تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه اگر آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846049573




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ضعف پشتوانه علمي در توليد ملي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۴ دي ۱۳۹۳ (۷:۲۹ق.ظ)
آفرينش: ضعف پشتوانه علمي در توليد ملي
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه آفرينش چنين نوشت:
اهميت و نقش تاثيرگذار اقتصاد در جهان امروز سبب شده تا اين مولفه در حيطه علوم با اهميت زيادي در دنيا مواجه شود. چراکه علمي شدن فعاليت هاي اقتصادي نه تنها باعث افزايش بهره وري در امر توليد گرديده بلکه به عنوان رشته اي مستقل در مجامع علمي و دانشگاهي مورد توجه قرار گرفته است. اهتمام به تحقيق و مطالعات اقتصادي موجب شکوفايي شيوه هاي نوين توليد و صنايع گرديده است. لزوم بهره گيري از تجربيات کشورهاي پيشرفته به معناي تقليد يا صرف نظر از مدل هاي بومي نيست، بلکه بهره گيري از دانشي است که آنها در اين زمينه به دست آورده اند. البته در کشورما دانشگاه ها و دانشکده هاي مديريت و علوم اقتصادي فراوان است، اما پل ارتباطي ميان علم و عمل در عرصه اقتصاد ما ويران و صعب العبور است. اين ضعف از آنجاست که ما در آموزش هاي ابتدايي و مقاطع پايه به طور ملموس دانش آموزان را با فضاي کسب و کار و توليد آشنا نمي کنيم.
به عبارتي دانش آموزان و دانشجويان ما در اکثر مراکز آموزشي صرفاً در راستاي درس خواندن و قبولي در امتحانات عمل مي کنند! اين درحالي است که بايد درهمان سال هاي ابتدايي آموزش، افراد با فضاي اقتصادي و توليد آشنا شوند. مشاهده مي کنيم که چه بسيارند فارغ التحصيلان دانشگاهي که در رشته هاي مختلف صنعتي، مديريتي و رشته هاي مختلف اقتصادي درس خوانده اند، اما هيچ آشنايي با فضاي کاري خود ندارند و درطول عمر تحصيلي خود صرفا با کتاب و اعداد و ارقام سروکار داشته اند. البته آموزش هاي آکادميک ضرورت و پايه پيشرفت در هر زمينه اي است، اما به تنهايي کارآمد نخواهد بود. تحصيلات آکادميک نياز به آموزش ها و آشنايي با فضاي کسب و کار و توليد نيز دارد که متاسفانه اين مهم در سيستم آموزشي ما مغفول مانده است.
توليد ملي پيش نيازهاي فراواني براي تحقق دارد، و اين نيازها شناخته نخواهد شد،مگراينکه مطالعات علمي و موردي درآن خصوص صورت گيرد و راهکارهاي علمي و عملي نيز براي آنها استخراج گردد. لازم است تا تحقيقات توسعه مدار با هدف بهبود تکنولوژي توليد و اصلاح روش هاي کسب وکار در زمينه هاي مختلف صورت گيرد و اين فعاليت ها توسط بنگاه هاي فعال در صنعت مربوطه مورد حمايت قرار گيرد. محل ورود دولت نيز در اين عرصه آن است که با حفظ و تحکيم حمايت هاي خود، اعتمادسازي لازم و فضاي خلق ايده هاي جديد را براي محققين و مبدعين فراهم کند. فراموش نکنيم يکي از مولفه هاي اصلي رشد در امر اقتصاد، انباشت سرمايه هاي انساني است.
انباشت سرمايه انساني به معناي افزايش آمار نيروي آموزش ديده به لحاظ تئوري و عملي مي باشد. مهمتر اينکه ارزش نيروي انساني زماني محقق مي شود که چرخه اقتصاد زمينه هاي جذب آن را داشته باشد و دانش نيروي انساني مرتبط با فعاليت هاي توليدي صورت گيرد. در غير اين صورت آموزش نيروهاي انساني در مواردي که زمينه فعاليت آنها در کشور وجود نداشته باشد، امري بيهوده و هزينه آور است. نکته بعدي بحث رقابت هاي اقتصادي است. رقابت انحصاري و خصوصي مناسب ترين ساختاري است که تعامل بين تحقيقات علمي در اقتصاد را توصيف مي کند. در اين فضا محقق در صورت ابداع ايده اي جديد مي تواند ابداع خود را به بازار توليد عرضه کند و در قبال آن سود خوبي به دست آورد . اين امر از يک سو بهره وري توليد را بالا مي برد و از سوي ديگر سطح علمي در اقتصاد کشور را افزايش مي دهد. در اين ميان اين وظيفه دولت است تا به عنوان حمايت کننده در دو زمينه فعاليت سازنده داشته باشد.
اولاً دولت بايد با فراهم کردن فضاها و پارک هاي علمي آموزشي، بستر را براي پژوهشگران آماده سازد و از ايده ها و طرح هاي علمي حمايت نمايد. اين روند هرچند به نتيجه عملي ختم نشود، حداقل راه را براي رسيدن به هدف کوتاه تر خواهد کرد. لذا دولت بايد روند آموزش هاي علمي را تسهيل نمايد. نکته دوم در وظايف حمايتي دولت، بحث همراهي با واحدهاي خصوصي است. دولت بايد وظيفه اجراي ايده هاي علمي در امر توليد را به عهده بخش خصوصي بگذارد و خود به عنوان نظاره گر عمل کند. متاسفانه حمايت دولتي درامر اقتصاد در کشورما همگي به تصدي دولت رسيده و صنعت مورد نظر به سبب حمايت هاي کنترل شده به شکوفايي رسيده است. نتيجه اينکه رشد و افزايش توليد ملي بايد با رويکردي علمي پرورش يابد.
تزريق سرمايه بدون پشتوانه علمي به بخش صنعت تنها مايه درجا زدن و سکون خواهد شد. لذا بايد با بکارگيري روش هاي علمي ، داشته هاي توليدي و صنعتي موجود را ارتقا دهيم و زمينه را براي بروز و شکوفايي روش هاي جديد و پيشرفته، با حمايت هاي هدفمند فراهم کنيم.
نويسنده:حميدرضا عسگري













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن