تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سلام را رواج ده تا خير و بركت خانه ‏ات زياد شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826396008




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

با روند فعلي؛ چيزي از منطقه خليج فارس باقي نمي ماند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۴ دي ۱۳۹۳ (۱۴:۴۶ب.ظ)
برنامه اماراتي ها براي ساخت 320 جزيره مصنوعي با روند فعلي؛ چيزي از منطقه خليج فارس باقي نمي ماند گروه اجتماعي؛
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، يکي از اتفاقات ناگواري که در حوزه خليج فارس رخ مي‌دهد، ساخت و ساز جزاير مصنوعي است که توسط کشورهاي کوچک عربي صورت مي‌گيرد. چند جزيره کوچکي که به عنوان کشور در فکر بزرگ کردن مصنوعي خود هستند و ساخت صدها جزيره کوچک را يکي از راه‌هاي بزرگ شدن انتخاب کرده اند .
ساخت چند جزيره به شکل نخل از بزرگ‌ترين پروژه‌هاي کشور امارات بود که البته در حال حاضر با توجه به اوضاع بد اقتصادي جهان، اين پروژه ها متوقف شده است. اما اين طرح نيمه تمام با برگشت اوضاع اقتصادي جهان به شرايط مطلوب، از سر گرفته خواهد شد.
در منطقه خليج فارس کشورهاي ديگري نيز وجود دارند که در کورس رقابت نابودي محيط زيست دريا مي خواهند از امارات عقب نيافتند، در حال برنامه ريزي براي ايجاد جزاير مصنوعي هستند.
به طور مثال قطري‌ها که حتي جمعيت کشورشان به 1 ميليون نفر هم نمي‌رسد به دنبال ساخت يک فرودگاه بين المللي بر روي خليج هميشه فارس هستند تا براي کشور خود به پشتوانه اين سازه دريايي، يک هويت مصنوعي ايجاد کنند.
حال به نظر مي‌رسد کشورهاي عرب که از نام گذاري خليج فارس به نام خود نااميد شده‌اند، به فکر نابودي اين منطقه زيبا افتاده‌اند. تمام اين موضوعات و اما و اگر ها ما را بر اين داشت تا در اين مورد با مسئولان محيط زيست کشور که در حوزه داخلي و بين المللي فعال هستند صحبت کرده و اين موضوع را با ايشان در ميان بگذاريم.
دکتر حسن محمدي هماهنگ کننده سازمان منطقه اي راپمي در اين مورد به خبرنگار خبرگزاري موج گفت: مشکل دخل و تصرف در درياها موضوعي است که دولت‌ها در 12 مايل ساحل سرزميني خود انجام داده و اجازه هيچ اظهار نظري را به ديگران نمي‌دهند.
وي ادامه داد: اين دخل و تصرف‌ها مشکلات بسياري را براي کشورهاي ديگر نيز ايجاد مي‌کند و به طور کلي آثار اين تخريب‌ها فرامرزي است.
اين مسئول سازمان راپمي با اشاره به ساخت و ساز جزاير مصنوعي توسط کشور امارات، افزود: اين اتفاق بر روي جريان آب، رسوبات دريايي و زيست بوم‌ها اثر بسيار بدي مي‌گذارد.
وي با اشاره به ساخت نخل جميرا در اين کشور عربي گفت: اين نخل بر روي يکي از بهترين مرجان‌هاي خليج فارس در حوزه امارات ساخته شده است. اين يعني تخريب محيط زيست که البته براي اماراتي‌ها مهم نيست.
محمدي ساخت نخل العين، ديره و منطقه اي با نام جهان را از اتفاقات بد ديگري دانست که در خليج فارس در حال رخ دادن است.
وي با اشاره به توقف ساخت جزاير مصنوعي در خليج فارس به دليل مشکلات اقتصادي، تصريح کرد: اماراتي‌ها براي ساخت 320 جزيره مصنوعي برنامه ريزي کرده‌اند که اگر مشکلات اقتصادي به دادمان نمي‌رسيد و اين روند ادامه پيدا مي‌کرد، از خليج فارس چيزي باقي نمي‌ماند.
هماهنگ کننده سازمان منطقه اي راپمي در مورد فعاليت‌هاي بين المللي و منطقه اي ساير کشورهاي حوزه خليج فارس براي توقف اين فعاليت‌هاي تخريبي گفت: تنها کاري که ما مي‌توانيم انجام دهيم اين است که از ضوابط حقوقي مورد موافقت کشورها براي اين مهم استفاده کنيم.
وي ادامه داد: اين کشورها اعتقاد دارند که در درياي سرزميني خود اين تخريب و ساخت و ساز را انجام مي‌دهند و با اين بهانه هر گونه انتقادي را رد مي‌کنند.
محمدي اظهار داشت: ما دو راه حل پيش روي خود داريم که شايد بتوان از طريق آن‌ها کاري کرد. اول اينکه ايران با حمايت يک کشور ديگر، يک پيشنهاد در اين مورد مطرح کند که در اين صورت اين نظر به شوراي وزيران منتقل شده و در آنجا هر تصميمي گرفته شود، لازم‌الاجرا خواهد بود.
وي افزود: دومين راه اين است که با کمک سازمان‌هاي بين المللي از جمله بانک جهاني، ضوابط پرداخت تسهيلات به اين طرح‌ها را با شرايط زيست محيطي همگون کرده و جلوي تخريب‌ها را بگيريم.
اين مقام محيط زيستي همه اين راه‌ها را در حد پيشنهاد دانست و افزود: ما بارها به صورت رهنمود با اين کشورها گفتگو کرده‌ايم اما؛ اين رهنمودها لازم‌الاجرا نيست و مشکلي را حل نمي‌کند.
محمدي استفاده از ظرفيت پروتکل‌هاي منطقه اي را راه ديگري دانست که البته زمان بر خواهد بود.

بررسي اثرات زيست محيطي در مناطق دريايي، مهم و ضروري است
دکتر پروين فرشچي معاون محيط زيست درياي سازمان محيط زيست در مورد استفاده از ظرفيت پروتکل‌هاي منطقه اي براي رفع اين تخريب‌ها به خبرنگار خبرگزاري موج گفت: در شرايط فعلي، ما مي‌توانيم از ظرفيت پروتکل «مقابله با آلودگي ناشي از فعاليت‌هاي درون خشکي» استفاده کنيم زيرا در بندي از اين پروتکل، مطرح شده است که کليه فعاليت‌هايي که در سواحل انجام مي‌شود اگر بر روي محيط زيست دريايي تأثير منفي بگذارد، نبايد اجرا شود.
وي ادامه داد: ما در جهان 20 منطقه دريايي داريم که در تمام اين مناطق به جز خليج فارس، اثرات کليه فعاليت‌هاي توسعه اي از نظر زيست محيطي بررسي مي‌شود.
معاون سازمان محيط زيست تصريح کرد: هر فعاليتي که تاثيرات فرامرزي داشته باشد، بايد گزارش ارزيابي زيست محيطي آن براي ساير کشورهاي ذي نفع نيز ارسال شود.
وي افزود: منطقه راپمي هنوز داراي پروتکل خاصي در مورد اين فعاليت‌ها نيست اما؛ مي‌شود از ظرفيت ساير پروتکل‌ها در اين مورد استفاده کرد.
فرشچي از دريافت يک پيشنهاد جديد در مورد اين تخريب‌ها خبر داد و افزود: در اين پيشنهاد به ما توصيه شده است تا با تشکيل يک نشست بين المللي در منطقه، اثرات اين تخريب‌ها را در جامعه بين الملل بررسي کرده و نتايج آن را به ساير کشورهاي حوزه خليج فارس ارائه دهيم.
وي ابراز اميدواري کرد که برگزاري اين نشست بين المللي، نتيجه مطلوبي در بر داشته باشد.

محمد علي رفيعي













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن