واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: بجنورد؛
اکثر متکدیان خراسان شمالی وابسته به شبکه اعتیاد /جمع آوری 31 متکدی در استان
نوروزیان معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان شمالی مهمترین علل تکدی گری را مواد مخدر و مشکلات فرهنگی دانست و گفت: با جمع آوری متکدیان از سطح شهر و اماکن عمومی میتوان به بسیاری از مشکلات اجتماعی را برطرف کرد.
به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران بجنورد، یکی از مسائل مورد توجه مطالعات جامعه شناسی، ( تکدی گری ) است که با ساخت های اجتماعی – اقتصادی هر جامعه ای در ارتباط است.
تکدی گری در شهرها از معضلات اجتماعی است آنان که با گدایی کردن حیات می گذرانند، نه تنها به کار تولیدی نمی پردازند ، یا خدمتی ارائه نمی دهند ، بلکه در مسیرهای انحرافی قدم می گذارند . این روزها متکدیان چه نیازمند و چه حرفه ای با شیوه های بسیار نوین، احساسات برانگیز، و امرار معاش می پردازد و از عواطف این ملت بهترین استفاده را می کنند. تکدی گری از روی ناچاری خانمی که در اماکن عمومی مشغول به تکدی گری است ،می گوید به علت نداشت سرپرست و خرج زندگی از اول جوانی به ناچار مشغول این کار می باشم. و متکدی دیگری نیز میگوید:من به علت بالا بودن خرج زندگی و داشتن اعتیاد مجبوربه این کارهستم وی با اشاره به درآمدبالای تکدی گری گفت: ماهانه 300 الی 600 هزار تومان درآمد دارم . جمع آوری موقت متکدیان از سوی شهرداری شهردار بجنورد گفت: امسال در استان 31 متکی جمع آوری شده که ازاین تعداد 9 نفر خانم و 22 نفر آقا بودند. براتیان با بیان اینکه هم اکنون 4 آقا در نوانخانه هستند، افزود:مابقی نیز برای ساماندهی به دستگاه های متولی ارجاع داده شدند. شهردار بجنورد در مورد مراکز جمع آوری متکدیان اضافه کرد: این مراکز در شهرهای اسفراین ،بجنورد، شیروان فعال است، که متکدیان به صورت موقت در اینجا نگهداری می شوند. شهرداربجنورد اظهار داشت: طبق قانون شهرداری فقط وظیفه جمع آوری متکدیان را دارد وسازمانهایی که متولی اند باید افراد مربوط به خودشان را تحویل بگیرند. کمیته امداد متکدیان را زیر پوشش قرار نمی دهد رئیس اداره حمایتهای اجتماعی کمیته امداد استان نیز اظهار داشت : کمیته امداد متکدیان را زیر پوشش قرار نمی دهد اما در راستای خدمات حمایتی براساس وظایف سازمانی به متکدیان کمک میکند. چرا مراکز نگهداری متکدیان موفق عمل نکرده است براساس اطلاعات موجود از سال 78 جمع آوری متکدیان در دستور کار نهادهای مختلف قرار گرفته اما سوال اینجاست که چرا این کار تاکنون موفق عمل نکرده است. یکی از متکدیان خانم می گوید: یک بار من و موقع تکدی گری گرفتن دوشب نگهداشتن و بعدهم آزاد کردند. یکی از آقایان متکی میگوید: مکان های نوانخانه ا ز لحاظ بهداشتی و در مانی وضعیت مناسبی ندارد. شهرداری متولی است نه بهزیستی برومند مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری استان هم در این باره اظهار می دارد: ما 24 ساعت الی 72 ساعت بیشتر حق نگهداری متکدی را نداریم. پیواسته مسئول مرکز مداخله در بحران اجتماعی استان هم شهرداری را متولی این کار معرفی کرده و میگوید: متکدیان در زمینه بیماری که دارند به کمپ ها و کلینیک ها معرفی می کنیم ، ولی رویه خود سازمان بهزیستی نیست . مردم با ترحم به این متکدیان نگاه می کنند یاران دادستان عمومی و انقلاب بجنورد نیز با اشاره به اینکه متکدیان اعتقادات پاک و حس نوعدوستی مردم را نشانه گرفتند،خاطر نشان کرد:مردم با ترحم به این متکدیان نگاه می کنند و در خیلی از مواقع این افراد اقدام به مصرف مواد میکنند واین کمک ها مناسب نیست. به گفته ی یاران اگر مردم به این متکدیان کمک نکنند و متکدیان احساس کنند که پولی گیرشان نمیاد دنبال این کار نمی روند. حال که تکدی گری در کشور به یک مشکل اجتماعی تبدیل شده و همه به آن اذعان دارند، باید دستگاه ها برای حل این مشکل باید به یک تصمیم مشترک برسند و این معضل را برای همیشه حل کنند.
انتهای پیام/ش
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]