واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ دي ۱۳۹۳ (۱۴:۴۱ب.ظ)
مرکز تابآوري شهري در برابر سوانح و بحرانها در تهران تأسيس خواهد شد مرکز سنجش و ارتقاي تابآوري شهري در برابر سوانح و بحرانها بهمنظور ايجاد ظرفيتهاي علمي، پژوهشي و مهارتي مديريت بحران در حوزه پيشگيري و کاهش خطرپذيري، مديريت بحران حوادث و سوانح و افزايش تابآوري تأسيس ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، احمد صادقي رئيسسازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران با اعلام اين خبر گفت: اين مرکز بهعنوان يک مجموعه علمي و تخصصي کاهش خطرپذيري و مديريت بحران شهر تهران بر اساس دانش روز و تجارب جهاني و باهدف فراهمسازي بستر پژوهش، ارتقاي جايگاه مديريت بحران شهر تهران و ترسيم راهبردها و طرحهاي اصولي راهاندازي ميشود و بر اساس روشها و استانداردهاي رايج در جهت رفع نيازهاي مديريت بحران در سطح ملي و منطقهاي فعاليت خواهد کرد.
دکتر صادقي افزود: بروز حوادث و سوانح بسياري چون زلزله، سيل، طوفان، زمينلغزش، آلودگي هوا و ساير تغييرات اقليمي در شهرهاي بزرگ و افزايش آسيبپذيري انسانها در برابر حوادث و بلايا بهخصوص در کشورهاي کمتر توسعهيافته، تلفات و خسارات اقتصادي بسياري را بهويژه در شهرها به دنبال داشته است.
وي گفت: برنامه جهاني شهرهاي تاب آور تحت نظر و هماهنگي دبيرخانه سازمان ملل براي ترسيم استراتژي جهاني کاهش خطرپذيري سوانح و حوادث طراحيشده و هدف آن کاهش خطرات و آثار منفي بحرانهاي ناشي از سوانح در مناطق شهري است. شهر تهران نيز به عضويت اين حرکت و پويش جهاني درآمده است.
دکتر صادقي افزود: متأسفانه باوجود خطرپذيري بسيار زياد کشورها و شهرهاي منطقه در برابر سوانح طبيعي و حوادث انسانساز، همکاريهاي منطقهاي در اين زمينه رشد فراواني نداشته است که دليل اين امر فقدان سازمان و چارچوبهاي منطقهاي قوي براي ايجاد همکاري درزمينهٔ مديريت بحران است.
وي همچنين فقدان مراکز تخصصي با استانداردهاي بينالمللي درزمينهٔ مديريت بحران بهويژه در مناطق شهري در منطقه و نيز نبود همکاري ميان شهرهاي منطقه در اين زمينه را از ديگر عوامل ضعف همکاريهاي منطقهاي برشمرد.
رئيس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران گفت: اقداماتي در حوزه کاهش خطرپذيري سوانح در کشور پس از تأسيس دبيرخانه ملي اجراي برنامه جهاني کاهش خطرپذيري هيوگو و تأسيس مجمع ملي کاهش خطرپذيري سوانح انجامشده و در سطوح سازماني، بخشي و حوزههاي جغرافيايي خاص پيشرفتهاي قابلملاحظهاي حاصل شده است.
دکتر صادقي افزود: اين مرکز در راستاي تحقق برنامه پنج ساله دوم شهرداري تهران، مواد 77 و 78 ناظر بر ارتقاي ايمني و تقويت ساختار مديريت بحران و باهدف تقويت همکاريهاي منطقهاي و جهاني، تقويت جايگاه کلانشهر تهران در نظام بينالملل و تربيت نيروهاي حرفهاي مديريت بحران در سطح علمي و منطقهاي در آيندهاي نزديک راهاندازي خواهد شد، از همين رو اين مرکز برگرفته از تعامل جهاني و با تأکيد بر توان موجود شهرداري تهران بر پا ميشود و برطرفکننده خلأ مرکزي ملي و جهاني در حوزه مديريت حوادث و سوانح به شمار ميآيد، اين مرکز از ظرفيت نيروهاي متخصص و دانشگاهي کشور در قالب شورايي ملي براي ترسيم.
خطمشيها، راهبردها و طرحهاي اجرايي بهره گرفته و به يک کانون علمي – پژوهشي براي توسعه مديريت بحران در تهران، کشور و منطقه تبديل ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]