واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ دي ۱۳۹۳ (۱۶:۶ب.ظ)
در جلسه کميسيون ايمني راهها مطرح شد؛ کاهش ۷ درصدي تلفات حوادث رانندگي در هشتماهه 1393 کميسيون ايمني راهها در جلسه امروز خود اعلام کرد: در هشتماهه اول نخست امسال ۱۲ هزار و ۱۹۸ نفربر اثر سوانح رانندگي جان خود را از دست دادند که نسبت به سال گذشته 7.1 درصد کاهش تلفات داشتهايم.
به گزارش خبرگزاري موج، در کميسيون ايمني راهها که با حضور وزير راه و شهرسازي و 16 عضو اين کميسيون امروز در ساختمان شهيد دادمان برگزار شد، تصريح شد: مهمترين علت سوانح رانندگي در هشتماهه نخست امسال عدم توجه به جلو با سهم 36.4 درصدي بوده است که پس از اين علت تخطي از سرعت مطمئنه و انحراف به چپ به ترتيب بيشترين علت سوانح رانندگي بوده است.
بررسي طرح بهروزرساني سامانه جامع اطلاعات حوادث و سوانح حملونقل کشور، ارائه گزارش تدوين برنامه اجرايي سند راهبردهاي ملي حملونقل، اعلام گزارش وضعيت ايمني حملونقل و سوانح رانندگي در ۸ ماه نخست سال ۱۳۹۳، بررسي تردد در مرز مهران در ايام اربعين حسيني و ارائه راهکار در حوزه نصب حفاظ ايمني براي وسايل نقليه سنگين ازجمله موارد مطرحشده در اين جلسه بود.
در ماده ۱۶۳ بند «و» قانون برنامه پنجم توسعه آمده است که وزارت راه و ترابري با هماهنگي و مشارکت مرکز آمار ايران موظف است تا پايان سال دوم برنامه نسبت به ايجاد بانک جامع حملونقل کشور و استقرار سامانه جامع اطلاعات حوادث و سوانح حملونقل کشور دربرگيرنده اطلاعات دريافتي از پليس، بهداشت و درمان کشور، سازمانهاي راهداري و حملونقل جادهاي، هواپيمايي کشوري، بنادر و دريانوردي، شرکت راهآهن و ساير سازمانهاي ذيربط باهدف تجميع، شفافسازي و ارائه دادهها و اطلاعات صحيح و قابلاستفاده در تحليل و تدوين اهداف و برنامههاي ملي ايمني اقدام کند، گزارش آماري حملونقل کشور همهساله توسط مرکز آمار ايران تدوين و منتشر ميشود.
بر اين اساس سامانه جامع اطلاعات حوادث و سوانح حملونقل کشور در روز دوشنبه ۲۶ آبان ماه با حضور وزير راه و شهرسازي در مرکز تحقيقات راه، مسکن و شهرسازي راهاندازي شد.
در ادامه مقرر شد که نسخه بهروز شده سامانه تا ۲۲ بهمنماه رونمايي شود، ارائه کد جامع براي هر حادثه، درج مختصات جغرافيايي مکان حادثه، امکان شناسايي حوادث مشترک در راستاي جلوگيري از درج حوادث يکسان و يکسانسازي اطلاعات ارائهشده از سوي سازمانها و نهادها همچون امداد و نجات، پليس راهنمايي و رانندگي، پزشک قانوني و سازمان راهداري و حملونقل جادهاي از امکانات سامانه جامع اطلاعات حوادث و سوانح حملونقل کشور به شمار ميآيد.
همچنين در تدوين برنامه اجرايي سند راهبردهاي ملي ايمني حملونقل پيشنهادها و راهکارهايي چون استفاده از مشاوران خارجي براي همکاري با مرکز تحقيقات راه، مسکن و شهرسازي در اجراي پروژه، لزوم همکاري سازمانها، شرکتها و نهادهاي ذيربط، تهيه برنامه شرح خدمات، لزوم تدوين برنامه اجرايي سند راهبردهاي ملي ايمني حملونقل در ۱۲ ماه، ضرورت توجه به مقوله ايمني حملونقل شهرها و پررنگتر ديدن اين مسئله و نحوه استقرار، آموزش و پياده کردن سند راهبردهاي ملي ايمني حملونقل پس از تهيه، ارائه و بررسي شد.
نصب حفاظ ايمني براي وسايل نقليه سنگين يکي ديگر از موارد مطرحشده در جلسه کميسيون ايمني راهها بود، بر اساس گزارش ارائهشده در حال حاضر نصب حفاظ جلوي کاميونها در کارخانه ايرانخودرو ديزل، بدون تأييديه سازمان استاندارد در حال انجام است، از سوي ديگر عليرغم اجباري شدن نصب حفاظهاي عقب و جانبي کاميونها از سال ۱۳۸۲، عملاً نصب آن از اسفند ۱۳۹۰ آغازشده است.
همچنين در اين نشست عدم نظارت مناسب بر فعاليت کاربري سازان موردبحث و بررسي قرار گرفت که در اين راستا نيز برخي اعضاي کميسيون ايمني راهها در دو مرحله از کارخانه ايرانخودرو ديزل و شرکت ايتراک بازديد کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]