تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله هرگز با مردم به اندازه عقل خود سخن نگفتند و فرمودند:...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842871197




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فلسطین در 2014؛ جنگ خونین 50 روزه و تقویت احتمال انتفاضه سوم


واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
فلسطین در 2014؛ جنگ خونین 50 روزه و تقویت احتمال انتفاضه سوم
فلسطین در سال 2014 شاهد اتفاقات بسیاری بود که جنگ 50 روزه غزه و آماده شدن شرایط قدس و کرانه باختری برای یک انتفاضه دیگر در مقدمه این تحولات است.

خبرگزاری فارس: فلسطین در 2014؛ جنگ خونین 50 روزه و تقویت احتمال انتفاضه سوم



به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، فلسطین در خلال سال 2014 پستی‌ و بلندی‌های متفاوتی از جمله جنگ خونین 50 روزه‌ در ماه مبارک رمضان را تجربه کرد؛ مهم‌ترین تحولات سال گذشته میلادی فلسطین در این گزارش مرور شده است. آشتی فتح و حماس و تشکیل دولت توافق ملی فلسطین محمود عباس در تاریخ 8 خردادماه 93 (29 می 2014) دستور تشکیل دولت توافق ملی فلسطین به نخست‌وزیری «رامی الحمدالله» را صادر کرد. تشکیل این دولت برآیند توافق میان فتح و حماس  است که به توافق «الشاطی» معروف شد. طی آن دو جنبش فتح و حماس توافق کردند که به بیش از هفت سال جدایی سیاسی و جغرافیایی نوار غزه و کرانه باختری دو منطقه عمده فلسطینی‌نشین در سرزمین های  فلسطین  پایان دهند. بر اساس این توافق یک دولت وحدت ملی تشکیل شد و این دولت ماموریت یافت تا انتخابات مجلس و انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین را برگزار نماید. جنبش جهاد اسلامی فلسطین سومین جنبش بزرگ فلسطینی البته توافق این دو جنبش  را مورد تایید قرار داده است اما از مشارکت در تشکیل دولت خودداری کرد.جهاد اسلامی فلسطین اعلام کرد که اساسا دولت تشکیلات خودگردان چون زاییده قرار داد اوسلو است این تشکیلات و متعلقات آن را به رسمیت نمی شناسد. تا قبل از سال 2006 م جنبش حماس نیز همین دیدگاه را داشت لیکن با مشارکت در انتخابات مجلس موافقت کرد و در همان مشارکت اول 74 درصد کرسی های مجلس را از آن خود کرد و وادار شد تا دولت را تشکیل دهد (جزئیات بیشتر).

  جنگ 50 روزه علیه نوار غزه 22 خرداد سال جاری بود که صهیونیست‌ها از گم شدن سه اسرائیلی در کرانه باختری خبر داده و بلافاصله حماس را به ربودن آن‌ها متهم کردند. به همین بهانه هم بود که یورش به خانه‌های فلسطینی‌ها در کرانه باختری آغاز شد و بیش از 500 جوان فلسطینی بازداشت شدند. بعد از مدتی سخنگوی پلیس رژیم‌صهیونیستی در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه بی‌بی‌سی اذعان کرد که گم شدن و مرگ سه اسرائیلی در کرانه باختری ارتباطی با حماس نداشته است (جزئیات بیشتر). یک شهرک‌نشین صهیونیست به نام «یوسف حاییم بن داوید» (29 ساله) در تاریخ 11 تیرماه به همراه دو شهرک‌نشین دیگر «محمد ابوخضیر» نوجوان فلسطینی را به بهانه انتقام ربایش سه اسرائیلی یادش شده ربودند و وی را به شهادت رساندند.وی در مورد جزئیات این جنایت گفته است که پس از دزدیدن ابوخضیر وی را به یک مکان دورافتاده می‌برند و با شیء سنگینی به سر وی می‌زنند و سپس او را به شدت مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند و در نهایت با ریختن بنزین بر این نوجوان فلسطینی جسد او را زنده زنده آتش میزنند (جزئیات بیشتر). این اقدامات در کنار اتفاقات دیگر جرقه‌های جنگ سوم غزه را زد. پس از چندین درگیری اولیه میان رژیم صهیونیستی و مقاومت، کابینه امنیتی این رژیم دوشنبه پس از جلسه سه ساعته تصمیم گرفت تجاوز به نوار غزه را از سه‌شنبه (17تیر) آغاز کند و جنگ سوم علیه غزه آغاز شد. رژیم اسرائیل حمله خود را تحت عنوان «صخره سخت» علیه نوار غزه آغاز کرد و گروه‌های فلسطینی در قالب عملیات «بنیان مرصوص» و «العصف المأکول» پاسخ دادند. این تجاوز 50روزه  نزدیک به 2260 شهید و نزدیک به 11 هزار مجروح بر جای گذاشت. کودکان و زنان بخش زیادی از کشته شدگان را تشکیل دادند به نحوی که خبرها از شهادت 500 کودک و بیش از 250 زن حکایت داشت.

  رژیم صهیونیستی تعداد نظامیان کشته شده در جنگ غزه را 64 نفر اعلام کرده و حماس این تعداد را 161 نفر می‌داند این درحالی است که پایگاه خبری «پانورما» تعداد این افراد را بیش از 600 نفر اعلام کرد. اعلام آتش بس جنگ 51 روزه  پس از چند آتش‌بس موقت در طول جنگ، مقامات رسمی حماس روز سه‌شنبه چهارم شهریور (26 اوت) اعلام کردند که با اسرائیل برای پایان دادن به هفت هفته درگیری در غزه به توافق رسیده‌اند. یک عضو بلندپایه جنبش جهاد اسلامی گفت که توافق بر سر یک «آتش‌بس نامحدود» به دست آمده است. یک مقام اسرائیلی نیز گفت بر اساس این توافق محاصره غزه کاهش می‌یابد و اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه و مصالح ساختمانی به این منطقه جنگ‌زده داده خواهد شد. بر اساس اظهارات سخنگوی حماس، توافق در مورد ساخت یک فرودگاه و بازگشایی بندر در غزه نیز به گفت‌وگوهای ماه‌های آینده موکول شده است که البته تا کنون به بهانه‌های مختلف به آن رسیدگی نشده است. 11 بند توافق نهایی آتش‌بس نوارغزه روزنامه مصری «الشروق» 11 بند توافق نهایی آتش‌بس نوارغزه را فاش کرد. این بندها به شرح زیر است: 1- «اسرائیل» از تمام حملات زمینی، دریایی و هوایی خود دست بردارد و متعهد شود هیچگونه عملیات زمینی علیه غزه یا هدف قرار شهرودان انجام نمی‌دهد.
2- تمام گروه‌های فلسطینی از حملات زمینی، هوایی و دریایی خود و ساخت تونلها در خارج از مرزهای غزه و به سمت «اراضی اسرائیلی» دست بردارند و متعهد شوند که هیچگونه حمله موشکی علیه اسرائیل و شهروندان نخواهند داشت.
3- بازگشایی گذرگاهها میان اسرائیل و غزه به نحوی که منجر به پایان محاصره شود و عبور و مرور و نقل و انتقال افراد، کالاها ، ابزارهای بازسازی غزه میان کرانه باختری و غزه و بالعکس را بر طبق توافقات مقامات اسرائیلی و فلسطینی فراهم کند.
4- هماهنگی مقامات اسرائیلی با تشکیلات خودگردان در موضوعات مالی متعلق به غزه.
5- لغو منطقه حائل در شمال و شرق غزه و استقرار نیروهای امنیتی تابع تشکیلات خودگردان از اول ژانویه 2015، و عملیات لغو دو مرحله صورت گیرد در مرحله اول 300 متر به 100 متر در 18 نوامبر 2014 کاهش یابد و در مرحله دوم نیروهای تشکیلات خودگردان مستقر شوند.
6- آزادی صید و کار در آبهای منطقه‌ای غزه در فاصله 6 مایلی و این مسافت به تدریج افزایش یابد تا کمتر از12 مایل نباشد و این امر با هماهنگی تشکیلات و اسرائیل صورت گیرد.
7- کمک مقامات اسرائیلی به مقامات تشکیلات در بازسازی زیرساختهای اساسی آسیب دیده در نوار غزه و فراهم کردن احتیاجات یک زندگی  با کرامت برای آوارگان، ارائه پشتیبانی پزشکی برای معالجه مجروحان و اعزام مجروحانی که نیاز به کمک‌های پزشکی به خارج از نوار غزه را دارند و سرعت بخشیدن به واردات کمک‌های انسانی به نوار غزه.
8- هماهنگی تشکیلات خودگردان با مقامات اسرائیلی و سازمان‌های بین‌المللی برای فراهم‌سازی مواد اساسی بازسازی غزه بر اساس مدت زمانی محدود ، تا اینکه آوارگان هر چه زودتر به خانه‌های خود بازگردند.
9- درخواست مصر از جامعه بین‌الملل برای ارائه کمک‌های انسانی و مالی فوری به نوار غزه تا هر چه زودتر و در فرصت زمانی معین بازسازی شود.
10- پس از اینکه آتش‌بس اجرایی شد و زندگی عادی به نوار غزه بازگشت، گفتگوهای غیرمستقیم میان 2 طرف در قاهره پس از یک ماه از تاریخ توافق از سر گرفته شود و در آن جلسات درمورد تبادل اسرا و اجساد بحث شود.
11- موضوع ساخت بندر و فرودگاه در نوار غزه بر اساس توافق «اوسلو» و توافق‌های امضا شده میان طرفین است. بازداشت‌های گسترده فلسطینیان در سال 2014 بخش آمار کمیته امور اسرا و آزادگان فلسطینی اعلام کرد که در سال 2014 نزدیک به 6059 بازداشت در فلسطین صورت گرفته است. این بازداشت‌ها به اقداماتی روزانه تبدیل شده است و از زمان ناپدید شدن 3 اسرائیلی در 12 ژوئن امسال (2014) بر حجم آن افزوده شد. در هر روز حدود 17 نفر و هر ماه تقریبا 505 تن بازداشت  شدند. «عبدالناصر فروانه» مدیر کمیته مذکور گفت: میزان بازداشت‌ها در مقایسه با مدت مشابه در پارسال 56 درصد رشد داشته است. وی افزود که تمام افراد بازداشت شده شکنجه جسمی و روحی یا توهین به کرامت انسانی را تجربه کرده‌اند. بیشتر این بازداشت‌ها در کرانه باختری و قدس اشغالی بوده است.

