واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ دي ۱۳۹۳ (۱۱:۳۷ق.ظ)
تاكيد معاون رئيس جمهور بر نقش شهرداري ها در توسعه گردشگري شهري معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در پنجمين همايش شهر ايده آل نقش شهرداري ها در توسعه گردشگري شهري را مهم بر شمرد و گفت: انتظار داريم شهرداري ها تسهيلات لازم را در زمينه ساخت هتل هاي جديد ارائه نمايند.
به گزارش خبرگزاري موج، مهندس مسعود سلطاني فر در پنجمين همايش شهر ايده آل در جزيره کيش در جمع تعداد زيادي از شهرداران سخن ميگفت ابتدا به تشريح وضعيت گردشگري در جهان پرداخت و گفت: در سال 2013، 6500 ميليارد دلار گردش مالي يخش تفريحات و سرگرمي بوده که نيمي از آن مربوط به بخش گردشگري است و از محل گردشگران خارجي 1250 ميليارد دلار درآمد نصيب کشورهاي جهان شده است.
وي افزود: طي سالهاي 2005 تا 2012 شهر اول گردشگري دنيا پاريس بود ولي در سال 2013 استانبول شهر اول گردشگري دنيا شده است که در اين سال حدود 30 ميليارد دلار درآمد گردشگري نصيب ترکيه شده است و عمليات اجرايي فاز دوم پايانه فرودگاه استانبول براي جابجايي تعداد بيشتري از گردشگران آغازشده است.
وي همچنين گفت: ايران به دليل دارا بودن جاذبههاي طبيعي و اقليم متفاوت آبوهوا جزء ده کشور اول دنيا است و در حال حاضر شاهد توجه گردشگران خارجي به بازديد مناطق کويري ايران هستيم.
سلطاني فر بابيان اينکه ايران جزء 10 کشور اول دنيا ازلحاظ دارا بودن ميراث فرهنگي است، اظهار کرد: نزديک به يکميليون سايت و محوطه تاريخي در کشورمان وجود دارد که تاکنون فقط 32 هزار مورد آن ثبت تاريخي شده است و حدود 95 درصد آنها هنوز در دل خاک و کوهها دستنخورده باقيمانده است.
وي همچنين ايران را ازلحاظ جاذبههاي مذهبي و زيارتي داراي ظرفيتهاي خوبي برشمرد و گفت: در سال 1392 از 4 ميليون و 700 هزار گردشگر خارجي که وارد کشور شدهاند نيمي از آنها مربوط به گردشگري زيارت بوده است.
سلطاني فر در ادامه گفت: سهم ما از 1250 ميليارد دلار درآمدهاي جهاني نيم درصد بيشتر نيست يعني از محل ورود 7.4 ميليون نفر در سال 92 حدود 5.6 ميليارد دلار درآمد عايد کشور شده درحاليکه سهم ما با توجه به جاذبههاي مختلف کشور بايد حدود 3 درصد باشد.
معاون رئيسجمهور در ادامه گفت: در سال 1404 مطابق سند چشمانداز بايد ميزبان 20 ميليون گردشگر باشيم و درآمدمان از اين محل حدود 30 ميليارد دلار باشد.
وي افزود: يعني بايد سالي 40 هتل در کشور ساخته شود که اين امر نيازمند جذب سرمايههاي بخش خصوصي است و دولت و شهرداريها بايد در اين عرصه تسهيلات بدهند و هماکنون برخي از شهرداريها نظير تهران و اصفهان عوارض هتلسازي را صفر در نظر گرفتهاند تا با جذب سرمايهگذار باعث نفع شهرداري و اشتعالزايي هم بشوند.
وي همچنين گفت: عمليات اجرايي فاز دوم فرودگاه بينالمللي امام خميني (ره) ظرف چند ماه آينده آغاز ميشود تا ظرفيت جابجايي مسافر از 5 ميليون نفر فعلي تا 20 ميليون نفر ارتقاء يابد.
وي بابيان اينکه براي توسعه گردشگري راه پرپيچوخمي در پيش داريم افزود: خوشبختانه رئيسجمهور و وزرا در اين خصوص همکاري ميکنند و براي رفع کمبود و هتل و مشکلات حملونقل نيازمند سرمايهگذاري در زيربناها هستيم و توسعه اين حوزه نيازمند يکهمت همگاني است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]