واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: بر اساس تحقیقات مستقلی درباره هک شدن سیستمهای رایانهای استودیوی سونی پیکچرز توسط محققان مؤسسه امنیت سایبری نورس، گروه کوچکی از افراد از جمله کارکنان سابق ناراضی این شرکت در این جریان دست داشتهاند.
بر اساس تحقیقات مستقلی درباره هک شدن سیستمهای رایانهای استودیوی سونی پیکچرز توسط محققان مؤسسه امنیت سایبری نورس، گروه کوچکی از افراد از جمله کارکنان سابق ناراضی این شرکت در این جریان دست داشتهاند.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، نورس با این فرضیه که این حمله از داخل شرکت صورت گرفته از اطلاعات افشا شده منابع انسانی سونی برای شناسایی کارکنانی که به تازگی از این شرکت اخراج شده و دارای مهارت فنی لازم برای انجام این هک بودهاند، استفاده کرده است.
به گفته کرک استمبرگر، نایب رییس موسسه نورس، تحقیقات این شرکت نشان میدهد که 6 فرد مستقیماً در این حمله سایبری دست داشتهاند که یکی از آنها کارمند سابق سونی است که به مدت ۱۰ سال در این شرکت سابقه کار دارد اما در ماه مه گذشته اخراج شده است. دیگر مظنونان شناسایی شده شامل دو نفر در آمریکا و سه نفر دیگر در کانادا، سنگاپور و تایلند هستند.
آنها یک مظنون احتمالی را شناسایی و فعالیتهای آنلاین وی را رصد کرده و متوجه شدند که وی پستهایی را مبنی بر نارضایتی خود از سونی پیکچرز در شبکههای اجتماعی قرار داده است.
بازرسان نورس همچنین مکالمات مربوط به حمله سایبری به سونی را در یک تالار گفتگوی اینترنتی که هکرها در آنجا با یکدیگر در ارتباط بودند، پیدا کردند. در این تحقیقات مشخص شد که یکی از افراد حاضر در این مکالمات با این پرسنل سابق سونی و سروری که روی آن یکی از بدافزارهای مورد استفاده در حمله جمعآوری شده، ارتباط داشته است.
افشاگریهای این مؤسسه سایبری درباره حمله به سونی از داخل این شرکت بهطور مستقیم با ادعاهای دولت آمریکا که بهطور رسمی کره شمالی را مقصر این حمله معرفی کرده در تناقض است.
اف بی آی مدعی شد که بررسیهایش از بدافزار مورد استفاده در حمله به سونی نشان دهنده ارتباطاتی با دیگر بدافزارهایی است که اف بی آی معتقد است عاملان کره شمالی قبلا آنها را ساختهاند.
استدلال مطرح شده از سوی دولت آمریکا از سوی چند تن از کارشناسان امنیت اینترنت مورد بررسی قرار گرفت و اعلام کردند که واشنگتن استدلالهای کافی که نشان دهد کره شمالی مسئول این حمله بوده ارائه نداده است.
مارک راجرز، محقق امنیت اینترنت برای شرکت امنیت موبایلی کلاد فلر گفت: استدلال آمریکا ضعیف و سست است. شباهت این بدافزار با بدافزارهای حملات قبلی امری عادی است زیرا هکرها بدافزارها را میفروشند و کدهای آنها اغلب در اینترنت موجود است.
راجرز خاطرنشان کرد که آی پی آدرسهای مورد استفاده در این حملات نیز نشان نمیدهد که این حمله از سوی کره شمالی بوده است. هکرها اغلب حملات خود را از طریق پروکسیها پنهان میکنند تا از تعقیب شدن اجتناب کنند.
مرجع : خبرگزاری ايسنا
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: افتانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]