واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: صرفا جهت اطلاع!!
حراج اطلاعات یکی از اپراتورهای همراه/ از ۱۰ هزار تا یک میلیون تومان + فیلم
به منظور هک شدن یکی از شبکههای اجتماعی اطلاعات ۲ میلیون کاربر ایرانی به سرقت رفت به همین منظور هر چه سریعتر باید کاربران رمزعبور ایمیل خود را تغییر دهند تا از حساب کاربری آنها سوء استفاده نشود، به این منظور همراه دریچه فناوری اطلاعات باشید.
به گزارش دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ یکی از با ارزشترین هنجارها برای هر فردی در جامعه حفظ حریم خصوصی اوست، اما گاهی اوقات یک "اشتباه" باعث میشود که حریم خصوصی میلیونها انسان نقض شود. این بار نوبت اپراتورهای تلفن همراه و به ویژه شرکتهایی که برای ایرانسل نقش cp را بازی میکنند، است که اطلاعات کاربران این اپراتور را در سطح اینترنت شاید آنها پخش میکنند و با قیمتهایی بین ده هزارتومان تا یک میلیون تومان به صورت تقریبی به فروش میرسانند، این در حالیست که روزانه نسخه بهروز رسانی نیز ارائه میشود!! اطلاعات منتشر شده میتواند انواع هنجارهای جامعه را تحت تاثیر قرار دهد، حتی میتوان گفت که انتشار این اطلاعات میتواند زمینه ساز جرم و کلاهبرداریهای میلیونی شود.
اگر بخواهیم یک مثال ساده بزنیم باید به پیامکهای تبلیغاتی اشاره کنیم، افراد سودجو به آسانی میتوانند نام و نام خانوادگی، کد ملی، کد پستی و ... را با وارد کردن شماره به دست آوردن و از آن برای سوء استفاده از صاحب شماره استفاده کنند. فعلا در خیلی از سایتها انتشار دیتابیس شرکت ایرانسل، منبع درآمد مناسبی برای برخی از افراد سودجو شده است و آنها از هر فرصتی برای کسب درآمد استفاده میکنند؛ گاهی کل دیتابیس را به قیمت نجومی میفروشند و گاهی هم برای ارائه اطلاعات فقط یک یا چند شماره مبالغی ناچیز را اخذ میکنند. نمونههایی از سایتها و افرادی که در شبکههای اجتماعی اقدام به فروش این اطلاعات میکنند.
ماجرا چیست؟
همان گونه که میدانید باید در هنگام خرید سیم کارت یک سری اطلاعات شخصی و خاص از قبیل (شماره ملی، شماره شناسنامه، کدپستی و ...) را در فرمها یا سند وارد کنید، کاربر به امید این که اطلاعات در پیش اپراتور محفوظ میماند تمامی اطلاعاتی را که حتی به دوستان خود هم نمیدهد؛ را در اختیار اپراتور قرار میدهد. برای اطلاع دقیقتر از این موضوع با چند نفر از فروشندههای این اطلاعات در شبکههای اجتماعی ارتباط برقرار کردیم و برای نمونه یک شماره به آنها دادیم و آنها هم اطلاعات دقیق صاحب سیم کارت را در اختیار ما قرار دادند.
سوال مهم است که دیتابیس ایرانسل به چه طریقی در اختیار عموم قرار گرفته است؟
تا آنجا که ما میدانیم همه کارهای تبلیغاتی، پیامکهای انبوه و برگزاری مسابقات ایرانسل و سایر اپراطورها را cp ها یا همان شرکتهای تحت نظر اپراتور انجام میدهند. گروهی عقیده دارند که این اطلاعات توسط هکرها استخراج شده است و گروهی هم معتقد هستند که این اطلاعات توسط خود شرکت ایرانسل به cp ها داده شده است و آنها هستند که اطلاعات را بفروش میرسانند و از این راه کسب درآمد میکنند.
ولی تمامی مواردی که از نحوه انتشار اطلاعات گفته میشود فقط در حد شایعه هستند و نمیتوان به آنها محکم استناد کرد، اما فقط باید به واقعیت استناد کرد و آن هم نقض حریم خصوصی کاربران است، و این سوال پیش می آید که سایتهای عمومی چگونه اطلاعات ایرانسلیها را به حراج میگذارند؟ البته گویا خود اپراطور تقصیر ندارد و خیلی از این شمارهها از طریق چند فرد خارج گردیده و فقط بخشی از دیتابیس که زیاد هم نیست منشر شده و اپراتور مذکور سریعا ماجرا را پیگیری و تا حد زیادی رفع کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]