واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ دي ۱۳۹۳ (۱۵:۱۷ب.ظ)
برگزاري سمينار علمي تلفيق ميکروماشينها و نانوفناوري در دانشگاه يزد سمينار علمي با موضوع تلفيق ميکروماشين ها و نانو فناوري و کاربردهاي آن در علوم مهندسي و پزشکي به همت دانشکده برق و کامپيوتر دانشگاه يزد و با حضور دکتر مسعود آگاه عضو هيئت علمي موسسه فناوري ويرجينيا آمريکا و مدير آزمايشگاه سيستم هاي ميکرو الکترومکانيکي در دانشگاه يزد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر آگاه، مدير آزمايشگاه سيستمهاي ميکرو الکترومکانيکي در اين سمينار علمي با اشاره به فعاليتها و تحقيقات انجام شده در بخشهاي نانونفناوري و تلفيق ميکرو ماشينها گفت: بامطالعه ويژگيهاي ويسکوالاستيک سلولهاي تخمدان موش توانستهايم تفاوتهاي ميان مراحل اوليه سرطان تخمدان و حالتهاي پيشرفته و تهاجمي آن را تشخيص دهيم.
وي افزود: زمينه کار ما در سيستمهاي مايکرو ماشين است و کار ما از سال 2005 با نانوتکنولوژي صورت گرفته است که سه زمينه اصلي کار ما ايجاد فناوريهاي جديد، استفاده از اين تکنولوژيها، جداسازي و بررسي اطلاعات است.
عضو هيئت علمي موسسه فناوري ويرجينيا آمريکا خاطرنشان کرد: بخشي از کار تلفيقي که ما در آزمايشگاه انجام ميدهيم گسترش دانش است و بخش ديگر در مداوا و تشخيص بيماريها از جمله سرطانهاي سينه و رحم است.
دکتر آگاه تصريح کرد: ما در زمينههاي مختلفي از جمله ايجاد تراشه با ويژگيهاي خاص ساختاري فعاليت داريم که در سلولهاي مختلف بدن انسان به کار برده ميشود و با شکلهاي مختلف ما ميتوانيم آنها را بسازيم و استفاده کنيم.
وي ادامه داد: در مورد سلولهاي سرطاني در سرطان سينه نيز ما اقداماتي داشتيم که بتوانيم براي احياي سلولها فعاليت کنيم و دارويي به نام ساها ايجاد کردهايم که سلولهاي سرطاني را به سلولهاي سالم برگردانده و اثر تغييرات فيزيکي در سلول را مشاهده نماييم و تشخيص زودتر را داشته باشيم و براي پيشگيري از آن فعاليت کنيم.
عضو هيئتعلمي موسسه فناوري ويرجينيا آمريکا تصريح کرد: کاري که ما براي نخستين بار در جهان انجام داديم بررسي سلولهاي سرطاني بنيادين بودند که ما آنها را جدا کرده و خاصيت مکانيکي آنها را بررسي کرديم و فهميديم که سلولهايي که سرطاني بودند انعطافپذيري بسيار بيشتري نسبت به سلولهاي در معرض بودند که اين نيز نشان داد که اين سلولها قابليتهاي فراواني دارند، سلولهاي عادي در بدن هرچه با تغييرات روبرو ميشوند مستحکمتر ميشوند.
وي افزود: اخيراً با استفاده از فناوري نانو پيشرفت بزرگي در اين زمينه حاصلشده است بهنحويکه ميتوان قابليت کشيده شدن يا الاستيسيته سلولها و همچنين توانايي آنها در چسبيدن به سلولهاي ديگر را مطالعه کرد.
عضو هيأتعلمي موسسه فناوري ويرجينيا آمريکا تصريح کرد: ما با استفاده از يک ميکروسکوپ نيروي اتمي (AFM) توانستيم ويژگيهاي ساختاري سلولها را با دقت نانومتري مطالعه نموده و با استفاده از اين ميکروسکوپ، سلولهاي زنده کشتشده را آناليز کرده و تفاوتهاي زيستمکانيکي کليدي ميان سلولهاي عادي و سرطاني را تشخيص دهيم.
وي در خاتمه گفت: اين مطالعات نشان ميدهند که سلولهاي سرطاني نرمتر بوده و نسبت به سلولهاي عادي و تغييرنيافته تغيير شکل بيشتري پيدا ميکنند و بهعلاوه، ميزان سياليت آنها بالاتر است و انعطاف بيشتر دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]