واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ دي ۱۳۹۳ (۱۶:۲۴ب.ظ)
نشست تجاري مشترک بازرگانان افغانستان با فعالان اقتصادي استان قم نشست تجاري مشترک بازرگانان افغانستان با فعلان اقتصادي استان با محوريت سازمان صنعت معدن و تجارت، اعضاي هيات رئيسه و نمايندگان و رئيس اتاق بازرگاني شهر لنگرها افغانستان و سرکنسول گر جمال آباد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، در اين نشست تجاري رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت حضور هيات تجاري را امتيازي براي توسعه صادرات استان توصيف کرد و افزود: بايد از ظرفيت هاي خوب بخش دولتي و خصوصي براي توسعه صادرات شهر کريمه اهل بيت (س) استفاده کرد.
احمد ذاکري افزود: استان قم از ظرفيت بالايي برخوردار است. از لحاظ استراتژيک نيز اين استان از موقعيت بسيار خوبي برخوردار است.
وي ادامه داد: بحث وجود ريل سراسري راه آهن شمال به جنوب امتياز ديگري است مي توان از آن استفاده کرد.
وي صادرات تکنولوژي، پتانسيل هاي کشاورزي؛ به ويژه در خصوص پرورش زيتون، منابع فلزي و غير فلزي را از ظرفيت هاي استان قم در توسعه روابط با افغانستان برشمرد و اظهار اميداوري کرد با استفاده از ظرفيت هاي اتاق بازرگاني و خانه صنعت و معدن بتوان گام هاي اساسي را در توسعه صادرات استان برداشت.
رئيس اتاق بازرگاني قم نيز در اين نشست با اشاره به آمار صادرات استان به کشور افغانستان خاطرنشان کرد: بيشترين تبادلات با استان افغانستان اقلام مواد غذايي است، البته پتروشيمي و شوينده ها از ديگر اقلام صادراتي استان هستند.
ابوالفضل خاکي اذعان داشت: در حال حاضر بسياري از فعالان ايراني در پروژه هاي ساخت و ساز و عمراني با افغانستان به صورت مشارکت مشغول به فعاليت هستند.
خاکي ادامه داد: يکي از مهم ترين مسائل مطرح شده، مباحث بانکي است که اتاق ايران و افغانستان پيگيرحل آن است.
وي ادامه داد: هم اکنون 2 هزار واحد توليدي در حوزه هاي پتروشيمي، نفت و فرآورده هاي نفتي، انواع چسب و پلاستيک، مواد غذايي در شهرک صنعتي استان مشغول به فعاليت هستند.
رئيس اتاق بازرگاني با اشاره به پتانسيل هاي سرمايه گذاري در منطقه ويژه سلفچگان قم اظهار داشت: اين منطقه به عنوان بندر خشک ايران معرفي شده است که مي توانند در صورت مشارکت با سرمايه گذار ايراني اقدام به سرمايه گذاري کنند.
وي هم چنين تبادلات تجاري در خصوص سنگ هاي فيروزه اي و گياهان دارويي را ديگر پتانسيل هاي استان در بخش معدن و کشاورزي قم برشمرد.
سرکنسولگر ايران در جلال آباد نيز در اين نشست ضمن معرفي استان لنگرهار اين استان را از مراکز تجاري مهم افغانستان معرفي و تصريح کرد: تجار و بازرگانان اين شهر علاقه مند ارتباط و آشنايي بيشتر با تجار استان قم هستند.
به گفته وحيد عليخاني حجم مبادلات تجاري، هم زباني و قرابت ديني و رفتار صادقانه ايران در طول جنگ افغانستان از ويژگي ممتازي است که فعالان اقتصادي افغانستان را جذب ايران کرده است.
نجيب الله صاحب زاده، معاون دوم اتاق تجارت و صنايع ننگرهار، نيز وجود پارک هاي صنعتي در اين شهر و انواع تجارت، امنيت در سرمايه گذاري و فاينانس را از جمله مزيت هاي اين استان برشمرد.
لازم به ذکر است پس از اين نشست اعضاي هيات تجاري با فعالان اقتصادي استان مذاکره پرداخته و از کارخانجات استان بازديد کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]