واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ دي ۱۳۹۳ (۱۰:۰ق.ظ)
کاهش 10 درصدي ميزان تلفات آب در 24 سال گذشته/ کاهش تلفات؛ اولويت صنعت آب کشور است در حالي که وزارت نيرو و بسياري از کارشناسان، هدر رفت آب در حوزه کشاورزي را از دلايل مهم کم شدن منابع آب ميدانند، بخش ديگري از صاحب نظران تلفات آب در شبکههاي توزيع و انتقال را در اين اتفاق بي تقصير ندانسته و انگشت اتهام را به سوي صنعت آبيها نشانه ميروند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، يکي از دغدغههاي امروزه مسئولان کشور کم کردن ميزان مصرف انرژي در کشور و يا همان صرفه جويي است. هيچ شکي وجود ندارد که کشور ما جزو پرمصرفترين کشورهاي جهان در تمام زمينهها به شمار ميرود.
اما در گير و دار توصيههاي دوستانه و گاه غير دوستانه به جامعه براي کاهش مصرف، يادمان ميرود که بسياري از تجهيزات استفاده شده در مسيرهاي انتقال انرژي، به علت فرسودگي و يا نامرغوب بودن، سهم به سزايي در هدر رفت انرژي دارند.
در ماههاي گذشته برخي از حوزههاي دولتي به اين فراموشي تاريخي پايان داده و از برنامه ريزي براي کاهش هدر رفت در شبکههاي انتقال و توزيع انرژي خبر دادند.
وزير نيرو در يک همايش تخصصي در مورد برق و انرژي از برنامه ريزي صنعت برق براي کاهش 10 درصدي تلفات خبر داد. اگر اين مهم اتفاق بيافتد ميلياردها تومان صرفه جويي مالي و معادل آن صرفه جويي انرژي در کشور رخ خواهد داد.
به جز انرژي، آب نيز يکي از مواردي است که داراي تلفات بسياري در مسير توليد و انتقال است و با توجه به کاهش منابع آبي در ايران؛ کاهش تلفات و هدر رفت آب نيز بسيار مهم و البته ضروري است.
ستار محمودي قائم مقام وزير نيرو در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري موج در مورد هدر رفت آب در شبکه توزيع و تاثيرات آن گفت: در هر دو حوزه آب و برق، تلفات يکي از مهمترين مسائل مديريتي است زيرا اقلامي که به هدر ميروند بسيار با ارزش بوده و براي توليد مجدد آن، سرمايه گذاريهاي بسياري بايد صورت گيرد.
وي ادامه داد: در حدود 24 سال قبل و همزمان با تشکيل شرکتهاي آب و فاضلاب، آمار تلفات آب 35 درصد ثبت شده بود که امروزه اين آمار با 10 درصد کاهش به 25 درصد رسيده است.
قائم مقام وزير نيرو با اشاره به کاهش 10 درصدي تلفات در مدت بيش از 20 سال، خاطرنشان کرد: اين آمار نشان ميدهد که روند کاري در حوزه آب بسيار سرمايه بر و کند است و براي اينکه برنامه ريزيهاي صورت گرفته به خوبي جواب دهد به دقت بالايي نياز است.
اين مقام مسئول در وزارت نيرو تصريح کرد: با بهبود تجهيزات و پيشرفت امکانات کنترلي اين شانس به وجود آمده است که بتوانيم در مدت 10 سال به نرم جهاني رسيده و هدر رفت آب در شبکهها را به 15 درصد برسانيم.
وي افزود: از مجموع اين 25 درصد آبي که هدر ميرود، بخشي را تحت عنوان آب به حساب نيامده ميشناسيم که همان آبي است که مصرف شده و به هدر نميرود اما؛ دولت از قبال آن پولي را دريافت نميکند. يک بخش هم قسمتي از منابع آبي است که به صورت کل به هدر ميروند يعني نه مردم از آن استفاده اي ميکنند و نه ما پولي بابت آن دريافت ميکنيم.
محمودي تاکيد کرد: در صنعت آب و فاضلاب بخشي از آبهاي هدر رفته هم وجود دارند که براي شستشوي مخازن و تصفيه خانهها استفاده ميشوند که در حال حاضر به علت نبود جايگزين، ناچار به هدر دادن اين منابع هستيم.
وي در پايان با اشاره به برنامههاي بلند مدت وزارت نيرو براي کاهش تلفات آب و برق در شبکه انتقال و توزيع، گفت: بي شک با اجراي برنامههاي پيش بيني شده و اولويت بندي کاهش تلفات در شبکهها توسط آبفا و شرکتهاي توزيع برق، رسيدن به اهداف پيش بيني شده دور از دسترس نخواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]