واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ دي ۱۳۹۳ (۱۷:۵۶ب.ظ)
تجهيزات و تاسيسات مديريت پسماند از پرداخت سود بازرگاني معاف مي شوند معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست از معافيت پرداخت سود بازرگاني تجهيزات و تاسيسات مديريت پسماند در کشور با تصويب دولت خبر داد.
به گزارش روابط عمومي محيط زيست ،سعيد متصدي در گارگروه مديريت پسماند استان گيلان با اشاره به اين که يکي از مهمترين دغدغه هاي سازمان حفاظت محيط زيست ساماندهي پسماندها در استانهاي ساحلي است افزود: بر اين اساس مصوبه اي از سوي کارگروه مديريت پسماند کشور به شوراي کلانشهرها ارسال شده است که در صورت تصويب نهايي به هيات دولت مي رود.
وي افزود: در اين مصوبه 15 فعاليت براي حل مشکل پسماندها در کشور در نظر گرفته شده است که مهمترين آنها اختصاص رديف اعتباري مشخص از سوي دولت براي ساماندهي پسماندها در بودجه هاي استاني و ملي است.
معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست تصريح کرد: همچنين افزايش سقف خريد تضميني برق از نيروگاه هاي زباله سوز، بازنگري در ضوابط استقرار زباله سوزها در استانهاي شمالي و معافيت پرداخت سود بازرگاني تجهيزات و تاسيسات مديريت پسماند در کشور از ديگر بندهاي مهم اين مصوبه است که پس از تصويب نهايي کميسيون اصلي کلانشهرها براي تصويب به هيات دولت رفته و اجرايي مي شود.
وي گفت: همچنين بر اساس توافق صورت گرفته با رييس صندوق توسعه ملي متقاضيان پروژه هاي زيست محيطي تسهيلات ريالي ١٥ درصد و ارزي ٦ درصد از اين صندوق مي گيرند که در اين راستا شهرداري ها نيز امکان استفاده از تسهيلات را دارند.
معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست از پرداخت اعتبار طرح هاي مطالعاتي استان ها در خصوص ساماندهي زباله خبر داد و گفت: سازمان حفاظت محيط زيست ضمن حمايت از اين طرح ها اعتبار مورد نياز آنها را تامين مي کند.
وي در پايان تاکيد کرد: متاسفانه در حل برخي معضلات زيست محيطي زمان نداريم و بايد هرچه سريعتر با امکانات موجود بيشترين بهره وري را داشته باشيم.
محمد علي نجفي، استاندار گيلان نيز در اين جلسه با ارايه گزارشي در خصوص اقدامات صورت گرفته در اين استان طي سال گذشته براي حل معضل پسماندها گفت: آموزش و پرورش و دانشگاه هاي استان براي فرهنگسازي در اين کار ورود کرده اند.
وي با انتقاد از اين که مباحث زيست محيطي خصوصا پسماند در استان ها در اولويت کار تصميم گيران نيست خواستار تخصيص اعتبار براي ساماندهي پسماندهاي استان گيلان شد و گفت: 11 ميليارد تومان اعتبار براي خريد دستگاه زباله سوز از اعتبارات استاني اختصاص داده ايم اين در حاليست که خريد اين تجهيزات به 400 ميليارد تومان اعتبار نياز دارد که عملا از توان استان خارج است و نيازمند تخصيص اعتبار ملي است.
استاندار گيلان خواستار خريد برق نيروگاه هاي زباله سوز به قيمت روز شد و افزود: دولت بايد برق اين نيروگاه ها را به نرخ غير يارانه اي خريداري کند تا انگيزه اي براي سرمايه گذاري اين نيروگاه ها شود.
وي با اشاره به حمايت بسيار خوب دولت از احياي درياچه اروميه گفت: يکي از مهمترين مشکلات زيست محيطي استان گيلان موضوع تالاب انزلي است که متاسفانه عمق آن طي سال هاي گذشته از 11 به 2 متر کاهش يافته و اين امر زنگ خطري براي استان است.
محمدرضا برجي، مديرکل محيط زيست گيلان نيز در اين جلسه با اشاره به اين که روزانه 2000 تن پسماند در اين استان توليد مي شود افزود: سرانه توليد پسماند شهري استان 800 تا 850 گرم و روستايي 600گرم است که اين ميزان بالاتر از ميانگين سرانه کشوري است.
وي با اشاره به اين که با دستور استاندار گيلان ساماندهي مراکز دفن پسماند در دستورکار قرار گرفت افزود: 25 مرکز دفن در استان داريم که با مشکلاتي از جمله غيراستاندارد بودن اين مراکز، دفن زباله در جنگل مانند مرکز دفن سراوان و دفن زباله در حاشيه رودخانه ها و يا سواحل مواجه هستيم.
مديرکل محيط زيست گيلان به وضعيت مرکز دفن سراوان اشاره کرد و گفت: ميانگين شيرابه خروجي اين مرکز در حالت عادي 4 تا 5 ليتر در ثانيه و در زمان بارندگي 18 ليتر بر ثانيه است که عملا بايد گفت که رودخانه شيرابه از اين مرکز دفن خارج مي شود که بايد هرچه سريعتر اقدامات لازم در خصوص اين مرکز صورت گيرد.
وي با اشاره به اين که همه بيمارستان هاي استان به سيستم بي خطرسازي زباله مجهزند تصريح کرد: در عين حال طرح تفکيک پسماندها از مبدا تا پايان سال در کل استان به صورت کامل اجرايي مي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]