واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: نیویورک تایمز: «توافق مهم هسته ای در خطر است»
![]()
«نیویورک تایمز» با اشاره به اختلاف فزاینده و رو به بحران آمریکا و روسیه، هشدار داد این اختلاف ها، توافق مهم هسته ای را به خطر می اندازد: «اشتباه بزرگی برای آمریکاست که از «پیمان نیروهای هسته ای میان برد» کناره رود؛این کار محدویت روسیه را حذف می کند.» روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز»، در مقاله ای، با اشاره به اختلاف های فزاینده و رو به بحران آمریکا و روسیه، هشدار داد این اختلاف ها، توافق مهم هسته ای را به خطر می اندازد.
به گزارش «سرویس ترجمه پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر»، در مقاله نیویورک تایمز که روز پنجشنبه، منتشر شده، آمده است: روابط پرتنش روسیه و آمریکا، بسیار بیش از بحث اختلاف بر سر اوکراین، جای وخامت دارد. اگر نگاهی دقیق تر بیندازیم، تنش ها (مسکو - واشنگتن) در زمینه برخی از پیمان های مربوط به کنترل تسلیحات وجود دارد که چندین دهه است در حفظ صلح میان این دو قدرت اتمی، نقش حیاتی داشته و برای باقی کشورها جنبه الگو داشته است.
به نوشته این روزنامه، واشنگتن مسکو را به نقض دست کم پنج توافقنامه متهم می کند. کوتاهی در حل این مشکل، ممکن است پیامدهای بی نهایت خطرناکی برای نظم دوران پس از دوره جنگ سرد داشته باشد؛ چرا که حتی پس از گذشت بیست سال از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، هر دو طرف هنوز هم بیش از 10 هزار کلاهک هسته ای دارند؛ رقمی که بیش از نود درصد از کل کلاهک های هسته ای موجود در جهان را شامل می شود.
جدی ترین بحث (میان روسیه و آمریکا)، بر «پیمان نیروهای هسته ای میان برد» مصوب سال 1987 مربوط می شود؛ که هر دو طرف را از به کارگیری موشک های قاره پیما و کروز با برد بین سیصد تا سه هزار و چهارصد کیلومتر که کلاهک هسته ای یا متعارف داشته باشند، منع می کند.
این (دو نوع موشک)، از جمله سلاح هایی بود که آمریکا در اروپا مستقر کرد تا تعهد خود را در قبال هم پیمانانش نشان دهد و اتحاد جماهیر شوروی را از تهاجم بازدارد.
بر پایه این پیمان، که رونالد ریگان، رئیس جمهور وقت آمریکا، و میخائیل گورباچف، رئیس جمهور وقت شوروی، امضا کردند، آمریکا 846 موشک خود و شوروی 1846 موشک خود را نابود کردند. هر دو طرف، به این نتیجه رسیده بودند که سامانه هایِ (موشکی) در اختیارشان، بی تردید، برای خودشان خطرناک است؛ چرا که فقط 10 تا 15 دقیقه فرصت (آماده شدن) برای مقابله با خطر دارند، این در حالی است که فرصت آنها برای مقابله با خطر موشک های قاره پیمای بالستیک دوربرد، بیشتر از این زمان بود.
به نوشته نیویورک تایمز، هر چند برابر این توافقنامه، دو کشور از تولید و شلیک آزمایشی سامانه های هسته ایِ دوربرد منع شده بودند، روسیه با بهره گیری از درآمد سرشار حاصل از (فروش) نفت و در پیش گرفتن یک رویکرد تهاجمی تر در سیاست خارجی، آزمایش موشک تازه کروز را اوائل سال 2008 آغاز کرد. دولت اوباما این موضوع را در ماه می 2013 (اردیبهشت 1392) با روسیه مطرح کرد؛ همچنین در جولای 2014 (تیرماه 1393)این موضوع را به صورت رسمی مطرح کرد که این آزمایش (موشکی روسیه)، پیمان مزبور را نقض می کند.
برابر این مقاله، روس ها حتی از پذیرش اجرای این آزمایش موشکی یا بحث درباره راه حل های احتمالی آن، خودداری کرده اند. در عوض، آنها آمریکا را به پایبند نبودن به پیمان متهم کرده اند. دولت (روسیه) وجود ارتباط میان راه حل در این زمینه با ادامه رویکرد خصمانه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور، در تهاجم به اوکراین، و همچنین نگرانی ها مبنی بر اینکه پوتین، درصدد زنده کردن اتحاد جماهیر شوروی است، رد کرده است.
روسیه مدتی است حضور (نیروهای) ناتو را در مرزهای خود به عنوان یک تهدید می بیند. در همین حال، آمریکایی ها می گویند روسیه از همکاری و پایبندی به دست کم چهار پیمان دیگر، از جمله پیمان هایی که به کاهش تسلیحات بیولوژیکی و شیمیایی نیاز دارد، کوتاهی کرده است.
برابر این مقاله، علل دیگری نیز در این میان وجود دارد؛ روسیه تاکید می کند چین، هند و پاکستان در حال انباشت زرادخانه های موشکی خود هستند، بی آنکه با محدودیتی رو به رو باشند. روسیه تاکید دوباره ای دارد بر اهمیت توانمندی های هسته ای خود، چرا که نیروهای متعارف آن، تخریب شده است.
نیویورک تایمز افزود: با وجود این بحث، اشتباه بزرگی برای آمریکاست که آن طور که برخی نمایندگان کنگره پیشنهاد کرده اند، از «پیمان نیروهای هسته ای متعارف میان برد» کناره گیری کند. چنین کاری، تمام محدودیت ها را برای روسیه حذف می کند و نظام پیمان هایی را که به طور کاملا موثر، چندین دهه است از گسترش سلاح های هسته ای جلوگیری کرده، به شدت تضعیف می کند.
همچنین برای هر دو طرف، اشتباه است که این سلاح های ممنوعه را به خاک خود یا دیگری بازگردانند. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، به تازگی از حق مسکو برای استقرار موشک های هسته ای در خاک منطقه کریمه سخن گفته است؛ این در حالی است که «برایان مک کئون»، یک مقام ارشد پنتاگون، در ماه دسامبر (ماه گذشته میلادی)، به کنگره گفت که یک پاسخ به اقدام ناقض قانون روسیه می تواند استقرار موشک های زمینی آمریکایی در اروپا باشد. تحولات تازه (در این زمینه) ممکن است یک رویه وارونه را در قبال رویکرد کنونی هر دو کشور ایجاد کند که در سال های اخیر، از حجم انبارهای تسلیحاتی کلان خود کاسته اند.
این مقاله می افزاید: دولت اوباما می بایست راهکاری دیپلماتیک را در قبال این تنش پیگیری کند و در برابر اعمال فشار کنگره برای «مقابله به مثلِ» فوری که ممکن است اوضاع را وخیم تر کند، مقاومت کند. دولت آمریکا همچنین می بایست دیگر راه های فشار، از جمله مجازات اقتصادی و در پیش گرفتن رویکرد تازه تدافعی در قبال موشک های کروز را بیازماید.
از این رو، هیچ سند و مدرکی وجود ندارد مبنی بر اینکه روسیه موشک های جدیدش را که می توان (آزمایش) آن را وخاومت جدی اوضاع دانست، به کار گرفته باشد.
به نوشته نیویورک تایمز: آمریکا و هم پیمانانش می باید تلاش کنند روسیه را به پایبندی به پیمان مزبور وادارند و روسیه لازم است بداند که چنین سرپیچی ها و تک روی هایی، تاوان و هزینه خواهد داشت.
جمعه ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]