محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832571371
بررسي تمايلات عربستان در مورد سقوط بهاي نفت
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ دي ۱۳۹۳ (۸:۰ق.ظ)
بررسي تمايلات عربستان در مورد سقوط بهاي نفت گروه بين الملل خبرگزاري موج؛
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، قيمت نفت طي هفته هاي اخير روند نزولي شديدي را تجربه کرده و نگراني هاي شديدي را در ميان کشورهاي صادرکننده نفت به وجود آورده است. تا جايي که برخي از اين کشورها با کسري بودجه مواجه شده و وضعيت اقتصادي آنها در ورطه متزلزلي قرار گرفته است.
در پي کاهش تقاضاي چين، دومين واردکننده بزرگ نفت جهان، افزايش توليد کشورهاي غير عضو سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) سبب کاهش قيمت نفت خام برنت شد و بهاي آن را به کمتر از 60 دلار در هر بشکه رساند.
اعضاي اوپک نزديک به يک سوم نفت جهان را تامين مي کند و با اين که همه کشورهاي عضو اوپک هم اکنون قيمت نفت زير 60 دلار را تجريه مي کنند، اما؛ نسبت به کاهش توليد خود براي حفظ قيمت ها و سهم بازار تمايلي ندارند.
عوامل متعددي در کاهش بهاي نفت در بازارهاي جهاني مؤثر بوده است، از جمله آن ها مي توان به مازاد عرضه نفت، کاهش خطر تسلط گروه تروريستي داعش بر مناطق نفتي عراق، تشديد درگيري هاي روسيه با غرب و شرايط نامناسب اقتصاد جهان؛ بويژه اتحاديه اروپا، اشاره کرد.
رشد تقاضاي جهاني نفت امسال کندترين روند خود را از سال 2011 ميلادي تجربه ميکند و قيمت نفت به زير 60 دلار در هر بشکه سقوط کرده است. کاهش بهاي نفت به زير 60 دلار در حالي است که پس از سال 2020؛ جهان روز به روز به اوپک وابسته تر خواهد شد و سهم اوپک از توليد جهاني نفت از 42 درصد فعلي به 48 درصد افزايش مييابد.
کاهش قيمت نفت علاوه بر تاثيرگذاري در کشورهاي اروپايي موجب بروز مشکلاتي در آمريکا نيز شده است. از همين رو ضرر هنگفتي به وضع اشتغال در شهرهاي مختلف آمريکا، از جمله وايومينگ، اوکلاهوما، داکوتاي شمالي، آلاسکا، لوئيزيانا، تگزاس، ويرجينيا غربي، و نيومکزيکو وارد شده است.
بر اساس گزارشات منتشر شده، تگزاس از بزرگترين شهرهاي توليدکننده نفت در امريکا نيز از اين ضرر در امان نخواهد بود؛ چرا که يک بار در سال 1982، با سقوط بهاي نفت اقتصاد تگزاس سقوط کرد و اين سقوط به رکود عميق دو ساله انجاميد، اين بار نيز با کاهش بهاي نفت خطر مشکلات اقتصادي فراوان براي آمريکا بوجود ميآيد.
به علاوه، قيمت نفت در کانادا نيز به سرعت در حال پايين آمدن است و تحليل گران ميگويند که اين خبر بسيار بد براي شهرهاي توليدکننده نفت در کانادا نيز است که بدنبال کاهش بهاي نفت، شهرهاي توليدکننده با زيان اقتصادي مواجه خواهند شد.
اگرچه مسائلي مانند افزايش عرضه، کشف منابع جديد نفت و استخراج انرژي با روشهاي جديد در آمريکا، تداوم رکود بعضي کشورهاي صنعتي در اين کاهش قيمت مؤثر است، اما؛ نقش عوامل سياسي هم بسيار برجسته است. در اين ميان نقش کشور عربستان در اجراي سياستهاي بينالمللي مربوط به نفت قابل ترديد نيست.
عربستان در نشست اخير اوپک با راضي کردن ساير اعضا به ثابت نگه داشتن ميزان توليد، بهاي نفت را به سراشيپي افت سوق داد. بهاي نفت براساس اين تصميم عربستان از بشکهاي حدودا 100 دلار در تابستان به حدود 60 دلار سقوط کرد. عربستان نيز با انگيزههاي سياسي بدنبال دامن زدن به کاهش بهاي جهاني نفت است.
برخي تحليلگران نفتي معتقدند که تلاش عربستان براي کاهش قيمت نفت در بازارهاي آسيايي به دلايل سياسي، از جمله تهديد داعش است؛ زيرا با کاهش بهاي جهاني نفت، داعش ديگر بازاري براي فروش نفت نخواهد داشت. همچنين احتمال ديگر مبني بر اين قضيه است که اين کاهش قيمت به پيشنهاد کابينه اوباما است؛ زيرا در صدد آن هستند که از طريق اين امر روسيه را تحت فشار قرار دهند.
عربستان سعودي بدليل دارا بودن ذخاير عظيم نفتي و توليد بالاي نفت، نقش مهمي در تعادل بازار جهاني نفت و قيمت نفت دارد و از طرف ديگر به دليل وابستگي هاي سياسي و اقتصادي خود با آمريکا و اروپا هميشه حامي تمام عيار سياست هاي غرب بوده است.
مديريت امور اوپک و روابط با مجامع انرژي، عدهاي از کارشناسان بازار نفت معتقدند عربستان سعودي براي حفظ سهم خود در بازار نفت؛ بويژه در منطقه آسيا قيمت نفت خود را کاهش داده است تا بدين وسيله مانع کاهش سهم خود در بازار نفت آسيا شود و از طرف ديگر با کاهش سود نفت شيل، روند افزايش توليد اين نوع نفت کاهش يافته است.
در اين ميان عربستان سعودي به عنوان اصليترين بازيگر اين بازار از يکسو با کاهش توليد نفت اوپک به عنوان ابزاري جهت افزايش قيمت نفت مخالفت جدي کرده و با همراهي امارات، قطر و کويت و در مخالفت با هشت عضو ديگر اين سازمان، از جمله ايران، الجزاير، ونزوئلا، عراق، ليبي و نيجريه با اين توجيه که کاهش توليد نفت اوپک باعث کم شدن سهم اين سازمان در بازار جهاني نفت ميشود، باعث ثابت ماندن سقف توليد اوپک در سطح 30 ميليون بشکه در روز شدهاند.
عده اي از کارشناسان معتقدند هدف اصلي عربستان سعودي از کاهش قيمت نفت در شرايط فعلي حفظ سهم خود در بازار جهاني نفت نباشد بلکه هدف اصلي تحت فشار قرار دادن روسيه و ايران است.
با توجه به نقش مهم عربستانسعودي در کاهش قيمت نفت طي هفتههاي اخير، پيشبيني ميشود عربستانسعودي با توجه به درآمدهاي سرشار نفتي و ذخاير ارزي بسيار زياد خود طي سال هاي اخير بتواند در يک دوره زماني طولاني قيمت نفت 80 الي 85 دلار در هر بشکه را تحمل کند؛ زيرا قيمت نفت مورد نياز عربستانسعودي براي متعادل کردن بودجه سال 2014 خود در حدود 80 دلار در هر بشکه است.
فارن پاليسي هم در تحليل خود نگاهي به دلايل کاهش شديد بهاي نفت در بازارهاي جهاني داشته و اصليترين هدف رياض از اين اقدام را «تضعيف ايران» ميداند. در بخشهايي از اين گزارش با اشاره به اينکه عربستان سعودي در راستاي رقابت منطقهاي با ايران همواره از اهرم نفت استفاده کرده است، آمده است: بازارهاي نفت، از مهمترين حوزههاي رقابت و کشمکش سعودي - ايراني براي تسلط و غالب شدن بر امور خليج فارس باقي مانده است.
همراهي ايران و روسيه در پرونده سوريه و موفقيت ديپلماسي مردمي در سوريه وهمزمان با آن شكست سناريوسازيهاي عربستان براي پايين كشيدن بشار اسد از اريكه قدرت، توافق بر سر توافقي 7 ماهه در مذاكرات هسته اي سوم آذر در وين و از همه مهمتر تلاش جمهوري اسلامي ايران براي كاستن تنشها در منطقه از منظر عربستان تهديدي براي امنيت ملي اين كشور تبديل شد، در نتيجه اين بار نفت ابزاري در اختيار رياض براي تحت فشار قرار دادن ايران قرار گرفت.
البته مقامات آلسعود از نزديک شدن غرب و تنشزدايي از رابطه ميان ايران و امريکا در يک سال اخير است به شدت هراسيده اند، در حال حاضر با اهرم نفت درصدد طولانيتر کردن زمان بازگشت ايران به بازارهاي جهاني و احياي جايگاه ديپلماتيکش است. البته اين نخستينبار نيست که عربستان سعودي با بازي در سايه بها و توليد نفت به دنبال تصاحب دستآوردهاي سياسي براي خود است. در سال 1977 نيز، عربستان ناگهان توليد خود را از روزانه هشت ميليون بشکه به 8/11 ميليون بشکه رساند که منجر به شوک در بازار نفت جهاني شد. اين تجربه نشان ميدهد که شايد ايران و عربستان سعودي در سالهاي پس از انقلاب اسلامي در حالت رقابت بيشتري قرار گرفتهاند، اما؛ خصومت ورزي رياض با تهران به عنوان يک قدرت منطقهاي به سالهاي دور و حتي پيش از پيروزي انقلاب اسلامي هم بازميگردد.
گردآورنده: سارا دهاز
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]
صفحات پیشنهادی
سقوط بورس عربستان و زیان 300 میلیاردی در سایه اصرار بر کاهش بهای نفت
سقوط بورس عربستان و زیان 300 میلیاردی در سایه اصرار بر کاهش بهای نفت خبرگزاری پانا کشورهای صادرکننده نفت از کاهش بهای جهانی نفت بشدت آسیب دیده و تحت فشارند اما عربستان با وجود زیان هنگفت در بازار بورس همچنان بر کاهش قیمت نفت اصرار میکند ۱۳۹۳ جمعه ۲۸ آذر ساعت 08 57 به گزارشچشم اميد عربستان به افزايش بهاي نفت
۳۰ آذر ۱۳۹۳ ۱۴ ۴۸ب ظ چشم اميد عربستان به افزايش بهاي نفت وزير نفت عربستان مي گويد مطمئن است که بهاي نفت به زودي افزايش مي يابد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج علي النعيمي وزير نفت عربستان سعودي در مجمع ابوظبي با موضوع انرژي اعلام کرد اطمينان دارد بهاي نفت افزايش خواهسویس اینفو بررسی میکند چند و چون کاهش قیمت نفت، اهداف سیاسی و استراتژیک عربستان
سویس اینفو بررسی میکندچند و چون کاهش قیمت نفت اهداف سیاسی و استراتژیک عربستانایران و روسیه به طور مستقیم و شرکتهای نفتی آمریکایی در وهله بعد از اهداف سعودیها در کاهش شدید قیمت نفت است به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس پایگاه خبری- تحلیلی سویس اینفو در تحلیلی به دلایلعربستان گرفتار در دام سقوط نفت؛ کاهش دستمزدها برای جبران کسری ۳۹میلیارد دلاری
عربستان گرفتار در دام سقوط نفت کاهش دستمزدها برای جبران کسری ۳۹میلیارد دلاریعربستان سعودی به دلیل کاهش جهانی قیمت نفت در سال آینده با کسری بودجه 39 میلیارد دلاری مواجه شده است به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی به دلیل کاهش قابل توجه قیمت جهانیکاهش بهای نفت، توطئه ای مشترک عربستان و آمریکا
پوتین کاهش بهای نفت توطئه ای مشترک عربستان و آمریکا خبرگزری پانا ارئیس جمهور روسیه گفت کاهش بهای نفت می تواند توطئه مشترک آمریکا و عربستان برای ضربه زدن به ما و ایران باشد ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۷ آذر ساعت 20 53 به گزارش خبرگزاری پانا پوتین در نشست خبری سالانه گفت توافق ۱ ۵10 اتفاق مهم سال 2014/ از توافق هستهای ژنو تا سقوط بهای نفت -
شورای روابط خارجی آمریکا بررسی کرد 10 اتفاق مهم سال 2014 از توافق هستهای ژنو تا سقوط بهای نفت شناسهٔ خبر 2452331 سهشنبه ۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۶ بین الملل > آمریکای شمالی سال 2014 در حالی به پایان رسید که حوادث متعددی در طی آن رخ داد اما از میان آنها بدون شک رویدادهایی در 12 ماهکاهش بهای نفت و سقوط بورسهای عربی خلیج فارس
کاهش بهای نفت و سقوط بورسهای عربی خلیج فارس با کاهش بهای نفت برنت به پایین ترین سطح خود در پنج سال و نیم گذشته بورس های اصلی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نیز روز سه شنبه سقوط کرد به گزارش آخرین نیوز به نقل از خبرگزاری رویترز قیمت نفت برنت روز سه شنبه به سطح 58 دلار در هر بشکه وسقوط قيمت نفت و فرار عربستان از اتهامات نفتي
۶ دي ۱۳۹۳ ۹ ۲۴ق ظ سقوط قيمت نفت و فرار عربستان از اتهامات نفتي گروه اقتصاد سياسي به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج بزرگترين توليده کننده و مهمترين عضو اوپک اين روزها با بهانه هاي اقتصادي و فني تلاش دارد تا خود را از اتهام کاهش قيمت نفت مبرا کند مهمترين دليل اقتصادي سعودي ها حفظ سمدیر اندیشکده اسرائیلی موشه دایان: فصل مشترک ائتلاف علیه سلطه ایران در منطقه تفاهم بین اسرائیل و عربستان است/
27 مدیر اندیشکده اسرائیلی موشه دایان فصل مشترک ائتلاف علیه سلطه ایران در منطقه تفاهم بین اسرائیل و عربستان است کاهش بهای نفت حمله تلافی جویانه ریاض علیه تهران است ۰۳ ۱۰ ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۸وزیر نفت عربستان: دلالان عامل سقوط قیمت نفت بودهاند/ اطمینان دارم که بازار نفت بهبود خواهد یافت
وزیر نفت عربستان دلالان عامل سقوط قیمت نفت بودهاند اطمینان دارم که بازار نفت بهبود خواهد یافت اقتصاد > انرژی - تسنیم نوشت وزیر نفت عربستان با دفاع از تصمیم اوپک مبنی بر عدم کاهش تولید به رغم سقوط قیمت نفت دلالان و عدم همکاری تولید کنندگان مهم بیرون از اوپک را مسسقوط بهاي نفت، رشد شاخص سهام در بازارهاي جهاني را تثبيت کرد
۳ دي ۱۳۹۳ ۱۲ ۱۲ب ظ گزارش موج از بازار بورس جهاني سقوط بهاي نفت رشد شاخص سهام در بازارهاي جهاني را تثبيت کرد گروه بين الملل خبرگزاري موج به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج شاخص سهام در بازارهاي آمريکا اروپا و آسيا امروز چهارشنبه به سير صعودي خود ادامه داد از عوامل تأتوسط پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر صورت گرفت بررسی اثر آب مغناطیسی بر میزان رسوب در سازندهای نفتی
توسط پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر صورت گرفتبررسی اثر آب مغناطیسی بر میزان رسوب در سازندهای نفتیپژوهشگران دانشکده مهندسی نفت دانشگاه صنعتی امیرکبیر با ساخت دستگاه تولید آب مغناطیسی و شبیه ساز گل حفاری اثر آب مغناطیسی شده را روی رسوب گذاری در سازند بررسی کردند به گزارش گروهقیمت نفت در بودجه عربستان: 48 تا 58 دلار
دوشنبه ۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۹ بهای نفت در بودجه سال 2015 عربستان سعودی حداکثر 58 دلار در نظر گرفته شده است به گزارش ایسنا برنامه پایش در بخش ویژه این هفته خود به بررسی قیمت نفت در بودجه عربستان سعودی پرداخت قیمت نفت در نظر گرفته شده در بودجه عربستان از آن جهت اهمیت دارد که مشخص میافزايش بهاي نفت خام در بازار
۲۷ آذر ۱۳۹۳ ۹ ۴۱ق ظ افزايش بهاي نفت خام در بازار بهاي نفت خام پس از چندين روز سير نزولي بي سابقه سرانجام صعودي شد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج پس از اينکه بهاي نفت خام در اثر عوامل متعددي از جمله افزايش بي سابقه توليد و کمبود تقاضا به شدت کاهش يافته بود سرانجام خترس از توافق ایران با 1+5 عربستان را وادار به اشباع بازار نفت کرد
هانیزاده در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد ترس از توافق ایران با 1 5 عربستان را وادار به اشباع بازار نفت کرد یک کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به این که جنگ نفتی از سوی عربستان و امریکا علیه ایران آغاز شده گفت عربستان با افزایش تولیدات خود به میزان 2 میلیون بشکه در روز دتنها هدف عربستان از کاهش شدید قیمت نفت
فارین پالیسی مطرح کرد تنها هدف عربستان از کاهش شدید قیمت نفت عربستان سعودی پیشتر نیز برای رقابت با ایران در منطقه از این ابزار استفاده کرده است و نفت هرمی برای کشمکش میان تهران و ریاض بوده است به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز پایگاه تحلیلی فارین پالیسی در گزارشی به سیاستادامه بررسی بودجه شرکت ملی نفت در کمیسیون انرژی
یکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۷ ۳۵ سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از ادامه بررسی بودجه شرکت ملی نفت در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد حسین امیری خامکانی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ایسنا توضیح داد در جلسه امروز به دنبال جلسه هفته قبل مسائل بودجهای و گزارش شرکت ملی نفت مور-
گوناگون
پربازدیدترینها