضه میشوند، صحیح نیستند باید در داخل کشور اخبار متفاوت با تحلیلهای گوناگون منتشر شود. فایده این عرضه اطلاعات متنوع این است که هم مردم و هم دولت در مزایای عمومی آن شریک شده و با هم همراه میشوند.»
نوروزی در این میان به مضررات بیش از حد کنترل اطلاعات پرداخته و گفت: «در کشورهایی که به شکل یک سویه اطلاعات کنترل میشوند تمامی اخبار بیجهت ارزش سیاسی پیدا میکند. حال آنکه اگر گردش اطلاعات به درستی انجام پذیرد هر خبری به سوگیری سیاسی دچار نشده و در جایگاه واقعی خود بررسی میشود.»
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]