تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):نیکوترین مردم از نظر ایمان، خوش خلق‌ترین و با لطفترین آنها نسبت به اهل خویش است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830174119




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اردوغانیسم سازی ترکیه و فرجام رو به افول


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


یادداشت؛
اردوغانیسم سازی ترکیه و فرجام رو به افول
راهبردهای غلط سیاست خارجه‌ی ترکیه خبر از آن می‌دهد که با ورود ترکیه به بازی‌ مستکبرین، دیگر حزب اردوغان پایداری و صلابت درونی ندارد و تفکر و اندیشه اردوغانیسم سازی ترکیه رو به افول خواهد رفت و کشور دچار حواشی مختلفی می‌گردد.



    به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، کمالیسم تفکری بود که ترک‌های جوان پس از فروپاشی عثمانی تبعیت از آن را دنبال کردند و آن را مستحکم نمودند. در همین راستا با روی کار آمد حزب عدالت و توسعه این تبعیت جور دیگر معنا شد. حزبی که داعیه‌دار تفکر اخوانی بود و خود را ملزم به دفاع از آرمان‌های فلسطین، مبارزه با استکبار و مظاهر تفرقه افکنی میان مسلمین می‌دانست و در اندیشه ی پایه‌گذاران جریان اخوان به ویژه استاد حسن البناء مقابله با تفرقه در امت اسلامی مذموم بود این بار نقش و اندیشه ای دیگر در سر داشت. در واقع حسن البنا ء که پایه‌گذار جریان اصلی اخوان در مصر بود و دفاتر این جریان بعدها در سوریه، لبنان، ترکیه و… افتتاح شد همگی بر خود واجب می‌دانستند از افکار اصل اخوان در زمینه‌ی وحدت و اتحاد مسلمین تبعیت نماید. اما برخلاف باورهای اصلی اخوان، حزب عدالت و توسعه نمی‌توانست در کشور ترکیه حیات سیاسی داشته باشد مگر آنکه رفتار لائیک و سکولاری حاکمیت این کشور را بپذیرد و در حول آن اقدام نماید. کشوری که با داشتن موقعیت ژئوپلیتیک مناسب و کارآمد بر خلاف انتظار در چند سال گذشته به شدت وابستگی اقتصادی به بانک‌های جهانی داشت و برنامه ریزی خود را بر اساس دستورالعمل‌های اقتصاد وابسته به وام‌های صندوق‌ها بین‌المللی می‌نوشت اقدام به برنامه ریزی گسترده ای نمود تا بتواند کشور را نه تنها از رکود خارج کند بلکه به موقعیت بهتری در زمینه ی بین‌المللی برساند. بر همین اساس این نوشتار به بررسی این موضوع می‌پردازد و نقش جریان اردوغانیسم را تشریح می‌نماید.  
گام اول: خروج از مشکلات اقتصادی
همان‌طور که بیان شد هم زمان با روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه در ترکیه، این کشور بدهی‌های فراوان، موانع تولید و اقتصادی پیچیده و در نهایت کشوری ورشکسته ی اقتصادی بود. اما وعده‌های انتخاباتی حزب اسلام‌گرای عدالت و توسعه خبر از بهبود اوضاع می‌داد. وعده‌هایی که توانست پیروز انتخابات شود و قدرت را به جریان اخوانی این حزب بسپارد. از این پس اردوغان به عنوان رهبر حزب٬ برنامه‌ریزی‌های گسترده ای را دنبال نمود و در نهایت توانست افزایش سه برابری درآمد سرانه، رشد هفت برابری توریسم، افزایش ده برابری بزرگراه‌ها، افزایش شش برابری صادرات، تسویه بدهی بانک‌ها بین‌المللی و از همه مهتر اعطای وام پنج میلیارد دلاری به صندوق بین‌المللی پول را به ارمغان آورد و اعتماد عمومی مردم ترکیه را در بهبود وضع معیشت و زندگی اجتماعی جلب نماید. رویکردی که در آینده ی سیاسی حزب عدالت و توسعه نقش مهم و اساسی را باز نمود و نوان است مسیرهای سخت و خطرناک سیاسی را برای این حزب هموار نماید.  
گام دوم: اصلاح ساختار سیاسی
