واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: حمله به عربستان را داعش گردن نگرفت/ زمزمه ها و نشانه های یک حمله ساختگی
مسئولیت حمله به پاسگاه مرزی عربستان را داعش تاکنون بر عهده نگرفته اما، فواید آن برای سعودی ها فوق العاده بوده است. این حادثه، بخوبی موضوع "مرگ قریب الوقوع ملک عبدالله" را به حاشیه رانده و زبانه های آتش بحث و جدل برسر جانشینی را فرو نشانده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، با گذشت نزدیک به ده ساعت از انتشار خبر حمله تروریستی به پاسگاه مرزی عرعر عربستان که به نام داعش، منسوب شد، هنوز این گروه تروریستی مسئولیت آن را بر عهده نگرفته و صفحات تویتری عناصر داعش نیز، با استفاده از کلیدواژه های صفحات عربستانی و به نقل از رسانه های سعودی، خبر را نقل می کنند.
طفره رفتن داعش از گردن گرفتن این حادثه و پیشگام بودن رسانه های سعودی در انتشار خبر و اصرار آنها بر معرفی کردن داعش به عنوان عامل حمله، نخستین سوظن ها را ایجاد کرد و رفتار بعدی داعش و سعودی ها، برای بسیاری از ناظران جای شک و تردیدی نگذاشت که این حادثه، یک حمله ساختگی با اهداف متعدد بوده است. * گمراه کردن افکار عمومی و رسانه ها از مرگ قریب الوقوع پادشاه.
مرگ ملک عبدالله، مهمترین و سرنوشت ساز ترین موضوع سال های اخیر عربستان است و در شرایطی که هنوز چنین اتفاقی بوقوع نپیوسته، بحث ها و جهت گیری ها درباره آینده سیاسی حکومت عربستان و پادشاه آینده، بسیاری از اختلاف ها را آشکار کرده و به سرعت به آنها دامن زده است.
جدال برسر جانشینی ملک عبدالله، از چنان پتانسیل قدرتمندی برخوردار است که توجه و بحث درباره آن نیز، می تواند قبل از مرگ پادشاه، طوفانی ویرانگر برای خاندان سعودی به پا کند.
با به سایه راندن این موضوع، شعله های آتشی که در حال زبانه کشیدن بود، فرو می نشیند.
* پوشاندن شکاف ها و اختلافات داخلی و ایجاد فضای اتحاد و همبستگی.
عواملی همچون اختلاف منافع و تفاوت نسل ها، از مدت ها پیش اختلاف ها و اعتراض های متعددی ایجاد کرده و خاندان حاکم را عملا به چندین گروه و جناح به شدت متعارض تقسیم کرده بود. موضوع وخامت اوضاع جسمانی پادشاه و برافروخته شدن بحث برسر جانشینی و تقسیم قدرت در آینده، شکاف ها را آشکار و عمیق کرده است.
سایر خانواده های قدرتمند و عموم مردم نیز، به طور سنتی، رویکرد مستقل خود را دارند که همواره رنگ و بویی از اعتراض دارد و حتی وفاداران به آل سعود نیز، پیرو اختلافات بزرگان خانواده سعودی، دچار اختلاف هستند.
با ایجاد فضای تهدید و حمله خارجی، بخش زیادی از شکاف ها پوشانده شده و سرسخت ترین معترضان نیز، ناچار به سکوت می شوند.
* مقدمه کودتای محمد بن نایف، وزیر کشور و فرمانده ارتش.
محمد بن نایف، فرمانده ارتش عربستان و یکی از مدعیان اصلی پادشاهی است، اما در ماه های اخیر، یک رقیب جوان و سرسخت پیدا کرده است.
متعب بن عبدالله، پسر پادشاه فعلی، بخش زبده ارتش را که عملا نیروهای ضد شورش و سرکوب بودند، در اختیار گرفت و چندین تمرین مشترک با ارتش فرانسه برگذار کرد.
بر اساس افشاگری مجتهد، تمرین های مشترک با کوماندوهای فرانسوی که در اروپا و شمال عربستان برگزار می شود، با هدف تقویت نیروهای ویژه تحت فرماندهی متعب بن عبدالله و بی خاصیت شدن سایر یگان های ارتش صورت می گیرد.
تاپیش از فعال شدن پسر پادشاه در امور نظامی، محمد بن نایف بر تمامی ارتش تسلط داشت، اما اکنون بهترین و زبده ترین نیروهای ارتش از فرماندهی او خارج شده و مستقیما در اختیار پسر پادشاه قرار گرفته است تا در صورت نیاز، محمد بن نایف یا هر مدعی دیگری را سرکوب کند.
مجتهد فاش کرده بود که متعب بن عبدالله، پسر شاه فعلی، به اصرار التویجری، رئیس دیوان پادشاهی پدرش را راضی کرده که فرماندهی نیروهای ویژه را به او بدهد تا بتواند با گزینش نیروهای زبده، ارتشی مستقل برای حفاظت از تاج و تخت و سرکوب مدعیان تشکیل دهد.
با حمله امروز، محمد بن نایف، نیروهای ویژه ارتش را به منطقه اعزام کرد و خود نیز، به آنجا رفت تا بر آمادگی و عزم جدی اش برای حفاظت از مرزهای کشور تاکید کند.
اکنون او می تواند چهره منجی عربستان را به خود بگیرد.
* توجیه مخالفان حضور عربستان در ائتلاف.
عموم مردم و مفتی هایی که داعش را فرزندان خود می دانند و نتوانسته اند خود را با تغییر رویکرد حکومت وفق دهند. وهابی ها هنوز هم نمی دانند چرا باید کسانی را که تا دیروز مجاهدان اسلام می خواندند و حمایت و دفاع از آنها را واجب می دانستند، به یکباره بی دین و دشمن بدانند.
بخشی از سیاستمداران و اعضای خانواده حاکم، به سیاست اعلام دشمنی با داعش اعتراض دارند و همچنان، آنها را موثرترین سلاح خود در عرصه بین المللی می دانند. بزرگترین برگ برنده و اهرم فشار بندر بن سلطان، در مذاکره با سران دیگر کشورها، از جمله رئیس جمهور روسیه، همین گروه های تکفیری بودند و آن را موثرتر از سلاح نفت و پول می دانستند.
* به دست آوردن بهانه برای حملات بیشتر به نقاط مختلف عراق.
ارتش عراق حضور چندانی در استان الانبار ندارد و ائتلاف غربی - عربی حامیان تکفیری ها، که اکنون با نام ائتلاف ضد داعش فعالیت می کند، بی میل نیست، منطقه وسیع جنوب غربی عراق را تصرف کرده و ضمن دور نگه داشتن اردن و عربستان از خطر داعش، بر صحنه درگیری های سوریه نیز مشرف شود.
* وانمود به دشمنی واقعی با داعش.
تمام تلاش های تبلیغاتی و سیاسی برای پاک کردن دست های حکومت سعودی از آلودگی جنایات القائده و شاخه های آن، عملا در افکار عمومی جهان بی نتیجه بوده و سابقه و عمق ارتباط عربستان با تکفیری ها، مانع از باور پذیر بودن شعارها و ادعاهای اخیر آنها شده است. ایجاد یک تقابل عینی و تبلیغات وسیع رسانه ای، می تواند تا حد زیادی این مشکل را مرتفع کند.
دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]