تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):هر کس عبادت خالصش را برای خدا بالا بفرستد، خدا بهتریم مصلحت را برای او نازل می ک...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842939222




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ايران يکي از توليدکنندگان محصولات ارگانيک در دنيا


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۵ دي ۱۳۹۳ (۱۳:۱۲ب.ظ)
ايران يکي از توليدکنندگان محصولات ارگانيک در دنيا رييس سازمان حفظ نباتات کشور ضمن تاکيد بر اينکه توليدکنندگان موظفند از هورمون ها و سموم استاندارد و مجاز ملي استفاده کنند، گفت: عمده توليدات گياهي کشور سالم است و مردم نگراني براي مصرف محصولات باغي و زراعي نداشته باشند.
به گزارش خبرگزاري موج،محمدعلي باغستاني ميبدي درباره پيامدهاي بهداشتي مصرف هورمون ها براي رنگ آوري انواع ميوه و ميزان مصرف سموم در ايران، افزود: گاز اتيلن (اتفون) با نام تجاري (Finish)که از کشور چين وارد مي شود، نوعي ماده شيميايي هورموني است که از آن براي عمل آوري برخي محصولات باغي از جمله موز، مرکبات و خرمالو استفاده مي شود.
وي با تاکيد بر اينکه هورمون اتفن (گازاتيلن) سمي نيست، اظهار داشت: مصرف اين هورمون از لحاظ بهداشتي براي سلامت جامعه مضر نيست، چرا که در اکثر کشورهاي پيشرفته دنيا نيز از اين هورمون براي عمل آوري و رنگ آوري محصولات باغي استفاده مي شود.
وي، استفاده از هورمون و سموم مجاز توسط بهره برداران بخش کشاورزي را مورد تاکيد قرار داد، گفت: نحوه و ميزان استفاده از هورمون ها و سموم بايد متناسب با ضوابط و دستورالعمل هاي ملي و بين المللي باشد.
وي اضافه کرد: در حال حاضر عمده مشکل ما اين است که گاز اتيلن به صورت قاچاق وارد کشور مي شود و تاکنون مجوزي از سوي وزارت جهادکشاورزي و سازمان حفظ نباتات براي پيشگيري از واردات اين ماده شيميايي (هورمون) صادر نشده است.
به گفته رئيس سازمان حفظ نباتات کشور، در اين راستا چندي پيش نامه اي از سوي سازمان حفظ نباتات کشور به معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي مبني بر اينکه مصرف ترکيب اتفون (گاز اتيلن) در توليد گوجه فرنگي به منظور حفظ سلامت جامعه مورد تاييد است يا خير، مورد پيگيري قرار گرفت و متاسفانه تاکنون پاسخي از سوي وزارت بهداشت در اين خصوص دريافت نشده است.
باغستاني، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي را مرجع تشخيص دهنده مسايل بهداشت مواد غذايي انساني دانست و افزود: مصرف يا عدم مصرف هورمون اتفون (گاز اتيلن) يا ديگر ترکيبات شيميايي بايد از طريق معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت مورد تاييد قرار گيرد.وي اضافه کرد: هم اکنون استفاده از اين ترکيب در توليد گوجه فرنگي توسط هيات نظارت بر سموم کشور در حال آزمايش و بررسي است و در صورت تائيد و ثبت، مجوز مصرف آن نيز صادر مي شود.
وي گفت: در اين راستا بخشنامه اي از سوي سازمان حفظ نباتات کشور به تمام استان ها ابلاغ شده که تا زمان دريافت تائيديه وزارت بهداشت براي مصرف ترکيب گاز اتيلن در توليد گوجه فرنگي، کشاورزان و توليد کنندگان کشور بايد از مصرف اين ترکيب تا اطلاع ثانوي در توليد اين محصول خودداري کنند.
باغستاني درباره نگراني برخي از مردم در ورود سموم و هورمون هاي غيراستاندارد از چين، افزود: طي سالهاي اخير به دليل اعمال تحريم ها عليه ايران، حدود 90 درصد سموم مصرفي کشور از چين و هند وارد مي شود که از کيفيت و استاندارد لازم برخوردار نيست، البته سموم وارداتي چين و هند داراي استانداردها فائو هستند اما متاسفانه استانداردهاي فائو کف استانداردهاي جهاني را دربر مي گيرد در حالي که سموم توليدي کشورهاي اروپايي بالاترين حد استانداردهاي جهان را دارا است.
به گزارش روابط عممومي سازمان وزارت جهاد کشاورزي،رئيس سازمان حفظ نباتات کشور اظهار داشت: هم اکنون کمتر از 10 درصد سموم مورد نياز کشور از اروپا وارد مي شود که آن نيز در برخي محصولات همچون پسته که علاقه به خريد سم با کيفيت و با قيمت بالا است، مصرف مي شود.
به گفته وي، بخش عمده توليدکنندگان کشور از جمله گندمکاران توان خريد سم با کيفيت و قيمت بالا را ندارند بنابراين بايد از سموم چيني و هندي استفاده کنند.
