واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مشاور پروژه اصلاح نژاد ملکه عنوان کرد
اجرای پروژه اصلاح نژاد ملکه زنبور عسل در 8 استان
مشاور پروژه اصلاح نژاد ملکه زنبور عسل در جمعیتهای بسته گفت: این پروژه تاکنون در هشت استان کشور اجرا شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از جیرفت، رحیم عبادی بعد از ظهر امروز در نشست با رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با اشاره به اینکه حدود 400 هزار نفر در بحث زنبورداری در سطح کشور فعالیت میکنند، اظهار داشت: مهمترین بخش زنبورداری در بحث گردهافشانی است، زیرا حدود 50 درصد زندگی انسان به طور مستقیم و غیرمستقیم به زنبور عسل بستگی دارد.
وی زنبور عسل را زیربنای اصلی رشد کشاورزی اقتصادی دانست و بیان داشت: با توجه به اینکه حدود 80 درصد گیاهان به گردهافشانی نیازمند هستند، امروزه زنبور عسل نیز مانند آب و خاک جزو ارکان حیاتی رشد گیاهان محسوب میشود و از این نظر دارای اهمیت ویژهای است. عبادی توسعه پرورش زنبور عسل را در سطح کشور از ابتدای انقلاب تاکنون مطلوب ذکر و تصریح کرد: در ابتدای انقلاب تعداد کلنیهای زنبور عسل د 800 هزار و اکنون به بیش از 6.5 میلیون رسیده است. مشاور پروژه اصلاح نژاد ملکه زنبور عسل در جمعیتهای بسته یکی از مهمترین نیازهای این بخش را نژاد زنبور دانست و گفت: با توجه به اینکه اصلاح نژاد دارای پروسهای طولانی است در کشور غیر از نهادهای دولتی کسی در این امر فعالیت نمیکند.
وی افزود: در پروژه اصلاح نژاد ملکه زنبور عسل در جمعیتهای بسته از مجموعه زنبورهای هر استان نمونهبرداری میشود و هر ساله روی آنها آزمایشهایی انجام میگیرد. عبادی کنه واروآ را بزرگترین معضل بخش بهداشتی زنبور عسل ذکر و عنوان کرد: در صورت عدم کنترل این کنه کندوهای زنبور عسل نابود میشود به همین دلیل به مراقبت بسیاری نیازمند هستند. مشاور پروژه اصلاح نژاد ملکه زنبور عسل در جمعیتهای بسته وضعیت ایستگاه زنبورعسل شهرستان جیرفت را مطلوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: از سال 88 این پروژه در این منطقه اجرا شده که هماکنون در مرحله نسل سوم قرار دارد. وی با اشاره به اینکه پروژه اصلاح نژاد ملکه زنبور عسل در جمعیتهای بسته تاکنون در هشت استان اجرا شده است، بیان داشت: در صدد هستیم تا این پروژه در مناطق زنبورخیز کشور اجرا شود، اما به دلیل نبود اعتبارات در این زمینه با مشکلاتی مواجه هستیم.
عبادی با اشاره به اینکه با سازمان حفاظت محیط زیست نیز مکاتبات و مذاکراتی در راستای توسعه، حفظ و حمایت از زنبور عسل انجام شده است، خاطرنشان کرد: جنوب کرمان برای پرورش زنبور عسل ظرفیت بسیار خوبی دارد که قابل مقایسه با سایر مناطق نیست. رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با توجه به اینکه استعدادی که منطقه جنوب کرمان در بحث پرورش زنبور عسل دارد در هیچ منطقهای وجود ندارد، اظهار داشت: حدود 80 درصد افراد این منطقه به صورت مستقیم و غیرمستقیم با کشاورزی سروکار دارند. سید یعقوب موسوی تصریح کرد: همچنین با توجه به محدودیت آب و طبیعت بکر جنوب کرمان میتوان با ارتقا دانش فنی بحث پرورش زنبور عسل را در این منطقه دنبال کرد. انتهای پیام/80001
93/10/17 - 16:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]