تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس حقيقت را از طريق قرآن نشناسد، از فتنه ها بركنار نمى ماند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802950681




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‌دهد 18 غار جدید در روستای تاریخی صخره‌ای صَوَر بناب شناسایی شد + تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‌دهد
18 غار جدید در روستای تاریخی صخره‌ای صَوَر بناب شناسایی شد + تصاویر
نماینده انجمن غارنوردان ایران در بناب گفت: گروه غارنوردان بنابی موفق به شناسایی و کشف 18 غار جدید در روستای تاریخی و صخره‌ای صَوَر از توابع بناب شدند.

خبرگزاری فارس: 18 غار جدید در روستای تاریخی صخره‌ای صَوَر بناب شناسایی شد + تصاویر



به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، فریدون وحدانی ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران در تبریز اظهار داشت: گروه غارنوردان بنابی که با همکاری اداره میراث فرهنگی و گردشگری این شهرستان به منظور کاوش از غارهای معماری صخره‌ای صَوَر عازم آن روستا شده بودند، پس از ساعت‌ها گشت و جستجو توانستند 18 غار جدید را مورد شناسایی کامل قرار دهند.
وی در تشریح این کاوش عنوان کرد: در دو سمت راست و چپ رودخانه‌ای که از وسط روستا می‌گذرد، غارها از جنوب به شمال امتداد یافته‌اند، همچنین تونل زیرزمینی قنات برای آب‌رسانی به اهالی روستا از قدیم‌الایام وجود دارد و یکی از این غارها نیز در بالادستهای روستا بعنوان آب‌انبار استفاده می‌شده است.
فریدون وحدانی افزود: می‌توان گفت در قدیم این غارها در زیرزمین باعث تشکیل یک روستا می‌شدند و هم‌ اکنون اهالی در روی این غارها سکنی دارند.
وی ادامه داد: در حین شناسایی چیزی که ما را متوجه خود کرد این بود که در ساختار معماری این غارها راهروهایی ارتباطی به زیرزمین وجود دارد که در گذشته توسط سیل و یا اهالی بسته شده و قابل کاوش و بازگشایی هستند.
وحدانی خاطرنشان کرد: چیزی که این غارها را برجسته و حائز اهمیت می‌سازد، پیچیدگی در ساختار معماری آنهاست و ساختار معماری غارهای صَوَر خیلی پیشرفته‌تر از کله‌قندهای کندوان هستند.
این غارنورد ادامه داد: غارهای کندوان به گونه‌ای ساده ساخته شده‌اند، در حالی که در داخل غارهای صَوَر گودال‌های کوچکی وجود دارند که برای ذخیره آب استفاده می‌شده و در این غار ما توانستیم فقط ورودی‌های طبقه زیرزمین را علامت‌گذاری کنیم تا درآینده امکان کاوش وجود داشته باشد.
وحدانی در خصوص ساختار معماری این غارها و نقاط کشف شده گفت: تالارهای اصلی و فرعی به ابعاد کوچک و بزرگ و میانه به عنوان محل نشیمن، مکانی برای خنک‌کردن مواد غذایی، اتاق اصلی و دخمه، معبر، راهرو انبار علوفه، جایی برای نگه‌داری احشام، دودکش و هواکش از سقف غارها را مورد کاوش و شناسایی کامل قرار دادیم.
وی تصریح کرد: به احتمال زیاد تاریخ ساختاری این غارها به دوران غارنشینی بر می‌گردد ولی از لحاظ تنوع خاک‌شناسی با خاک کندوان یکی است.
به گفته وحدانی کروکی غارها و متراژ تقریبی آنها و اسامی مالکان آنها بدست آمده است.
نماینده انجمن غارنوردان در بناب در بخش پایانی سخنان خود تأکید کرد: این اثر ملی و در عین حال گمنام نیازمند توجه و همت جدی مسئولان بوده و غارنوردان و دوستداران طبیعت انتظار دارند با اعزام اکیپ کارشناسی متخصص و مجهز به این منطقه و اختصاص منابع مالی لازم، این اثر طبیعی منحصربفرد به عنوان منطقه نمونه گردشگری کشور تبدیل شود.
بهنام رحیم‌زاده مسئول میراث فرهنگی و گردشگری بناب نیز در گفت‌وگویی با خبرنگاران ضمن تأیید این خبر گفت: بررسی‌ها برای شناسایی بقیه غارها هنوز ادامه دارد و تکمیل این طرح نیازمند کارهای پژوهشی، باستان شناسی و زمین شناسی در منطقه صَوَر است.
روستای تاریخی و صخره ای صور در 20 کیلومتری شهر بناب و در یک منطقه کوهستانی قرار گرفته و به عنوان منطقه گردشگری مطرح شده است. این روستا دارای مراتع و مناطق سرسبز و دیدنی است و گشت و گذار و تفریح در آن خالی از لطف نیست.





  انتهای پیام/60002/ن۲۰

93/10/13 - 14:07





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن