واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ دي ۱۳۹۳ (۱۳:۳۳ب.ظ)
رئيس فراکسيون ميراث فرهنگي و گردشگري مجلس: توسعه گردشگري زيارتي در بودجه 94 لحاظ نشده است سهم سازمان ميراث فرهنگي از بودجه سال 94 رقمي بيش از چهار هزار ميليارد ريال است که در اين ميان اعتبارات پژوهشگاه ميراث فرهنگي بيشترين رشد را داشته است.
به گزارش موج، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، از جمله معاونتهاي رياست جمهوري است که از چهار بخش سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري، شرکت توسعه ايرانگردي و مرکز مطالعات منطقهاي حفاظت از ميراث ناملموس در آسياي ميانه و غربي تشکيل شده است.
مجموع اعتبارات در نظر گرفته شده براي اين سازمان در لايحه سال ۹۴، رقمي برابر با چهار ميليارد و ۸۳۰ ميليون و ۷۸۵ هزار ريال است که نسبت به سال جاري ۲۸/۷۲ درصد افزايش داشته است.
بودجه تمامي بخشهاي سازمان رشد يافته است و در اين ميان اعتبارات پژوهشگاه با نرخ رشد 53/49 درصد بيشترين افزايش را داشته است.
اعتبارات تملک هزينهاي و تملک سرمايهاي سازمان داراي 35/19 درصد رشد بوده است. بودجه اعتبارات هزينهاي مرکز مطالعات منطقهاي حفاظت از ميراث ناملموس آسياي مرکزي و غربي نيز که مدت زمان زيادي از تاسيس آن در ايران نميگذرد تنها 6 درصد رشد داشته و از 600 ميليون تومان در سال 93 به 636 ميليون تومان در سال 94 رسيده است.
اما شرکت توسعه ايرانگردي و جهانگردي نيز در بخش اعتبارات تملک دارايي سرمايهاي با رشد هشت درصدي رقمي حدود 108 ميليارد ريال از بودجه سازمان ميراث فرهنگي در سال 94 را در اختيار گرفت.
جبار کوچکي نژاد، رئيس فراکسيون ميراث فرهنگي و گردشگري مجلس، در گفت و گو با خبرنگار موج، جهتگيري بودجه سال 94 را در راستاي توسعه صنعت گردشگري قابل توجه ندانسته و گفت: «بررسي بودجه سال 94 نشاندهنده اين است که سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري نه در بحث توسعه خود سازمان و نه در بحث سازمانهاي بين دستگاهي مانند وزارت راه و شهرسازي، وزارت صنايع و وزارت آموزش و پرورش و وزرات علوم نتوانسته در راستاي توسعه صنعت گردشگري موفق عمل کند.»
وي با اشاره به بندهاي الف و ب ماده 12 قانون برنامه پنجم که تاکيد دارد، گردشگري زيارتي؛ به ويژه در شهرهاي قم، مشهد و شيراز با ايجاد زيرساختها بايد توسعه پيدا کند، اظهار داشت: «اين موارد متاسفانه در بودجه 94 لحاظ نشده است. ضمن اينکه بر اساس همين قانون ساير نهادهاي دولتي مانند وزرات علوم نيز ميتوانند در ايجاد موزههاي تخصصي ورود پيدا کنند که باز اين مهم در بودجه 94 ديده نشده است.»
رئيس فراکسيون گردشگري مجلس از رايزني فراکسيون گردشگري با مسوولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و همچنين تشکل هاي خصوصي گردشگري جهت بررسي جزئيات بودجه خبر داد و گفت: «در نشستي که با دستاندرکاران اين حوزه داشت نقاط قوت و ضعف بودجه ارائه شده از طرف دولت را بررسي مي کنيم تا به يک جمعبندي براي توسعه گردشگري برسيم.»
مرکز پژوهشهاي مجلس در تازهترين گزارش خود پس از ارائه لايحه بودجه سال 1394 به مجلس شوراي اسلامي، طي گزارشي ضمن بررسي بودجه گردشگري در لايحه مذکور پيشنهاد کرده است؛ ساماندهي کلي بودجه گردشگري متناسب با وظايف دستگاههاي مختلف در دستور کار قرار گيرد تا دستگاههايي که در اين حوزه تکاليف مشخصي دارند، نتوانند به دليل عدم اختصاص اعتبار از انجام وظايف سر باز زنند و مجلس نيز بتواند نقش نظارتي خود را ايفا کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]