واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ دي ۱۳۹۳ (۲۱:۵۳ب.ظ)
معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي: انقلاب اسلامي و ترويج اين انقلاب در جهان را مديون شهر قم هستيم معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: از فروردين تا پايان آذر ماه 9 هزار و 300 عنوان کتاب در بخشهاي مختلف ديني به توليد رسيده است که اين آمار افزايش 23 درصدي و تقويت روند توليد کتابهاي ديني را نشان ميدهد.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در آيين گشايش چهارمين نمايشگاه بينالمللي کتاب حوزه دين که عصر امروز در مجتمع ناشران استان قم برگزار شد، ابراز کرد: تعامل دو واژه قم و کتاب ترکيبسازي مقدسي را به وجود ميآورد.
وي از قم به عنوان شهري که به خاطر کريمه اهل بيت (ع) جايگاه معنوي ويژهاي دارد ياد کرد و افزود: در ارتباط با قدمت اين شهر نميتوان سخني به ميان آورد زيرا اين شهر قدمت بسياري دارد.
سيد عباس صالحي اظهار کرد: انقلاب اسلامي و ترويج اين انقلاب در جهان را مديون شهر قم هستيم و در اين شهر قديميترين حوزههاي علميه تاسيس شده و از نظر کمي نيز حوزههاي بسياري در اين شهر وجود دارد.
وي از قم به عنوان شهر فرهنگ، کتاب و نشر نام برد و گفت: اين شهر با کتاب و نشر تعريف ميشود زيرا حدود 12 درصد نشر کشور در اين شهر انجام ميشود.
صالحي ادامه داد: در 9 ماهه گذشته سال 1393 در استان قم پنج هزار و 600 عنوان کتاب به چاپ رسيده که سه هزار و 180 عنوان از اين تعداد چاپ اول بوده است.
وي قم را پايگاه اصلي توليد کتابهاي ديني خواند و ابراز کرد: کتابخانهها و چاپخانههاي اين شهر مجموعهاي قابل توجه از کتابهاي کشور را به خود اختصاص ميدهند.
صالحي بيان کرد: از فروردين تا پايان آذرماه سال گذشته 6 هزار و 800 عنوان کتاب و در سال جاري نيز در اين بازه زماني 9 هزار و 300 عنوان کتاب در بخشهاي مختلف ديني به توليد رسيده است که اين آمار افزايش 23 درصدي و تقويت روند توليد کتابهاي ديني را نشان ميدهد.
وي با اشاره به اينکه انتشار کتابهاي حوزه دين نسبت به حوزههاي ديگر بيشتر است، گفت: در حوزه شمارگان شرايط نامناسبي به ويژه در حوزه نشر کتابهاي ديني داريم و طي سال گذشته تاکنون کاهش 15 درصدي رخ داده است.
معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي يادآور شد: مجموعه عنوان کتابهاي ديني از اول انقلاب اسلامي تا کنون 183 هزار و 652 عنوان بوده که 20 هزار عنوان از اين کتابها به چاپ دوم رسيده است.
وي با تاکيد بر تقدير از ناشران فعال در حوزه کتابهاي ديني متذکر شد: طبق بررسيهاي انجام شده هشت ناشر در حوزه کتابهاي ديني برتر شناخته شدهاند.
صالحي گفت: انتشارات بوستان کتاب، دفتر نشر فرهنگ اسلامي، سردار، انصار، جامعه مدرسين، کتاب اسلاميه، دليل ما و بنياد پژوهشهاي اسلامي به ترتيب جايگاه اول تا هشتم ناشران ديني را به خود اختصاص دادهاند و تقدير از ناشران حوزه ديني راهکاري است که ميتوان از آن براي تقويت کمي و کيفي کتابهاي اين عرصه استفاده کرد.
وي با بيان اينکه آمار کتابهاي ديني و اطلاعاتي که در اين ارتباط با آنها بيان شده است، ميتواند در هدايت جامعه اسلامي موثر باشد مطرح کرد: پايگاه نشر حوزه دين نيازمند بازخواني مجدد آمارهاي موجود است.
صالحي با تاکيد بر اينکه در حوزه ديني بايد به کتابسازي توجه بيشتري داشته باشيم گفت: کتابسازي قالبهاي بسياري را پيدا کرده است و افراد بايد نسبت به اين توطئه فرهنگي که مشکلات بسياري را به وجود خواهد آورد، حساس باشند.
وي کتابهاي ديني را تابلوي کتابهاي ايران اسلامي دانست و عنوان کرد: کتابسازيهاي ديني توسط افراد متجاوز بايد متوقف شود در غير اين صورت مشکلات بسياري در اين عرصه خواهيم داشت.
صالحي اضافه کرد: کتابسازيها به ضعف و افول دين برخواهد گشت و امروزه نيز 10 هزار عنوان کتاب ديني جديد داريم اما نقد آنها ضعيف شده است.
معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به برخي از اتفاقات ناگوار در زمينه کتابسازيهاي ديني اشاره کرد و گفت: نبايد در ارتباط با جريان نقد کتابهاي ديني ضعيف عمل کرد و استان قم نيز با توجه به حوزههاي علميه خود ظرفيت مناسبي دارد که ميتواند به اين عرصه ورود پيدا کند.
وي اظهار کرد: قم بايد چشمتيز بين جريان فرهنگ ديني در جهان اسلام باشد و باز کردن جريان نقد و فعالسازي اين جريان يکي از رسالتهاي استان قم است.
صالحي با اشاره به اينکه اقتصاد نشر بايد در قم مورد توجه قرار گيرد، يادآور شد: کتاب کالاي فرهنگي و اقتصادي است که بايد به دست مخاطبان مورد نظر خود برسد.
وي تصريح کرد: در حوزه کتابهاي ديني بايد نگاه توليدي به سمت نگاه تقاضايي هدايت شود تا بتوانيم مخاطبشناسي در حوزه ديني را از آنچه که هست پر رنگتر کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]