تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ايمان مؤمن كامل نمى شود، مگر آن كه 103 صفت در او باشد:... باطل را از دوستش نمى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832571371




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسي تمايلات عربستان در مورد سقوط بهاي نفت


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۶ دي ۱۳۹۳ (۸:۰ق.ظ)
بررسي تمايلات عربستان در مورد سقوط بهاي نفت گروه بين الملل خبرگزاري موج؛
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، قيمت نفت طي هفته هاي اخير روند نزولي شديدي را تجربه کرده و نگراني هاي شديدي را در ميان کشورهاي صادرکننده نفت به وجود آورده است. تا جايي که برخي از اين کشورها با کسري بودجه مواجه شده و وضعيت اقتصادي آنها در ورطه متزلزلي قرار گرفته است.
در پي کاهش تقاضاي چين، دومين واردکننده بزرگ نفت جهان، افزايش توليد کشورهاي غير عضو سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) سبب کاهش قيمت نفت خام برنت شد و بهاي آن را به کمتر از 60 دلار در هر بشکه رساند.
اعضاي اوپک نزديک به يک سوم نفت جهان را تامين مي کند و با اين که همه کشورهاي عضو اوپک هم اکنون قيمت نفت زير 60 دلار را تجريه مي کنند، اما؛ نسبت به کاهش توليد خود براي حفظ قيمت ها و سهم بازار تمايلي ندارند.
عوامل متعددي در کاهش بهاي نفت در بازارهاي جهاني مؤثر بوده است، از جمله آن ها مي توان به مازاد عرضه نفت، کاهش خطر تسلط گروه تروريستي داعش بر مناطق نفتي عراق، تشديد درگيري هاي روسيه با غرب و شرايط نامناسب اقتصاد جهان؛ بويژه اتحاديه اروپا، اشاره کرد.
رشد تقاضاي جهاني نفت امسال کندترين روند خود را از سال 2011 ميلادي تجربه مي‌کند و قيمت نفت به زير 60 دلار در هر بشکه سقوط کرده است. کاهش بهاي نفت به زير 60 دلار در حالي است که پس از سال 2020؛ جهان روز به روز به اوپک وابسته تر خواهد شد و سهم اوپک از توليد جهاني نفت از 42 درصد فعلي به 48 درصد افزايش مي‌يابد.
کاهش قيمت نفت علاوه بر تاثيرگذاري در کشورهاي اروپايي موجب بروز مشکلاتي در آمريکا نيز شده است. از همين رو ضرر هنگفتي به وضع اشتغال در شهرهاي مختلف آمريکا، از جمله وايومينگ، اوکلاهوما، داکوتاي شمالي، آلاسکا، لوئيزيانا، تگزاس، ويرجينيا غربي، و نيومکزيکو وارد شده است.
بر اساس گزارشات منتشر شده، تگزاس از بزرگترين شهرهاي توليدکننده نفت در امريکا نيز از اين ضرر در امان نخواهد بود؛ چرا که يک بار در سال 1982، با سقوط بهاي نفت اقتصاد تگزاس سقوط کرد و اين سقوط به رکود عميق دو ساله انجاميد، اين بار نيز با کاهش بهاي نفت خطر مشکلات اقتصادي فراوان براي آمريکا بوجود مي‌آيد.
به علاوه، قيمت نفت در کانادا نيز به سرعت در حال پايين آمدن است و تحليل گران مي‌گويند که اين خبر بسيار بد براي شهرهاي توليدکننده نفت در کانادا نيز است که بدنبال کاهش بهاي نفت، شهرهاي توليدکننده با زيان اقتصادي مواجه خواهند شد.
اگرچه مسائلي مانند افزايش عرضه، کشف منابع جديد نفت و استخراج انرژي با روش‌هاي جديد در آمريکا، تداوم رکود بعضي کشورهاي صنعتي در اين کاهش قيمت مؤثر است، اما؛ نقش عوامل سياسي هم بسيار برجسته است. در اين ميان نقش کشور عربستان در اجراي سياست‌هاي بين‌المللي مربوط به نفت قابل ترديد نيست.
عربستان در نشست اخير اوپک با راضي کردن ساير اعضا به ثابت نگه داشتن ميزان توليد، بهاي نفت را به سراشيپي افت سوق داد. بهاي نفت براساس اين تصميم عربستان از بشکه‌اي حدودا 100 دلار در تابستان به حدود 60 دلار سقوط کرد. عربستان نيز با انگيزه‌هاي سياسي بدنبال دامن زدن به کاهش بهاي جهاني نفت است.
برخي تحليلگران نفتي معتقدند که تلاش عربستان براي کاهش قيمت نفت در بازارهاي آسيايي به دلايل سياسي، از جمله تهديد داعش است؛ زيرا با کاهش بهاي جهاني نفت، داعش ديگر بازاري براي فروش نفت نخواهد داشت. همچنين احتمال ديگر مبني بر اين قضيه است که اين کاهش قيمت به پيشنهاد کابينه اوباما است؛ زيرا در صدد آن هستند که از طريق اين امر روسيه را تحت فشار قرار دهند.
عربستان سعودي بدليل دارا بودن ذخاير عظيم نفتي و توليد بالاي نفت، نقش مهمي در تعادل بازار جهاني نفت و قيمت نفت دارد و از طرف ديگر به دليل وابستگي هاي سياسي و اقتصادي خود با آمريکا و اروپا هميشه حامي تمام عيار سياست هاي غرب بوده است.
مديريت امور اوپک و روابط با مجامع انرژي، عده‌اي از کارشناسان بازار نفت معتقدند عربستان‌ سعودي براي حفظ سهم خود در بازار نفت؛ بويژه در منطقه آسيا قيمت نفت خود را کاهش داده است تا بدين وسيله مانع کاهش سهم خود در بازار نفت آسيا شود و از طرف ديگر با کاهش سود نفت شيل، روند افزايش توليد اين نوع نفت کاهش يافته است.
در اين ميان عربستان سعودي به عنوان اصلي‌ترين بازيگر اين بازار از يکسو با کاهش توليد نفت اوپک به عنوان ابزاري جهت افزايش قيمت نفت مخالفت جدي کرده و با همراهي امارات، قطر و کويت و در مخالفت با هشت عضو ديگر اين سازمان، از جمله ايران، الجزاير، ونزوئلا، عراق، ليبي و نيجريه با اين توجيه که کاهش توليد نفت اوپک باعث کم شدن سهم اين سازمان در بازار جهاني نفت مي‌شود، باعث ثابت ماندن سقف توليد اوپک در سطح 30 ميليون بشکه در روز شده‌اند.
عده اي از کارشناسان معتقدند هدف اصلي عربستان سعودي از کاهش قيمت نفت در شرايط فعلي حفظ سهم خود در بازار جهاني نفت نباشد بلکه هدف اصلي تحت فشار قرار دادن روسيه و ايران است.
با توجه به نقش مهم عربستان‌سعودي در کاهش قيمت نفت طي هفته‌هاي اخير، پيش‌بيني مي‌شود عربستان‌سعودي با توجه به درآمدهاي سرشار نفتي و ذخاير ارزي بسيار زياد خود طي سال هاي اخير بتواند در يک دوره زماني طولاني قيمت نفت 80 الي 85 دلار در هر بشکه را تحمل کند؛ زيرا قيمت نفت مورد نياز عربستان‌سعودي براي متعادل کردن بودجه سال 2014 خود در حدود 80 دلار در هر بشکه است.
فارن پاليسي هم در تحليل خود نگاهي به دلايل کاهش شديد بهاي نفت در بازارهاي جهاني داشته و اصلي‌ترين هدف رياض از اين اقدام را «تضعيف ايران» مي‌داند. در بخش‌هايي از اين گزارش با اشاره به اينکه عربستان سعودي در راستاي رقابت منطقه‌اي با ايران همواره از اهرم نفت استفاده کرده است، آمده است: بازارهاي نفت، از مهم‌ترين حوزه‌هاي رقابت و کشمکش سعودي - ايراني براي تسلط و غالب شدن بر امور خليج فارس باقي مانده است.
همراهي ايران و روسيه در پرونده سوريه و موفقيت ديپلماسي مردمي در سوريه وهمزمان با آن شكست سناريوسازي‌هاي عربستان براي پايين كشيدن بشار اسد از اريكه قدرت، توافق بر سر توافقي 7 ماهه در مذاكرات هسته اي سوم آذر در وين و از همه مهمتر تلاش جمهوري اسلامي ايران براي كاستن تنش‌ها در منطقه از منظر عربستان تهديدي براي امنيت ملي اين كشور تبديل شد، در نتيجه اين‌ بار نفت ابزاري در اختيار رياض براي تحت فشار قرار دادن ايران قرار گرفت.
البته مقامات آل‌سعود از نزديک شدن غرب و تنش‌زدايي از رابطه ميان ايران و امريکا در يک سال اخير است به شدت هراسيده اند، در حال حاضر با اهرم نفت درصدد طولاني‌تر کردن زمان بازگشت ايران به بازارهاي جهاني و احياي جايگاه ديپلماتيکش است. البته اين نخستين‌بار نيست که عربستان سعودي با بازي در سايه بها و توليد نفت به دنبال تصاحب دست‌آوردهاي سياسي براي خود است. در سال 1977 نيز، عربستان ناگهان توليد خود را از روزانه هشت ميليون بشکه به 8/11 ميليون بشکه رساند که منجر به شوک در بازار نفت جهاني شد. اين تجربه نشان مي‌دهد که شايد ايران و عربستان سعودي در سال‌هاي پس از انقلاب اسلامي در حالت رقابت بيشتري قرار گرفته‌اند، اما؛ خصومت ورزي رياض با تهران به عنوان يک قدرت منطقه‌اي به سال‌هاي دور و حتي پيش از پيروزي انقلاب اسلامي هم بازمي‌گردد.

گردآورنده: سارا دهاز













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن