واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
جنگ قدرت در عربستان سعودی بالا گرفت
درگیری میان جناح حاکم در عربستان و جناح موسوم به جناح "السدیری" همزمان با بیماری "عبدالله بن عبدالعزیز" پادشاه عربستان تشدید شده است .
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،درگیری میان جناح حاکم در عربستان و جناح موسوم به جناح "السدیری" همزمان با بیماری "عبدالله بن عبدالعزیز" پادشاه عربستان تشدید شده است .
"خبرگزاری فرانسه" (AFP) در گزارشی نوشت: «بیماری پادشاه عربستان پیامدهای مهمی مانند جنگ قدرت طولانی میان جناح های اصلی حاکم بر این کشور را به همراه داشت. این اولین بار نیست که جنگ شایعات تحت عنوان "مرگ پادشاه" در عربستان آغاز میشود.»
بر اساس این گزارش، اواخر سال 2014 نیز شایعات مشابهی درباره کناره گیری وی از قدرت و به قدرت رسیدن "شاهزاده سلمان" به جای وی به خاطر ناتوانی بر سر زبانها جاری شد.
خبرگزرای فرانسه یادآور شد: «ماده 11 قانون هیات بیعت عربستان حاکی است با مورد تایید قرار گرفتن ناتوانی پادشاه در اداره امور کشور قدرت به ولیعهد واگذار می شود.»
این خبرگزاری فرانسوی افزود: «جناح السدیری با مستمسک قرار دادن این ماده بر این اساس که اساسنامه هیات مزبور و نه دستور پادشاه مرجع توافق در خاندان حاکم است می کوشد جناح ملک عبدالله را در ابتدا به چالش و به دنبال آن سازش بکشاند.»
بر همین اساس، اولین بار است که دربار عربستان با انتشار بیانیه ای به طور علنی و با سرعت نوع بیماری پادشاه، روند درمان وی و وضعیت سلامتی اش را اعلام می کند.
خبرگزاری فرانسه درباره آینده عربستان سعودی سه سناریو را مطرح می کند:
1 – ملک عبدالله در مقام خود باقی مانده و قدرت به طور سنتی انتقال یابد که در این صورت "شاهزاده متعب" در این میراث پس از شاهزاده مقرن جایی ندارد.
2 – پادشاه از قدرت کناره گیری کرده و پسرش متعب به عنوان جانشین ولی عهد تعیین شود که این امر نگرانی جناح السدیری را به همراه خواهد داشت.
3 – شیوه انتقال قدرت در قطر در عربستان نیز به اجرا درآید که در آن صورت پادشاه و ولیعهد از قدرت کناره گیری کرده و "مقرن" پادشاه، متعب ولیعهد و "محمد بن نایف" و یا هر یک از شخصیت های دیگر سعودی از جناح سدیری جانشین ولیعهد خواهد شد.
این گزارش نیز پیامدهای منفی و هزینهدار مرگ پادشاه سعودی را این چنین معرفی میکند:
1- مرگ ملک عبدالله در رژیم آل سعود شکاف ایجاد خواهد کرد زیرا وی در ساختار قدرت عربستان و ایجاد تغییرات بی سابقه در آن دارای جایگاهی منحصر به فرد است.
2- عربستان با چالش اقتصادی روبرو خواهد شد زیرا ملک عبدالله پس از به قدرت رسیدن در سال 2005 توانست مشکلات معیشتی مردم این کشور را به طور جزیی کاهش دهد اما کاهش درآمد نفت و همچنین تصمیم دولت برای افزایش مالیات برق، آب و تلفن و متوقف شدن برخی از پروژه های زیر بنایی و خدماتی میتواند باعث شعله ور شدن مجدد آتش اعتراض های مردمی شود.
3- مشکلات امنیتی، مرگ پادشاه، مشکلات اقتصادی، اوضاع ناپایدار منطقه و خطر فزاینده "داعش" در عربستان میتواند خطری امنیتی باشد که عربستان و ثبات سیاسی اش را در معرض تهدید قرار دهد.
از سوی دیگر مشکل انتخاب ولیعهد از انتخاب پادشاه دشوارتر است که به طور حتم باعث ایجاد اختلاف های زیادی خواهد شد.
العالم
منبع: جام نيوز
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]