یکی از مهم‌ترین اقدامات دولت اردوغان اصلاحات سیاسی در سطوح مختلف است. از مستقیم شدن انتخاب رئیس‌جمهور و خارج شدن از رویکرد پارلمانی تا محدودسازی قدرت نظامی‌ها و افزایش بازدارندگی قوه ی قضایی. اقداماتی که اصلاحات بزرگی را در سطوح مختلف سیاسی به وجود آورد و توانست جریان سازی مناسبی از تفکر اردوغان در جامعه ی مدنی ترکیه ایجاد نماید. هرچند این بخش از اقدامات اردوغان به مذاق بعضی مخالفین خوش نیامد اما توانست مانع دستیابی حزب عدالت و توسعه به اهداف مطروحه ی خود شود.  
گام سوم: عثمانی سازی
برخلاف دو رویکرد گذشته، سیاست خارجه ی اردوغان به سوی مدیریت منطقه ای و در عین حال حمایت از رویه‌های بین‌المللی شد. اعطای وام به صندوق بین‌المللی پول و در نهایت ورود به بازار جهانی اقتصاد زمینه ای شد تا سودای عثمانی سازی ترکیه در اولویت اساسی حزب عدالت و توسعه شود. در واقع پیروزی جریان اسلام‌گرا و همسوی اخوان المسلمین در مصر و ایجاد بیداری اسلامی در منطقه فرصتی شد تا ترکیه بازنگری اساسی در سیاست خارجه ی خود داشته باشد و از سیاست خارجه ی تبعی و وابسته به دیگر کشورها به سیاست خارجه ی پویا سوق پیدا نماید. اقدامی که توانست در بحران سوریه به عین مشخص باشد و جریان معارضین و تروریست‌های سوری را در حمایت خود نگه دارد. فعال شدن وزارت خارجه ی ترکیه به همراه میت (دستگاه اطلاعاتی کشور ترکیه) نقش اساسی در مدیریت صحنه ی حوادث چند سال گذشته ی غرب آسیا را بر عهده داشت.  
حمایت تسلیحاتی از گروه‌های تکفیری به ویژه داعش و جبهه النصره، قرار گرفتن کشورش به عنوان گذرگاه ورود تروریست‌های مختلف جهان به منطقه، همکاری پشت پرده و حتی آشکار با سرویس اطلاعاتی و جنایتکار موساد و… نمونه ی بارزی از این فعال‌سازی است. اقداماتی که بحران فراوانی را در منطقه ی غرب آسیا به ویژه شامات ایجاد نمود و توانست، خسارت‌های فراوانی را به زیرساخت‌های اقتصادی و در نهایت امنیتی منطقه وارد سازد.
اما این گام ابتدای برنامه‌ریزی‌های گسترده ی حزب عدالت و توسعه بود. اردوغانیسم سازی و هدایت جامعه به سمت اسلام آمریکا رویکردی بود که ترکیه ی پس از اولین انتخابات ریاست جمهوری با رأی مستقیم مردم دنبال کرد. افزایش تنش میان ترکیه با دولت قانونی سوریه، عدم حمایت از ملت مظلوم کرد محصور داعش، حمایت تسلیحاتی و امنیتی از تروریست‌ها، خرید نفت از گروهای تروریستی و در نهایت تأمین امنیت رژیم اشغالگر فلسطین راهبردهایی بود که سیاست خارجه ی اردوغان آن را دنبال نمود.  
فرجام سخن
اما فرجام این نوشتار باید توجه‌ای به حال و آینده ی ترکیه داشت. حزبی که توانست ظرف مدت ده سال کشورش را از بحران‌های مختلف اقتصادی خارج نماید و با قدرت پیروز انتخابات‌های مختلف اعم از محلی، پارلمانی و در نهایت ریاست جمهوری شود با اشتباهات و راهبردهای غلط پیموده شده در سیاست خارجی دچار بحران داخلی و افزایش ناآرامی داخلی شود به طوری که شهر مهم و مختلف ترکیه در موضوع محاصره ی شهر کردنشین عین العرب (کوبانی) سوریه، شاهد زد و خورد شدید مردم با گارد امنیتی این کشور بود و سبب شد خسارت‌های فراوانی به امنیت و اقتصاد گردشگری این کشور وارد شود. لذا راهبردهای غلط و فاحش سیاست خارجه‌ی ترکیه خبر از آن می‌دهد که با ورود ترکیه به بازی‌های مستکبرین، دیگر پایداری و صلابت درونی حزب اردوغان قابل انسجام نیست و تفکر و اندیشه ی اردوغانیسم سازی ترکیه رو به افول خواهد داد و کشور دچار حواشی مختلفی می‌گردد. سرانجامی که بحران تروریستی حال حاضر منطقه ی غرب آسیا را به وجود آورده است.     امت اسلامی 104  



۱۰/۱۰/۱۳۹۳ - ۲۱:۱۸




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن