واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ دي ۱۳۹۳ (۱۳:۴۱ب.ظ)
مناطق شهرداري پل ارتباطي سازمان مديريت پسماند با شهروندان پسماند به مواد جامد مايع و گاز (غير از فاضلاب) گفته مي شود که به طور مستقيم و يا غير مستقيم حاصل فعاليت انسان بوده و از نظر توليد کننده زايد تلقي مي شود، بخش عمده پسماند شهر تهران را پسماندهاي خانگي تشکيل مي دهد كه در صورت تفكيک و مديريت صحيح مي توان بخشي از سرمايه هاي ملي را به چرخه توليد باز گرداند.
به گزارش خبرگزاري موج، بازيافت يکي از مهمترين بحثها در تمامي جوامع ميباشد که با افزايش جمعيت و شروع شهر نشيني بيش از بيش خود را نشان داده است و در صورت عدم مديريت صحيح پسماند مشکلات زيادي در بخش هاي شهري، محصولات کشاورزي، آلودگي آب وخاک و محيط زيست را در بر خواهد داشت.
از طرفي با افزايش جمعيت و متناسب با آن نياز به مواد غذايي بيشتر، دو راه باقي ميماند که افزايش سطح زير کشت و استفاده مجدد و بازگشت مواد به چرخه توليد از آن جمله است، مورد اول با مکانيزاسيون کشاورزي قابل دست يابي بوده و در مورد دوم تنها با مديريت و بازيافت صحيح پسماند به هدف توسعه پايدار و بازگشت مواد به چرخه مصرف خواهيم رسيد، از طرفي تمامي فرايندهاي جمع آوري، انتقال، پردازش، دفع و بازيافت پسماندهاي شهري تهران باعث ايجاد صنايع و فرصتهاي شغلي مختلفي شده است.
دکتر کريميان، مدير عامل سازمان، با تاکيد بر آموزش و اطلاع رساني از طريق اجراي برنامههاي آموزشي در قالب، سخنراني در هيأت هاي مذهبي، مساجد، فرهنگسراها، مدارس و توزيع بروشور و ساير اقلام آموزشي در بين شهروندان اجراي طرح پايلوت تفکيک از مبدأ در نواحي منتخب از مناطق 22 گانه و تعميم آن پس از ارزيابي به ساير مناطق را از برنامه جاري سازمان مديريت پسماند و در جهت اهداف زيست محيطي اين سازمان عنوان نمود.
ايشان با اشاره به نتايج حاصل از ارزيابي طرح پايلوت تفکيک از مبدأ و موفقيتهاي به دست آمده در اين خصوص، از ميانگين افزايش 7.3 درصدي تفکيک در مبدأ در نواحي پايلوت خبر داد و گفت: جمع آوري کالاهاي حجيم بلا استفاده در روزهاي جمعه توسط اين سازمان بخشي ديگر از فعاليتهاي جاري اين سازمان در خصوص کاهش توليد پسماند بوده که ضمن تسهيل در جمع آوري پسماند شهري توسط عوامل مربوطه سبب استفاده مجدد آن نيز ميگردد.
مدير عامل سازمان مديريت پسماند تمام تلاش سازمان را در راستاي کاهش توليد پسماند و افزايش تفکيک پسماند در مبدأ عنوان نموده و خاطر نشان کرد: به منظور رفاه حال شهروندان و دسترسي آسان ايشان به مخازن ويژه پسماند خشک، اين سازمان طبق هماهنگي انجام شده با مناطق 22 گانه مخازن کارتن پلاست 40 و 60 و مخازن پلاستيک 120 و 240 ليتري جهت ادارات، مجتمعهاي مسکوني، امور صنفي، مساجد و... در اختيار ايشان قرار داده تا در راستاي آموزشهاي ارائه شده تفکيک در مبدأ به نحو مطلوب انجام گردد.
دکتر کريميان ميزان تقيد مردم به مفاهيم متعالي مانند صرفهجويي، پرهيز از خريد کالاهاي فانتزي و همچنين ميزان مشارکت آنها در برنامههاي شهري و زيستمحيطي مانند طرح تفکيک و جداسازي پسماند خشک و تر و پرهيز از اختلاط پسماندهاي عفوني و الکترونيک با ساير زبالهها را از عوامل پيشبرد مطلوب برنامههاي سازمان در زمينهٔ مديريت پسماند عنوان نمود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]