واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تشکیلات خودگردان فلسطین به دنبال پایان دیپلماتیک اشغالگری اسرائیل
تشکیلات خودگردان فلسطین قصد دارد به سرعت طرح پیشنهادی خود را برای زمانبندی پایان اشغالگری اسرائیل در شورای امنیت سازمان ملل متحد به رای بگذارد.
به گزارش نامه نیوز، تشکیلات خودگردان فلسطین به رهبری محمود عباس دو هفته پیش طرحی را به شورای امنیت ارائه کرد که براساس آن فلسطین و اسرائیل پس از یک سال مذاکره، قرارداد صلح امضا کنند و اسرائیل، دولت مستقل فلسطینی را به رسمیت بشناسند و نظامیان اسرائیلی هم تا سه سال آینده (اواخر 2017) به مرزهای 1967 عقب نشینی کنند.
مرزهای 1967 شامل کرانه باختری، قدس شرقی و منطقه غزه است. هم اکنون اسرائیل قدس شرقی و بخش های زیادی از کرانه باختری را در اشغال خود دارد.
تشکیلات خودگردان فلسطین خواهان به رسمیت شناخته شدن دولت مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 و عقب نشینی اسرائیل به این مرزهاست.
حماس از این طرح انتقاد کرده است.
نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد هم از اعمال برخی تغییرات در این طرح پیشنهادی با هدف جلب بیشترین حمایت از سوی اعضای شورای امنیت خبر داد.
در مقابل، آمریکا به سرعت این طرح پیشنهادی فلسطینی ها را رد کرد و آن غیرسازنده دانست.
"جفری راتکی" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: همانگونه که قبل از این هم گفته ایم ما از این طرح حمایت نمی کنیم.
آمریکا اعلام کرده است این کشور هیچ طرحی که شامل برنامه زمانبدی شده برای پایان گفتگوهای صلح فلسطینی اسرائیل باشد را تایید نمی کند.
با این حال کشورهای عربی در سازمان ملل متحد در نشستی در روز دوشنبه، از این طرح پیشنهادی اعلام حمایت کردند.
تصویب این طرح در شورای امنیت نیازمند حداقل 9 رای موافق از میان 15 عضو این مجموعه است. در این وضعیت به احتمال بسیار زیاد آمریکا از حق وتو استفاده خواهد کرد.
آمریکا تلاش می کند برای ناکام گذاشتن این طرح، از ارائه حداقل 9 رای مثبت برای این طرح، جلوگیری کند تا نیازی به استفاده از رای مخالف و وتو نباشد.
در این طرح درخواست شده طرف سومی نیز برای نظارت بر عقب نشینی اسرائیل و تضمین حاکمیت فلسطین وجود داشته باشد.
پیش بینی می شود از میان اعضای دائم شورای امنیت چین و روسیه، رای مثبت، فرانسه و بریتانیا رای ممتنع دهند. اما هنوز به طور دقیق مشخص نیست آمریکا به این طرح رای مخالف یا ممتنع بدهد گرچه همه رسانه ها و تحلیلگران، رای مخالف و وتوی آمریکا را پیش بینی می کنند.
براساس این طرح قدس شرقی به عنوان پایتخت دولت مستقل فلسطین شناخته می شود. قدس شرقی هم اکنون در اشغال نظامی اسرائیل قرار دارد.
این طرح خواهان حل مسائل اصلی از جمله سرنوشت زندانیان فلسطینی در زندان های اسرائیل، توقف شهرک سازی اسرائیلی ها در مناطق خارج از مرزهای 1967 و اعلام غیرقانونی بودن دیوار حائل ساخته شده توسط اسرائیل است.
هم اکنون نمایندگان فلسطین و اردن در سازمان ملل متحد در حال رایزنی با اعضای شورای امنیت درباره زمان مناسب برای رای گیری درباره این طرح پیشنهادی هستند.
فلسطینی ها نیز اعلام آمادگی کردند آماده هستند برای جلوگیری از وتو، تغییراتی را در طرح خود اعمال کنند.
قرار است از روز اول ژانویه 2015 ، کشورهای آنگولا، مالزی، نیوزیلند، اسپانیا و ونزوئلا به مدت دو سال وارد شورای امنیت شوند.
این تغییر در اعضای شورای امنیت به نفع فلسطینی هاست.
همزمان مهلت عضویت آرژانتین، استرالیا، لوکزامبورگ، رواندا و کره جنوبی هم در سال جاری میلادی به پایان می رسد و آنها جای خود را به اعضای جدید می دهند.
منبع: عصر ایران
۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]