واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ دي ۱۳۹۳ (۱۱:۴۹ق.ظ)
حجتالاسلام ميرعمادي: حرکت جامعه به سوي پيشرفت و عدالت از مهمترين ارزشهاي فرهنگي است امام جمعه خرمآباد با اشاره به اينکه ارزشهاي فرهنگي سيره علوي چند بُعد دارد، اظهار کرد: احقاق حقوق مردم، خدمت به خلق خدا، احقاق حق و دفع باطل، حرکت جامعه به سوي پيشرفت و عدالت از مهمترين ارزشهاي فرهنگي است که در پذيرش حکومت از سوي حضرت علي (ع) مطرح است.
به گزارش خبرگزاري موج از خرمآباد، حجتالاسلام والمسلمين سيداحمد ميرعمادي، نماينده وليفقيه در استان لرستان، پنجشنبه، يازدهم ديماه در همايش ملي سيره علوي که در سالن همايشهاي دانشگاه فرهنگيان خرمآباد برگزار شد، گفت: باتوجه به نامگذاري شعار سال به «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي» از طرف مقام معظم رهبري، يکي از مباحث دقيق و ارزشمند که ميتوان به آن اشاره کرد بحث ارزشهاي فرهنگي است که از جايگاه ويژهاي برخوردار است.
وي با اشاره به اينکه در پنج سال حکومت امام علي (ع) مسائل متعددي مانند مسائل سياسي، اجتماعي، اقتصادي و تربيتي مطرح بوده است، عنوان کرد: اين مباحث ميتواند بهعنوان يک مکتب و الگوي کامل و جامع براي بشريت مطرح باشد.
حجتالاسلام ميرعمادي، با اشاره به اينکه ارزشهاي فرهنگي سيره علوي چند بُعد دارد، اظهار کرد: احقاق حقوق مردم، خدمت به خلق خدا، احقاق حق و دفع باطل، حرکت جامعه به سوي پيشرفت و عدالت از مهمترين ارزشهاي فرهنگي است که در پذيرش حکومت از سوي حضرت علي (ع) مطرح است.
نماينده وليفقيه در استان لرستان، با بيان اينکه نمونههاي زيادي در طول تاريخ وجود دارد که هرکدام گوشهاي از فرهنگ علوي را نشان ميدهند، تصريح کرد: همان ابتداي حکومت امام علي (ع) که مردم به درب منزل او آمده و از او خواستند حکومت ظاهري را بپذيرد که امام (ع) در پاسخ به اين درخواست آنها گفت: به خدا سوگند، اگر خدا از علما عهد و پيمان نگرفته بود که در برابر شکمپارگي و پرخوري ستمگران و گرسنگي مظلومان سکوت نکنند، مهار شتر خلافت را به کوهان او انداخته و رهايش ميکردم.
وي، افزود: يکي از ارزشهاي فرهنگي سيره علوي، احقاق حقوق مردم، دفع باطل، و حرکت به سمت پيشرفت و عدالت است.
حجتالاسلام ميرعمادي، با اشاره به اينکه در سال 36 ه.ق زماني که به منطقه زيقار رسيدند و براي جنگ صيفين آماده ميشدند درحال وصله کردن کفشهايش بود و به يکي از ياران خود به نام ابن عباس گفت که اين کفشها چقدر ارزش دارند، او گفت: هيچ ارزشي ندارند، امام علي (ع) در پاسخ به او گفت: به خدا قسم همين کفش که در نزد شما بيارزش است از حکومت شما براي من برتر است مگر آنکه حق را به صاحب حق برسانم و حقي را بپا دارم، يا بلايي را دفع کنم، که اين نشان دهنده ارزش فرهنگي در حکومت امام علي (ع) است.
نماينده وليفقيه در استان لرستان، با بيان اينکه امام علي (ع) براي انتخاب افراد براي مسووليتها معيارهايي مانند، ايمان، تعهد، علم، آگاهي، تخصص، کفايت، توانايي برانجام کار، لياقت و شايستگي داشت، خاطرنشان کرد: اين امام همام ميفرمايد: سزاوارترين اشخاص براي مسووليت کسي است که داناترين و قويترينشان باشد و با دانايي و کفايت بر انجام مسووليت خود توانايي داشته باشد.
وي، ادامه داد: در نامهاي که امام (ع) به مالک اشتر نوشته است و در منشور حکومتي خود آورده است که اي مالک تقوا، دينداري، نجابت، پاکدامني، سابقه، تدبير و سلامت نفس را در انتخاب نفرات براي مسووليتهاي حکومتي و مردمي معيار خود قرار بده.
حجتالاسلام ميرعمادي، با اشاره به اينکه امام علي (ع) در حديثي ديگر ميفرمايد: آفت کارها، حکومت و مسووليت عجز و ناتواني مسوولان است، تأکيد کرد: اين نشاندهنده اين است که افرادي را که ميدانيم صلاحيت انجام کاري را دارند بر سر مسندي قرار دهيم و به آنها اطمينان کنيم.
نماينده وليفقيه در استان لرستان، با بيان اينکه بخشي از ارزشهاي فرهنگي سيره علوي جنبه اجرايي دارد، اظهار کرد: مصداق آن مبارزه با فساد است که تأکيد بر نظارت الهي و مردمي، جلوگيري از ناهنجاريهاي اجتماعي و سوءاستفاده از بيتالمال است که از اصول و ارزشهاي فرهنگي ثابت در سيره امام علي(ع) است.
وي در ادامه به برخورد امام علي(ع) با اشعث بن قيس در راستاي مبارزه با فساد، تبعيض و بيعدالتي در جامعه اشاره و تصريح کرد: مبارزه با فساد و تبعيض و بيعدالتي عزم جدي ميطلبد.
حجتالاسلام ميرعمادي ادامه داد: برانگيختن خردها، مبارزه با سنتهاي باطل، مبارزه با شيوههاي هنجار و هنجارشکن، مبارزه با روشهاي ناشايست و تاکيد بر روشهاي پسنديده و روشهاي بايسته بهعنوان بخشي از مباحثي مربوط به فرهنگ عمومي در سيره علوي است که در راستاي توسعه فرهنگ عمومي بايد مدنظر قرار بگيرد.
امام جمعه خرمآباد با بيان اينکه آموزش و پرورش بر آب و نان مردم تقدم دارد، به احاديثي از امام علي(ع) با اين مضمون که قيمت و ارزش هر انساني به آن استحکام و اتقان کاري است که او انجام ميدهد، علم ريشه همه خوبيهاست، خاطرنشان کرد: عدالت و پيشرفت، دانايي و عدالت ريشه همه خوبيهاست و جهل و ناداني، تبعيض و ظلم ريشه همه بدبختيهاست.
نماينده وليفقيه در لرستان در خاتمه با تقدير از دستاندرکاران همايش ملي سيره علوي گفت: اين همايش علمي و معنوي با توجه به نامگذاري سال به نام «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي» گامي در راستاي نهادينه شدن سيره علوي در جامعه است که اميد است بتوان ارزشهاي فرهنگي در سيره امام علي(ع) را در قالب اين همايشها به مردم معرفي کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]