وي تاکيد کرد: سازمان حفظ نباتات يا ديگر ارگان ها از ورود سم باکيفيت بالا ممانعت نمي کنند، مشکل اين است که سموم باکيفيت به علت بالا بودن قيمت ها متقاضي زيادي ندارد و يا به مدت طولاني در انبارها باقي مي ماند که همين امر مي تواند موجب کاهش کيفيت آنها شود.
باغستاني درباره ميزان مصرف سم در کشور، گفت: براي توليد محصولات کشاورزي در تمام دنيا سم مصرف مي شود، ايران نيز از اين امر مستثني نيست، اما آمارها نشان مي دهد که مصرف سم در ايران کمتر از مصرف سم در کشورهاي پيشرفته جهان است.
وي، سازمان حفظ نباتات کشور را متولي حفاظت از نباتات در مقابل انواع آفات و بيماري ها دانست و افزود: هم اکنون بيش از 600 آفت داخلي و حدود 40 آفت قرنطينه در کشور وجود دارد بنابراين براي کنترل آفات و بيماري هاي گياهي چاره اي جز استفاده مناسب از سموم و آفت کش ها نداريم.
وي ادامه داد: مصرف سم در حد مجاز نيز مي تواند در يک محصول باقي بماند اما اين بدان معنا نيست که بگوييم محصول سالم محصولي است که مصرف سم آن صفر باشد، بلکه حد مجاز و ملي تعيين کننده مصرف سموم در هر کشور است که براساس سبد غذايي مردم هر کشور تعيين مي شود.
وي ميزان مصرف سم کشور را نگران کننده ندانست و گفت: سالانه حدود 21 هزار ليتر سم براي مبارزه با آفات در 16 ميليون هکتار از اراضي کشاورزي کشور مصرف مي شود و در دنيا به طور ميانگين 1000 گرم ماده مؤثر درهرهکتار استفاده مي شود اما در کشور ما 562 گرم ماده مؤثر سم در هر هکتار است که اين امر نشان مي دهد ما 44 درصد سم کمتر از دنيا مصرف مي کنيم.
وي ايران را يکي از توليدکنندگان محصولات ارگانيک در دنيا برشمرد و افزود: هم اکنون در پيشرفته ترين کشورهاي دنيا 5 درصد و در ديگر کشورها بين 2 تا 3درصد محصولات به صورت ارگانيک توليد مي شود، اين درحاليست که در کشورما نيز اين ميزان بين 3 تا 4 درصد است.
باغستاني ادامه داد: طبق آمارهاي سازمان بين المللي حفظ نباتات در صورتي که آفات و علف هاي هرز کنترل نشود، سالانه حدود 42 درصد خسارت به بخش کشاورزي وارد مي شود که اين امر مخاطراتي را براي بخش کشاورزي ايجاد مي کند.
وي درخصوص توليد گندم و برنج، اضافه کرد: نگراني در خصوص باقيمانده سموم در گندم و برنج وجود ندارد، چرا که از زمان مصرف سم تا زماني که محصول نهايي در سبد مصرفي خانوار قرار گيرد، فرآيند طولاني را طي مي کند بنابراين سمي در محصول وجود ندارد و محصول سالم به دست مصرف کنندگان مي رسد.
وي درباره ادعاي برخي مبني بر آلودگي محصولات گلخانه اي و تازه خوري گفت: در سال 92 تويلد محصولات سبزي و صيفي کشور حدود 18 ميليون تن در سطح زيرکشت 715 هزارهکتار بود که تنها حدود 400 هزار تن محصول با سطح زيرکشت چهار هزار و 800 هکتار يعني معادل 0.7 درصد زير کشت گلخانه اي قرار دارد.
وي افزود: براساس پايش هاي صورت گرفته محصولات توليدي در مزارع آلودگي خاصي ندارد و احتمال آلودگي تنها در بخش اندکي از محصولات تازه خوري گلخانه اي ممکن است وجود داشته باشد، اما اين امر را نمي توان به تمام محصولات کشاورزي توليدي کشور تعميم داد.
باغستاني گفت: به طوري که در فرآيند کشاورزي تمام کشورهاي دنيا احتمال خطاهايي از جمله بقاياي سموم، فلزات سنگين، نيترات ممکن است، وجود داشته باشد، در اين راستا ما تلاش داريم احتمال وجود هرگونه آلودگي در برخي محصولات را به صفر برسانيم.
وي گفت: طبق قانون بايد 25 درصد محصولات کشاورزي به صورت ارگانيک و 25 درصد محصولات توليدي تحت پوشش مديريت تلفيق آفات قرار گيرد.
وي در تفاوت توليد محصول ارگانيک و توليدي مديريت تلفيق آفات، افزود: براي توليد محصول ارگانيک هيچ نوع سم و ماده شيميايي استفاده نمي شود، اما در توليد محصول براساس ضوابط مديريت تلفيق مصرف سم و کود براساس استانداردهاي ملي و بين المللي است.
رئيس سازمان حفظ نباتات منابع مالي و بودجه اين بخش را ناکافي دانست و گفت: به دليل حساسيت اين بخش در اجراي عمليات هاي قرنطينه اي و واکنش سريع براي کنترل آفات و بيماري هاي گياهي بودجه فعلي اين بخش پاسخگوي نيازها نيست و خواستار افزايش بودجه اين بخش از دولت هستيم.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن