واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با هدف رفع موانع پیش روی مدیریت منابع آب
کمیته ساماندهی منابع و مصارف آب کشاورزی خراسان شمالی تشکیل شد
کمیته ساماندهی منابع آب کشاورزی خراسان شمالی با هدف بررسی انتظارات متقابل شرکت آب منطقهای، اداره کل جهاد کشاورزی و خانه کشاورز این استان و ارائه راهکارهای اجرایی برای رفع موانع پیش روی مدیریت منابع آب و کشاورزی تشکیل شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی، مسئولان این شرکت در نشستی مشترک با اداره کل جهاد کشاورزی و خانه کشاورز استان، مشکلات و موانع پیش روی مدیریت منابع آب و کشاورزی خراسان شمالی را بررسی کرده و تشکیل این کمیته به عنوان یکی از راهکارهای رفع مسائل پیش رو مورد موافقت اعضا قرار گرفت. مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی، تدوین استراتژی فعالیت، محورهای مورد تمرکز، شناسایی موانع و مشکلات کار و ارایه راهکارهای اجرایی را از جمله وظایف این کار گروه اعلام کرد و گفت: بر اساس تاکید اعضای حاضر در این نشست، تاکید بر بهینه سازی مصرف آب کشاورزی استان دستور کار اصلی کمیته ساماندهی منابع و مصارف آب کشاورزی استان است. کاظم طاهریان با اشاره به وضعیت منابع آب استان اظهار داشت: استفاده بهینه از منابع آب، مهمترین بحث مدیریت آب استان است. وی تصریح کرد: در حالی که جمع آوری یک میلیون متر مکعب آب در استان حدود 100 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد همین حجم آب به راحتی و به صورت غیرمجاز توسط یک چاه طی یک سال برداشت میشود. وی افزود: در صورت توجیه و همکاری و تعامل بهرهبرداران و تأمین کنندگان منابع آب، هم میتوان از منابع حیاتی آب به صورت بهینه استفاده کرد و هم میتوان ارقام میلیاردی اعتبارات را در جای مناسب برای عمران و آبادانی استان هزینه کرد. مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی با اشاره به نرخ بسیار پایین تعرفه آب کشاورزی، اظهار داشت: در حالی که نیم لیتر آب آشامیدنی در بازار با قیمت سه هزار تا پنج هزار ریال عرضه میشود کشاورزان یکهزار لیتر آب را به قیمت ناچیز 300ریال در اختیار گرفته و هدر میدهند. طاهریان خاطرنشان کرد: همین امر موجب شده است تا آب به عنوان کالایی کم ارزش در نگرش مردم و کشاورزان تلقی شود و اهتمام لازم برای بهره برداری بهینه از آب وجود نداشته باشد. وی گفت: بیشتر منابع آب استان به میزان 94 درصد در بخش کشاورزی مصرف میشود و بخش عمده آن به صورت سنتی استفاده و هدر میرود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی افزود: الگوی نامناسب کشت محصولات کشاورزی پر مصرف آب در استان روند اشتباهی است که ضرورت اصلاح آن و توجه به محصولات کم مصرف و پربازده، بیش از گذشته احساس میشود. وی وضعیت کمبود ذخایر آب سدهای استان، کاهش آب رودخانهها و منابع آب زیرزمینی استان با توجه به کاهش بارندگیها را هشداری قوی برای ضرورت اصلاح روند اشتباه کشاورزی در استان ذکر کرد و گفـت: اگر این هشدارها را جدی نگیریم آینده ناخوشایندی در انتظار ما و فرزندان مان است.
انتهای پیام/63002/صا
93/10/10 - 16:13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]