واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تحلیل نماینده سابق ایران در اوپک از عصر جدید بازار نفت/ کاهش 5درصدی صادرات قیمت نفت را 50 درصد افزایش میدهد
درپی کاهش قیمت نفت به زیر 50 دلار، نماینده سابق ایران در اوپک با بیان اینکه تا زمانی که مازاد عرضه کنترل نشود کاهش قیمت نفت ادامه دارد، گفت: متاسفانه هیچ گونه رایزنی برای جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت انجام نمیشود و این درحالی است که اگر صادرکنندگان بزرگ پنج درصد از تولید خود را کاهش دهند قیمت نفت 50 درصد افزایش خواهد یافت.
به گزارش نامه نیوز، محمد علی خطیبی طباطبایی، درباره کاهش قیمت نفت به کمتر از 50 دلار اظهار کرد: تا زمانی که بازار مدیریت نشود و میزان عرضه تحت کنترل قرار نگیرد روند کاهشی قیمت نفت ادامه خواهد یافت.
وی با تاکید بر اینکه عرضه باید مدیریت شود تصریح کرد: عرضه کنندگان اوپک و غیر اوپک باید با هماهنگی با یکدیگر مازاد عرضه را از بازار نفت حذف کنند. نماینده سابق ایران در اوپک با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان اوپک و غیر اوپک از کاهش قیمت نفت ضرر میکنند، خاطرنشان کرد: پیش از این در سال 2008 میلادی که قیمت نفت کاهش یافته و به 50 تا 60 دلار رسید مجمع انرژی جهانی با حضور اعضای اوپک و غیر اوپک تشکیل جلسه داد و در این جلسه تولیدکنندگان بر سر مدیریت عرضه به توافق رسیدند و میزان عرضه را کاهش دادند به طوری که فقط اوپک میزان تولید خود را روزانه 2.5 میلیون بشکه کاهش داد. خطیبی طباطبایی با اشاره به اینکه اکنون در فصل سرما قرار داریم و با توجه به نیاز مصرفکنندگان به نفت در این فصل حدود یک تا 1.5 میلیون بشکه مازاد عرضه در بازار وجود دارد خاطرنشان کرد: با خروج از فصل زمستان تقاضای مصرفی کاهش یافته و مازاد عرضه حداقل به دو میلیون بشکه خواهد رسید. وی با اشاره به اینکه اکنون به نظر می رسد کاهش قیمت نفت موضوعی سیاسی است و باید در فرآیند سیاسی حل شود، اضافه کرد: اگر موضوع کاهش قیمت نفت فقط اقتصادی و مربوط به سهم بازار باشد که احتمال آن بسیار ضعیف است عرضه کنندگان باید به توافق رسیده و میزان عرضه را کاهش دهند. وی با بیان اینکه اگر هر یک از صادرکنندگان بزرگ نفت پنج درصد از میزان صادرات خود را کم کنند قیمت نفت تا 50 درصد افزایش خواهد یافت، تصریح کرد: این امر نیاز به اصلاح قراردادها ندارد چرا که در قراردادهای صادرات نفت 5± درصد لحاظ شده است. نماینده سابق ایران در اوپک با تاکید بر اینکه این امر به تفاهمی نیاز دارد که باید بین تولیدکنندگان نفت صورت بگیرد، گفت: متاسفانه کاهش قیمت نفت به موضوع سیاسی تبدیل شده وبسایری از کشورهایی که می توانند از نفوذ خود در این بازار استفاده کنند اقدامی انجام نمی دهند و شاهد هیچ گونه رایزنی در حد وزرای امور خارجه، وزرای نفت و یا سران کشورها نیستیم و همه منتظرند که کسی دیگری کار را انجام دهد. خطیبی طباطبایی در ادامه با بیان اینکه کاهش قیمت نفت به بهانه خروج نفت شیل از بازار درست نبود، اضافه کرد: نفت شیل اکنون وارد بازارهای بین المللی شده و به نظر می رسد که کشورهای تاثیرگذار باید در قالب هیات های سیاسی و اقتصادی اقدام به رایزنی کنند و میتوان گفت علاج کار این است که تولیدکنندگان در مورد تعدادی از نقاط مشترک در زمینه بازار نفت، به تفاهم دست یابند.
منبع: ایسنا
۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]