واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ دي ۱۳۹۳ (۱۱:۱۵ق.ظ)
يک استاد دانشگاه پيش بيني کرد؛ نابودي تمدن ايران به دليل نبود آب/ افزايش دماي کشور در 30 سال آينده مشکل ساز خواهد بود استاد دانشگاه فردوسي مشهد تاکيد کرد: با شرايط خشکي حاکم بر ايران، نگران هستيم که تمدن کشور از بين برود. در حال حاضر روستاهاي زيادي در حال از بين رفتن هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، کامران داوري در سومين نشست از سلسله نشستهاي تخصصي آب، فرهنگ و جامعه با عنوان حکمراني آب که در دانشکده علوم اجتماعي دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: ايران منابع آب محدودي دارد و تعريف اين محدوديت با کم آبي فرق مي کند؛ زيرا کمبود به مفهوم آن است که يک سال دچار خشکسالي شده و منابع آبي با مشکل مواجه ميشود، پس از آن با بهبود بارشها وضعيت منابع آب به روال عادي بازميگردد، اما؛ ما از اين مرحله گذشته ايم و به کميابي آب رسيدهايم.
وي افزود: متأسفانه در مديريت آب، کميت و کيفيت را به دقت مورد توجه قرار نميدهيم و بايد باورها و رفتارها در برخورد با منابع آب تغيير کند؛ در غير اين صورت دچار مشکلات عديدهاي خواهيم شد.
اين استاد دانشگاه با ابراز خرسندي از تغيير در سياستگذاريهاي بخش آب، گفت: در گذشته ميزان برداشت از منابع آب به موجودي آن وابسته نبود، اما؛ خوشبختانه با وضع قوانين جديد، فقط مجازيم 75 درصد از حجم آب موجود را برداشت کنيم.
به اعتقاد داوري ميزان برداشت آب در بسياري از دشتهاي کشور از مرز 100 درصد گذشته و در مشهد اين رقم به 130 درصد رسيدهاست.
داوري تصريح کرد: در مشهد با يک روند کاهشي در آب تجديدپذير مواجه هستيم؛ زيرا ميزان بارش برف در کشور کاهش يافته و ميزان تبخير و تعرق نيز رو به افزايش است و پديده تغيير اقليم هم واقعيتي است که مشکلات بخش آب را تشديد ميکند.
وي با اشاره به پيشبينيهاي ناسا براي بروز خشکسالي 30 ساله در ايران، گفت: ناسا با مدلهاي مختلف، پيشبيني کرده طي 30 سال آينده دماي ايران بين سه تا هشت درجه افزايش مييابد. در نتيجه تبخير و تعرق به شدت در کشور زياد خواهد شد.
اين استاد دانشگاه مشهد افزود: در خراسان رضوي طي 20 سال اخير 10 درصد به ميزان تبخير و تعرق آب اضافه شدهاست.
وي ميزان آب مورد نياز مشهد در افق 1420 را يک ميليارد و 750 ميليون متر مکعب اعلام کرد و گفت: در اين افق ميزان تجديدپذيري آب در اين منطقه از 750 ميليمتر فعلي به حدود 600 تا 700 ميليمتر خواهد رسيد. بنابراين براي کاهش فشار بر منابع بايد مصرف را کم کنيم. ضمن آنکه براي کاهش تعارضات و پايداري آب، بايد برنامه مدوني داشته باشيم.
داوري در بخش ديگري از سخنان خود افزايش بهرهوري در بخش کشاورزي را عاملي براي افزايش درآمد کشاورزان معرفي کرد و افزود: اين مسأله به مفهوم تعادل بخشي منابع آب نيست. افزايش بهره وري و تعادل بخشي منابع آب دو مقوله جدا از هم هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]