واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس اداره اوقاف و امور خیریه بروجرد خبر داد
وجود 325 مسجد شهری و روستایی در بروجرد
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه بروجرد گفت: در مجموع 325 مسجد شهری و روستایی در این شهرستان وجود دارد که از این تعداد 85 مسجد شهری و مابقی روستایی هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد، حجتالاسلام والمسلمین رضا گودرزی عصر امروز در جلسه شورای فرهنگ عمومی بروجرد مساجد را یکی از مصادیق موقوفات برشمرد و اظهار کرد: در حوزه شهری شهرستان بروجرد 85 مسجد وجود دارد که با ساخت دو مسجد دیگر در مسکن مهر و حدفاصل فازهای 7 و 8 شهرک اندیشه به ترتیب با سه هزار و 117 و یکهزار و 750 مترمربع، آمار مساجد شهری به 78 مسجد میرسد.
وی ادامه داد: 240 مسجد در حوزه روستایی این شهرستان شناسایی شده است و تاکنون 150 حسینیه نیز شناسایی شده است.
این مسئول با اشاره به وجود برخی مشکلات در خصوص هیئت امناء مساجد، عنوان کرد: با تلاشهای صورت گرفته در این زمینه، در راستای ساماندهی هیئت امناء مساجد اقدام شده است.
گودرزی تأکید کرد: از مجموع مساجد شهرستان بروجرد 280 مسجد دارای هیئت امناء هستند که از این تعداد تا به حال حکم هیئت امناء 200 مسجد صادر و یا تمدید شده است، همچنین تلاش میشود، احکام هیئت امناء دیگر مساجد تا مهرماه سال آینده صادر شود.
وی با اشاره به اینکه 12 مسجد در حال ساخت است، اضافه کرد: در گذشته مناطق آبسرده و ورکوه از وجود مسجد بیبهره بودند که امروزه با تلاشهای صورت گرفته از سال 1388 تاکنون 3 مسجد در منطقه ورکوه احداث، تکمیل و به بهرهبرداری رسیده و دو مسجد دیگر در حال احداث است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه بروجرد ادامه داد: در منطقه آبسرده نیز 3 مسجد و حسینیه در حال احداث است که با توجه به موقعیت روستای پلکان که در مسیر اصلی محور بروجرد به خرم آباد قرار دارد، احداث مسجد این روستا در اولویت قرار دارد. گودرزی با تأکید بر اینکه 25 مسجد شهری و روستایی شهرستان بروجرد دارای منابع درآمدی هستند، متذکر شد: تلاش میشود، مساجد جدیدالاحداث دارای منابع درآمدی باشند.
وی اظهار کرد: دو مسجد بین راهی امام خمینی(ره) در روستای ولیان و مسجد آیتالله بروجردی در میدان آیتالله بروجردی وجود دارد که محدوده مسجد امام خمینی(ره) به همت اداره راه و شهرسازی و با صرف اعتباری معادل 400 میلیون تومان آسفالت شده است.
این مسئول با اشاره به اینکه یکصد مسجد این شهرستان نیاز به تعمیرات دارند، تصریح کرد: این در حالی است که اعتباری برای این منظور وجود ندارد.
گودرزی اضافه کرد: هشت مسجد تاریخی امام خمینی(ره)، جامع، رنگینه، سید، امام رضا(ع)، امیرالمومنین(ع)، قلعه و دوخواهران بروجرد آثار تاریخی هستند.
وی، تعداد پایگاههای مقاومت مساجد را 45 پایگاه برشمرد و بیان کرد: تاکنون 30 کانون فرهنگی در مساجد شهری و روستایی احداث شده است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه بروجرد تشریح کرد: همچنین تاکنون 140 خادم بیمه تأمین اجتماعی شده و ماهانه مبالغی به حساب آنها واریز میشود.
گودرزی با اشاره به تصرف برخی رقبات مساجد در گذشته که در اختیار افراد غیرمالک قرار گرفته است، عنوان کرد: اداره اوقاف و امور خیریه تاکنون 60 میلیون تومان برای ساخت مسجد واقع در شهرک کمپینگ اختصاص داده است که بخش دیگری از هزینههای ساخت آن توسط مادر شهید شاهکرمی تأمین شده است.
وی با تأکید بر اینکه 360 درصد هیئت امناء مساجد نیاز به جابجایی دارند، اظهار کرد: براساس بخشنامههای ابلاغی هیئت امناء مساجد حداکثر باید متشکل از پنج نفر شامل یک روحانی، یکی از نیروهای بسیجی یا رزمندگان دفاع مقدس، یک نفر آشنا به امور اداری، یک نفر آشنا به امور عمرانی و یک نفر از معتمدان محل باشد. انتهای پیام/2304/ذ40
93/10/15 - 17:13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]