واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تحلیلگر مسائل بینالملل در گفتوگو با فارس:
مهرههای سطح پائین گروههای تروریستی نادانسته در سناریوی سرویسهای اطلاعاتی غرب بازی میکنند
یک تحلیلگر مسائل بینالملل در رابطه با حادثه «شارلی ابدو» به تشکیل شبکههای تروریستی با حمایت غرب اشاره کرد و گفت قربانی این تروریستها مردم عادی بوده و اقدامات آنان تنها به سود دولتهای غربی برای توجیه لشگرکشیهای نظامی به خارج از مرزهای خودشان است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، روز چهارشنبه در حمله مسلحانه به دفتر روزنامه فکاهی «شارلی ابدو» در شهر پاریس فرانسه، 12 نفر از جمله 4 کاریکاتوریست مشهور فرانسوی کشته شدند. امروز شهروندان دولتهای حامی تروریست قربانی حملات تروریستی شده و تیتر اخبار جهان میشوند تا جنبشهای مردمی سراسر جهان برای همدردی با قربانیان به راه بیافتد. فرانسه از جمله کشورهای غربی است که همراه با آمریکا از آغاز بحران در سوریه، به بهانه کمک به گسترش دموکراسی، از تروریستهای فعال در خاورمیانه حمایت کرده است. در همین راستا گفت و گویی داشتیم با «فینیان کانینگهام» تحلیلگر، خبرنگار و فعال رسانههای انگلیسی تا نظر وی را از اقدامات دو پهلوی غرب در قبال تروریست جویا شویم. در پاسخ به پرسشهای فارس آقای کانینگهام به تجربیات گذشته اشاره کرد و گفت: «اینکه در کلام تیره و تار و آلوده نیروهای امنیتی غربی بشنویم اقدام علیه "شارلی ابدو" انتقام گیری بود، امری کاملا عادی است اما تمام این حرفها هرگز نمیتواند ارتباط سیستماتیک بین تروریسم پنهان و تحت حمایت غرب را با جاسوسان غربی مخفی یا رد کند.»
وی در ادامه به ایجاد شبکه تروریستی القاعده توسط غربیها اشاره و آن را بهترین نمونه برای این مساله دانست. این تحلیلگر مسائل بینالملل، افزود: «در ابتدا و دهه 80 میلادی شبکه تروریستی القاعده برای اهداف ژئوپلیتیک غرب استفاده میشد تا علیه ارتش شوروی در افغانستان بجنگد اما بعدها، القاعده به دشمن رسمی برای خود غرب مبدل شد».
وی دشمنی القاعده با غرب را مسالهای ظاهری دانسته و میگوید: «این که فعالیتهای القاعده به سود غرب تمام میشدند در تضاد با دشمنی غرب و القاعده است چرا که در واقع بهانه دشمنی القاعده با غرب، ابزاری شد در دستان غربیها تا مداخلات نظامی خود را خارج از مرزهایشان و همچنین صنایع نظامی و اقدامات نظامی برای تغییر دیگر حکومتها را توجیه کنند».
کانینگهام در ادامه عبارت «داراییهای اطلاعاتی» را مطرح کرده و گفت: «این عبارت لزوما به معنای یک رابطه خطی و روشن جهت اقدام مشترک نیست. گاهی این عوامل حتی متوجه نیستند که توسط دستگاههای اطلاعاتی که برایشان کار میکنند، تحت نظارت هستند. بنابراین تعجبی ندارد اگر برخی اعضای القاعده و گروهکهای مشابه آن همچون داعش و بوکوحرام به نظر خودشان علیه قدرتهای غربی جهاد کنند در حالیکه دشمنان غربیشان، که حتی برایشان ناشناخته است، از این اقدامات آنان به نفع خود بهرهبرداری کنند». وی افزود: ««به نظر میرسد این قضیه در مورد حمله ترور اخیر در فرانسه نیز صادق بوده است. ما باید از این حقیقت ساده آگاه شویم که تمام تکفیریها دستورات استادانشان در دستگاههای اطلاعاتی غربی را دنبال می کنند. بدون شک افراد کلیدی در موقیعتهای ارشد وجود دارند که به دست سازمانهای اطلاعاتی غربی در مسیری با مقاصد خاص مدیریت میشوند». آقای کانینگهام ادامه داد این طور نیست که غالب نیروهای پایین دستی از این رابطه سیستماتیک آگاه نباشند اما بسیاری از این افراد چیزی در این باره نمیدانند در نتیجه گاهی اقداماتی انجام میدهند که در ظاهر با تمایلات غرب در تضاد است.
به عقیده وی حتی اگر طبق گفته غرب واقعه «شارلی ابدو» تلافی باشد، با این وجود باز هم این اقدام به میزان قابل توجهی در راستای خواستههای غرب پیش رفته است. وی افزود: «حادثه یازده سپتامبر یک نمونه کلاسیک است. تروریستها علیه مردم عادی اقدام کرده و با این اقدامات در واقع اعتماد مردم را به مقامات غربی بیشتر میکنند. بدین شکل در حقیقت این دولتهای غربی هستند که میتوانند از ابزار تروریسم برای توجیه اقدامات خود به عنوان اقدامات ضد تروریستی استفاده کرده و همچنین به این بهانه از پلیس به عنوان ابزاری برای کنترل جمعیت خود با استفاده از بازرسی و تفتیش و بازداشت بهره ببرند». «فینیان کانینگهام» هم چنین در یادداشتی در همین رابطه به عکسالعمل رهبران غربی هم در محکوم کردن حادثه شارلی ابدو اشاره کرد و گفت این حادثه 12 نفر کشته بر جای گذاشت و عکسالعمل مقامات غربی جالب است؛ هر روز این تعداد فرد در خاورمیانه با حملات هوایی آمریکا و ناتو، که فرانسه نیز عضو آن است، کشته میشوند اما هیچ یک از این مقامات غربی نه تنها این اقدامات را محکوم نکرده، بلکه در جوامع غربی نیز هیچ حرکتی تحت عنوان اینکه «ما شارلی هستیم» به راه نمیافتد. اگر این روند ادامه داشته و به رهبران غربی اجازه داده شود احساسات عموم را آنگونه که میخواهند نقش داده و در نتیجه از این احساسات برای اهداف خود بهره ببرند، خشونت و درگیریهای بیشتری را باید انتظار داشت. این تحلیلگر مسایل بینالملل ادامه میدهد: «تروریسم در جوامع غربی توجیهی برای جنگهای غیر قانونی غرب در دیگر کشورها بوده و از سوی دیگر این تروریسم به ندرت در داخل کشورهای غربی به خانوادههای خواص این جوامع آسیب زده بلکه همیشه شهروندان و مردم عادی هستند که قربانی شده و باید بار لطمات این بازیهای کثیف امنیتی را به دوش کشند.» آقای کانینگهام در پایان گفتوگو، تروریسم در جوامع غربی را به بازی «پین بال» تشبیه کرد که قدرتهای غربی در این بازی شرکت کرده اما این قدرتها نیستند که آسیب میبینند بلکه مثل بازی پین بال فرد تاثیری از ضربات ندیده و با ضربات تلاش میکند در طول بازی رقبای خود را از صفحه بازی خارج کند. گفتوگو: زهرا کریمی انتهای پیام/ق
93/10/20 - 02:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]