تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله يكى از اصحاب خود را غمگين مى‏ديدند، با شوخى او...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804354734




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جهانی‌شدن باعث افزایش خشونت‌ورزی در نظام بین‌الملل شد


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: جهانی‌شدن باعث افزایش خشونت‌ورزی در نظام بین‌الملل شد
الهه کولایی استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین‌الملل معتقد است جهانی‌شدن و پیشرفت‌های فنی و تکنولوژیک به سهم خود سبب افزایش الگو‌ها و ابزارهای خشونت‌ورزی در نظام بین الملل شده است.
آفتاب: کولایی در آستانه نشست "رفع خشونت از نظام بین‌الملل" که در بنیاد امید ایرانیان برگزار می‌شود در گفت‌وگو با پایگاه خبری-تحلیلی امید به سوالاتی در این خصوص پاسخ داد که به شرح زیر است: 


* ارزیابی شما از ریشه‌های خشونت در قرن ۲۱ چیست؟


رفع خشونت و از میان بردن اشکال گوناگون آن از دیرپا‌ترین آرزوهای بشر روی کره خاکی بوده است. در واقع در محیط‌های گوناگون اجتماعی، از درون خانه‌ها تا روابط میان کشور‌ها، همیشه اعمال خشونت وجود داشته و دارد. این مساله ذهن همه اندیشه‌ورزان و مصلحان اجتماعی را به خود مشغول کرده است که چگونه می‌توان اشکال گوناگون خشونت‌ورزی را از میان برد. با این حال در قرن بیست و یکم هنوز با اشکال گوناگون استفاده از خشونت، در سطوح گوناگون اجتماعی روبه‌رو هستیم. روند جهانی‌شدن و پیشرفت‌های گوناگون فنی و ارتباطی خود سبب شده تا به‌جای مهار و کاهش اعمال خشونت، با روندی روبه گسترش از رفتارهای خشونت آمیز در سطح جهانی روبه رو باشیم. بی‌تردید مجموعه متنوعی از زمینه‌ها و دلایل در این زمینه قابل اشاره است. در حقیقت جهانی‌شدن و پیشرفت‌های فنی و تکنولوژیک به سهم خود سبب افزایش الگو‌ها و ابزارهای خشونت‌ورزی شده، هرچند در کنار آن جریان پر قدرتی از نهادسازی، هنجارسازی و الگوسازی هم برای مقابله با آن، در سطح داخلی و بین-المللی شکل گرفته است.


در سطح جامعه جهانی افزایش ارتباطات و آگاهی از نابرابری‌ها و بی‌عدالتی‌ها از یک ‌سو و دسترسی به منابع گوناگون قدرت از سوی دیگر تلاش برای برهم زدن روابط موجود قدرت، از سطوح خرد تا کلان را در پی داشته است. هرچند مصلحان و نیک‌اندیشان در سراسر جهان به گونه‌های مختلف تلاش کرده‌اند، رشد خشونت را مهار سازند. گسترش موازین حقوق بشردوستانه یکی از آن‌ها است.


* آیا دیوان‌های بین‌المللی (اعم از دیوان بین‌المللی دادگستری و دیوان بین‌المللی کیفری) توانسته-اند در پیشگیری و کنترل خشونت یا جنایت علیه بشریت داشته باشند؟


تلاش‌های بسیار ارزشمندی در نهادهای یادشده برای مهار، کنترل و مبارزه با خشونت و اشکال گوناگون آن، شکل گرفته است. آن‌ها توانسته‌اند در بسیاری از موارد- به شرط وجود اراده بین‌المللی- با خشونت‌ورزان و جنایتکاران علیه بشریت اقدام‌های قابل‌توجهی انجام دهند. ولی برخلاف همه تلاش‌های پیگیر و تحسین‌انگیز آنان همچنان گسترش می‌یابد. واقعیت این است که ملاحظات قدرت و نقش عامل قدرت و منافع قدرت‌های جهانی بر این فعالیت‌ها بسیار تاثیرگذار هستند. عملکرد این نهاد‌ها برای برخورد موثر با جنایت علیه بشریت، بدون صلاحدید قدرت‌های بزرگ جهانی کمتر امکان تحقق یافت است. تجربه‌های بسیار موید این ادعا است. البته این به‌معنای بی‌نتیجه دانستن تلاش‌های خیرخواهانه این نهاد‌ها و جریان پرقدرت حقوق بشردوستانه نیست، ولی حرکت موازی و بسیاری اوقات متعارض دو جریان قدرت‌محور تحولات بین‌المللی و نهادسازی لیبرال همچنان ادامه یافته است.


* چرا موارد حساسی مانند مبارزه با تروریسم و کاربرد سلاح‌های کشتارجمعی به‌عنوان مصادیق جنایت جنگی در دیوان بین‌المللی کیفری پذیرفته نشده است؟


پاسخ این پرسش به سوال پیشین مربوط می‌شود. درواقع نهادسازی بین‌المللی، همواره با منافع و ملاحظات صاحبان قدرت در جهان در تقابل قرار داشته است. البته مهار کاربرد سلاح‌های کشتارجمعی، که ابزار اعمال قدرت و پیگیری سیاست قدرت‌های جهانی بوده است، همواره در برابر این محدودیت‌ها یا ممنوعیت قرار داشته است.


*عده‌ای معتقدند پایهٔ روابط بین‌الملل «قدرت» است، با این وجود آیا «مدارا و تساهل» قابلیت نهادینه‌شدن در روابط بین‌الملل را دارد؟


این افراد شواهد و نشانه‌های بسیاری برای اثبات دیدگاه خود دارند. برای تاکید بر ارزش‌های اخلاقی و انسانی، در طول تاریخ بشری همواره جریان پرقدرتی از اندیشه و عمل ادامه یافته است. در این زمینه هواداران ارزش‌های بشری برای مقابله با اعمال خشونت و گسترش آن، بهترویج ارزش‌های انسانی، به‌ویژه «مدارا و تساهل»، دستاوردهای چشمگیری را ثبت کرده‌اند. با این‌حال نهادینه‌شدن «مدارا و تساهل» آرمانی نزدیک و قابل‌دسترسی در روابط بین‌الملل به نظر نمی‌رسد. این به معنای بی‌نتیجه بودن تلاش برای ترویج ارزش‌های اخلاقی در روابط بین‌الملل نیست، چرا که آرمان‌گرایان در روابط بین‌الملل توانسته‌اند اندیشه‌ها و نهادهای اثرگذاری را ایجاد کنند، که برای مهار قدرت و نیز خشونت‌ورزی در بسیاری از مواقع تاثیر خود را آشکار ساخته‌اند.




تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن