واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ دي ۱۳۹۳ (۱۵:۵۸ب.ظ)
680 ميليارد ريال سرمايه گذاري صنايع قند خراسان رضوي در موضوع حفاظت محيط زيست به نقل از مسئول حفاظت محيط زيست جوين، دويست و هفتاد و يکمين جلسه زير کميته حفظ منابع آب و محيط زيست درشهرستان جوين برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج،اين نشست با حضور مدير کل حفاظت محيط زيست ،رياست سازمان صنعت، معدن و تجارت ، رياست مرکز آموزش ،بررسي و تحقيقات صنايع قندو نيز سردار کريمي نماينده مشهد و کلات در مجلس شوراي اسلامي و ساير کارشناسان در محل کارخانه قند اين شهرستان برگزار شد.
بهزاد، رئيس مرکز آموزش ،بررسي و تحقيقات صنايع قند استان دراين نشست عنوان داشت : نخستين جلسه اين کميته در سال 1374 به دستور فرماندار وقت با اهداف کاهش مصرف آب، استفاده از پسماندها ، جلوگيري از آلودگي خاک ، آب و هوا ، افزايش فضاي سبز و .. تشکيل شد.
وي افزود:درکميته ياد شده نمايندگاني از حفاظت محيط زيست ، آب منطقه اي ، صنايع قند ، فرمانداري و صنعت و معدن و تجارت عضو بوده و از بدو تشکيل کميته ياد شده تا کنون بيش از 680 ميليارد ريال توسط کارخانجات قند جهت حفظ محيط زيست هزينه سرمايه گذاري شده است.
به گزارش روابط عمومي اداره کل حفاظت محيط زيست خراسان رضوي،بهزاد ادامه داد: با افزايش بهره وري مبالغ هزينه اي ياد شده حداکثر از سال دوم سود آور شده است واز جمله اقدامات مرتبط ميتوان به خريد ممبران درکارخانه قند جوين اشاره کرد که هزينه تحميل شده حدود 2ميليارد و 500 ميليون ريال بوده است و بازگشت سرمايه آن سالانه 7ميليارد و 500 ميليون ريال است.
وي يکي ديگر از اقدامات انجام شده در زمينه کاهش انرژي مصرفي و کاهش آلودگي هوا را تغيير سيستم کک سوز کوره آهک به سيستم گازسوز برشمرد و گفت: اين موضوع که در کارخانه قند جوين تحقق يافته است، ضمن حذف آلودگي هوا ، مشکل ورود ذرات کک به فرآيند توليد کارخانه را مرتفع نموده و پسماند کارخانه را کاهش داده است.
بهزاد همچنين خاطر نشان ساخت: طبق برآورد، در زمان فعاليت کارخانه مبلغ53 ميليون ريال در هر شبانه روز عايد کارخانه ميشود و به گفته کارشناسان مصرف آب کارخانجات قند 13-10 متر مکعب به ازاي هر تن چغندر قند بوده است که اين رقم در حال حاضر به حداکثر 1 متر مکعب کاهش يافته است.
وي ادامه داد: استحصال آب مصرفي در فرايند توليد و بکارگيري فاضلاب توليدي درآبياري مزارع کشت و صنعت جوين کامل بوده و با مديريت منابع علاوه بر استحصال آب مصرفي ، آب درون چغندر قند ( 75 درصد ماده تشکيل دهنده چغندر ) نيز بازيافت و مصرف مي گردد.
رياست سازمان صنعت و معدن و تجارت نيز طي سخناني اظهار داشت : هزينه اي که صنايع در زمينه حفظ محيط زيست انجام ميدهند بواقع نوعي سرمايه گذاري است هرچند اگر هم هزينه فرض شود بالاجبار بايد دين افراد به زمين و انفال ادا شده و محيط زيست سالم به آيندگان هديه شود.
راضيه عليرضايي تصريح کرد: جهت تحقق اين امر 12درصد حقوق دريافتي واحدها در اختيار منابع طبيعي قرار مي گيرد.
مدير کل حفاظت محيط زيست خراسان رضوي نيز درخلال پيشنهادات و بيانات خويش در زمينه حفظ محيط زيست و توسعه پايدار،به صنعت توليد اسيد سيتريک در کارخانه اشاراتي کرد و افزود: کارخانه در حال احداث اسيد سيتريک حدود 95 درصد پيشرفت فيزيکي داشته و همزمان با بهره برداري، سيستم تصفيه فاضلاب آن نيز به بهره برداري خواهد رسيد.
حميد صالحي تکنولوژي ساخت اسيد سيتريک و سيستم تصفيه فاضلاب کارخانه را بسيار پيشرفته و با دانش فني روز برشمرد وافزود: فاضلاب ورودي به سيستم تصفيه از طريق دو خط جداسازي صورت مي گيرد و جداسازي خط ياد شده با دو خط منفک پساب با بار آلايندگي بالا و پائين ونيز اجراي تصفيه با ميکروارگانيزم ها در محيط قليائي از ويژگيهاي ممتاز اين طرح به شمار مي رود.
وي ضمن اشاره به اينکه سيستم آي سي رآکتور ياد شده از کشور هلند خريداري شده و آماده نصب است گفت: در صورت تحقيق بر روي ميکرو ارگانيزم هاي مذکور و بومي سازي آن تحولي عظيم در سيستم تصفيه کشور رخ خواهد داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]