  عملیات‌های شهادت‌طلبانه در قدس و کرانه باختری و آماده شدن شرایط برای انتفاضه سوم در روزهای پایانی سال 2014، و در پی تجاوزات گسترده به مسجدالاقصی و مقدسات، انتفاضه دیگری در آستانه رقم خوردن است؛ فقط ابزار آن تغییر کرده است و از انتفاضه سنگ به انتفاضه «اتومبیل و چاقو» تبدیل شده است. موسسه «اوقاف و میراث مسجدالاقصی» در گزارشی اعلام کرد که فقط در خلال دو ماه گذشته (اکتبر و نوامبر) 2708 اسرائیلی مسجدالاقصی را مورد هتک حرمت قرار داده‌اند که بیشتر آنها از شهر‌ک‌نشینان بوده‌اند (جزئیات بیشتر) رژیم صهیونیستی برای سرکوب تحرکات فلسطینی از هیچ کدام از ابزار ممنوعه بین‌المللی خودداری نکرده و این اقدامات را با گلوله، گاز اشک آور و سمی و غیره پاسخ داده است. اولین عملیات شهادت‌طلبانه فلسطینی در برهه اخیر توسط یک جوان فلسطینی در قدس انجام شد. پس از آنکه دو دختر فلسطینی ساکن کرانه باختری توسط یک صهیونیست زیر گرفته شدند، چهارشنبه (30 مهر) یک جوان فلسطینی در عملیاتی شهادت طلبانه 3 اسرائیلی را با خودروی خود زیر گرفت . در این عملیات یک صهیونیست کشته و 9 نفر دیگر زخمی شدند. بعد از آن «معتز الحجازی» یکی از اسرای آزاد شده فلسطینی وابسته به جهاد اسلامی در (7 آبان) «یهودا گلیک» یکی از افراطی‌ترین خاخام‌های صهیونیست را با گلوله ترور و زخمی کرد. وی از مسئولان بلندپایه جمعیت موسوم به «هیئت امنای مسجدالاقصی» است و مرتبا با تحریک صهیونیست‌ها ، آنها به به یورش به مسجدالاقصی دعوت می‌کند. خود الحجازی پس از این عملیات به شهادت رسید. 14چهارشنبه آبان بود که «ابراهیم عکاری» جوان فلسطینی در واکنش به جنایات رژیم صهیونیستی، در عملیاتی دیگر با خودروی خود تعدادی شهرک‌نشین صهیونیست را در قدس اشغالی زیر گرفت. در این اقدام یک صهیونیست کشته و 14 نفر دیگر زخمی شدند (جزئیات بیشتر). اما بارزترین عملیات‌های اخیر فلسطینیان عملیات استشهادی دو جوان اهل «قدس شرقی» در یک کنیسه در محله «هارنوف» واقع در «قدس غربی» بود جایی که به طور سنتی اردوگاه حزب صهیونیستی شاس محسوب می شود، خبر داد.  بر اساس این گزارش در این حمله 5 صهیونیست کشته و 15 نفر دیگر زخمی شدند (جزئیات بیشتر).

البته در کنار این عملیات‌ها، عملیات‌های شهادت طلبانه کمرنگ‌تری نیز انجام شده است و برخی از آنها قبل از انجام خنثی شده است. شهادت یک «وزیـر» فلسطینی «زیاد ابوعین» وزیر فلسطینی و رئیس هیأت امور دیوار حائل و شهرک‌سازی، چهارشنبه (19 آذرماه) در پی حمله نیروهای رژیم صهیونیستی در رام الله مرکز کرانه باختری به شهادت رسید. وی در تظاهراتی که در رام‌الله در اعتراض به شهرکسازی رژیم اسرائیل شکل گرفت، حضور داشت و در پی ضربه قنداق تفنگ یک سرباز صهیونیستی ابتدا دچار حالت خفگی شد اما پس از دقایقی به شهادت رسید (جزئیات بیشتر). شهادت وی از سوی گروه‌های مختلف فلسطینی مانند حماس، جهاداسلامی و غیره محکوم شد و همگی خواستار لغو هماهنگی امنیتی با تشکیلات خودگردان شدند.

  موج به رسمیت شناختن فلسطین از سوی کشورهای اروپایی پس از جنگ 50 روزه غزه، پارلمان چندین کشور اروپایی از جمله انگلیس، فرانسه، اسپانیا، سوئد (اگرچه در قالب طرح‌های غیر الزام‌آور) فلسطین را به رسمیت شناختند. مقامات مختلف رژیم صهیونیستی به این اقدام کشورهای اروپایی بشدت واکنش نشان دادند و آن را محکوم کردند.

  تقدیم طرح پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی به شورای امنیت طرح پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی پس از ماه‌ها بحث درباره آن روز چهارشنبه (26 آذر) به شورای امنیت برده شد. اردن به نمایندگی از فلسطین و مجموعه کشورهای عربی، چهارشنبه‌شب (26 آذر) رسما طرح پایان اشغالگری اسرائیل تا سال 2017 را به شورای امنیت ارائه داد.

شورای امنیت متشکل از 15 عضو این طرح را دریافت کرد و این به معنای آن است که امکان طرح آن برای رأی‌گیری در خلال 24 ساعت وجود دارد اما موضوعی که تصویب آن را تضمین کند، وجود ندارد. دیپلمات‌ها گفته‌اند که مذاکرات برای این طرح روزها و هفته‌ها طول می‌کشد.

«جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا که تاکنون مانع ارائه این طرح شده بود، اعلام کرد که در صورتی که این طرح برای اسرائیل تنش ایجاد نکند، با آن مخالفتی نمی‌کند. اما روزنامه «القدس العربی» چاپ لندن فاش کرد که طرح پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی قبل از تقدیم به شورای امنیت 8 بار مورد اصلاح قرار گرفته است تا با طرح مورد پیشنهاد فرانسه نزدیکتر شود با این حال آمریکا آن را نپذیرفته است (جزئیات بیشتر).
به گفته خبرنگار الجزیره، مهم‌ترین تغییراتی که در طرح کشورهای عربی برای پایان اشغالگری اسرائیل در فلسطین و به رسمیت شناخته شدن دولت مستقل فلسطین، انجام شده است، بازگشت به مذاکرات سازش (اسرائیل و تشکیلات خودگردان) به مدت یک سال است که تا دو سال پس از این مهلت یک ساله، اسرائیل فرصت دارد، اشغالگری خود را در قسمتی از اراضی اشغالی پایان بدهد (تحلیل رویداد).


برخی کشورهای غربی که خواستار پیشبرد مذاکرات سازش و تحقق راهکار «دو دولت» مبتنی بر به رسمیت شناخته شدن جهانی رژیم صهیونیستی هم‌مرز با فلسطین، هستند، در ماه‌های اخیر با اقدامات نمادین از جمله صدور بیانیه و به رسمیت شناختن فلسطین از سوی پارلمان‌های خود، تلاش کرده‌اند تا تل‌آویو را به از سرگیری مذاکرات معلق سازش ترغیب کنند. انتهای پیام/ص  

93/10/09 - 10:11





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن