تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):منزلت مردم را در نزد ما، از اندازه روايتشان از ما بشناسيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826430035




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فراز و فرودهای دنیای فناوری اطلاعات در سال 2014


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: فراز و فرودهای دنیای فناوری اطلاعات در سال 2014 فناوری اطلاعات > فناوری اطلاعات و ارتباطات - ایران نوشت:

سال 2014میلادی با همه فراز و فرودهایش در عرصه فناوری رو به پایان است؛سالی که بی‌شک با توجه به اتفاق هایش برای بسیاری از شرکت‌های فناوری، کاربران اینترنت، بازیگران هالیوود، فیلمسازان و... فراموش نشدنی است. حال در آستانه سال نو میلادی؛ مجله خبری zdnet به توصیف بخشی از مهم‌ترین وقایع خبری سال 2014میلادی در حوزه فناوری پرداخته است.
یک سال با گوگل
در نخستین روزهای ژانویه سال 2014 فعالان عرصه فناوری با شنیدن خبری مبنی بر اینکه گوگل به عنوان غول دنیای فناوری، شرکت فناورانه تولیدکننده ترموستات و تشخیص‌دهنده‌های منو اکسیدکربن و دود NestLabs را با بهای 2/3میلیارد دلار خریداری کرده است، شوکه شدند. این شرکت اتوماسیون خانه که خود را برای خانه‌های هوشمند آینده آماده می‌کند با کمک گوگل می‌تواند در عرصه اینترنت اشیا نیز حرفی برای گفتن داشته باشد. ترموستات‌های این شرکت که نمونه‌های جدید آن حتی با صدا هم کنترل می‌شوند کاربران می‌توانند از طریق اپ وسایل اندرویدی یا IOS، این ترموستات‌ها را کنترل کنند. کاربر می‌تواند دمای خانه را با کمک تلفن هوشمند، تبلت، رایانه و... تنظیم کرده و آن را بالا یا پایین آورد. شرکت گوگل انتظار دارد از طریق این سرمایه گذاری، سود سرشاری نصیب خود کند چرا که اینترنت اشیا در سال‌های آینده، یکی از موارد قابل توجه در دنیای فناوری است.
اما سال 2014 برای گوگل فقط سال خرید نبود و این غول دنیای فناوری، بخشی از عملکردش را نیز به فروش اختصاص داد. لنوو، شرکت بزرگ چینی و یکی از معروف‌ترین تولیدکننده‌های رایانه جهان با خرید شرکت موتورولا از گوگل با بهای 9/2میلیارد دلار در اکتبر سال گذشته به سومین تولید‌کننده بزرگ تلفن هوشمند تبدیل شد.
این فروش چندان به نفع گوگل نبود و تنها برای جلوگیری از ضرر بیشتر، حاضر به فروش آن شد. گوگل شرکت موتورولا را در سال 2012 با بهای 4/12میلیارد دلار خریداری کرده بود ولی هرگز نتوانست آن را به رشد برساند. به موازات رشد آیفون اپل و گلکسی سامسونگ، گوشی موتورولا کم فروغ‌تر از گذشته شد و با وجود تولید گوشی‌های هوشمند EوG باز هم موفقیتی به دست نیاورد.
لنوو شرکت موتورولا را در قالب 660 میلیون دلار نقد، 750 میلیون دلار سهام و 5/1میلیون دلار نیز پرداخت درازمدت از گوگل خریداری کرد و3500 کارگر آن را نیز تحت پوشش خود قرار داد تا به یکی از تولیدکننده‌های بزرگ گوشی‌های هوشمند و وسایل وایرلس تبدیل شود. مدیرعامل لنووYang Yuanqing معتقد است موتورولا به منزله یک میانبر برای ورود به بازارهای اشباع شده جهان است و می‌تواند این شرکت چینی را یکی از نقش آفرینان اصلی جهان بویژه در امریکا و کشورهای پیشرفته کند.
گوگل که همیشه به دنبال جذب مخاطب بیشتر بوده است در سال 2014 سرانجام سیستم عامل جدید Android 5. 0 Lollipop ویژه نکسوس و سایر وسایل اندرویدی را رسماً به بازار ارائه کرد. مهم‌ترین ویژگی‌ لالی پاپ، تغییرات گسترده ظاهری و رابط کاربری است. این پلتفرم دارای انیمیشن‌های زنده‌تر، طراحی بهتر و رنگ‌هایی واضح‌تر نسبت به نسخه‌های قبلی اندروید است و راه‌های بهتری برای ارتباط صوتی با دستگاه مجهز به آن ارائه می‌کند.
تصمیم‌هـــای بــزرگ در مایکروسافت
مایکروسافت نیز سالی پرحرف و حدیث را پشت سر گذاشت. نخستین موضوع در این شرکت فناوری بزرگ، انتخاب مدیر عامل جدید بود که بتواند راه موفقیت مایکروسافت را بیش از پیش هموار کند. بعد از ماه‌ها بحث و گفت‌و‌گو سرانجام مایکروسافت از میان گزینه‌های موجود ساتیانادلای 46ساله را انتخاب کرد تا پس از بیل گیتس و استیو بالمر به عنوان سومین مدیرعامل در این شرکت بزرگ، ایده‌های خود را پیاده کند. وی که متولد حیدرآباد هندوستان است و بیش از 20 سال مدیریت بخش عظیمی از زیرساخت مایکروسافت را در دست داشت، موفق شد به بسیاری از دردسرهای مایکروسافت پایان دهد. نادلا همچنین در‌گذار از خدمات سرور-کلاینت به خدمات و سرویس‌های ابری، هدایتگری مناسب برای مایکروسافت شناخته شد.
ورود مدیرعامل با تغییراتی گسترده همراه بود که یکی از آنها خرید بخش تلفن‌های همراه نوکیا توسط مایکروسافت در ماه آوریل با بهای 2/7میلیون دلار بود. هرچند بسیاری به موفقیت این طرح به دیده شک و تردید نگاه می‌کردند ولی ساتیانادلا ثابت کرد که این تصمیم اشتباه نبوده است. بر اساس این قرارداد، گوشی‌های نوکیا به مایکروسافت لومیا تغییر نام داده و دیگر خبری از لوگوی نوکیا نیست. با معرفی نخستین گوشی هوشمند مایکروسافت با نام لومیا 535، دروازه موفقیت در عرضه تلفن همراه نیز به سوی مایکروسافت گشوده شد هرچند کارگران نوکیا برای مایکروسافت پرهزینه بودند. همین امر سبب شد تا مدیرعامل جدید به فکر تعدیل نیروی کار بیفتد.
یکی دیگـــر از موفقیت‌هــای مایکروسافت در سال 2014، ارائه آفیس برای آی پد پس از گذشت یک ماه از ورود ساتیانادلا به مایکروسافت بود که بسیاری انتظارش را می‌کشیدند.
افشاگری‌های دردسرساز اسنودن
حدود 6ماه پس از افشاگری‌های ادوارد اسنودن درباره شنود مکالمات تلفنی شهروندان امریکا و برخی کشورهای دیگر، باراک اوباما از اصلاحاتی در روند فعالیت آژانس امنیت ملی امریکا خبر داد و گفت بزودی روش‌های جمع‌آوری اطلاعات در سازمان‌های جاسوسی را متحول خواهد کرد. اسنودن فاش کرده بود که مکالمات تلفنی شهروندان ضبط شده و برای 30روز باقی می‌ماند پس از آن در صورت صلاحدید، پاک شده و مکالمات بعدی جای آن را می‌گرفتند. براساس اسناد فوق‌محرمانه‌ای که ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی امریکا در اختیار روزنامه انگلیسی گاردین قرار داد مشخص شد آژانس امنیت ملی امریکا علاوه بر شنود، ایمیل‌ها و تماس‌های تلفنی شهروندان امریکایی را بدون حکم قضایی جست‌و‌جو می‌کرده است که این موضوع موجی از نگرانی را در میان شهروندان امریکایی و همچنین سایر کشورهایی که این شنود در آن انجام شده بود ایجاد کرد. این نگرانی اما با وجود وعده‌های مکرر برای اصلاح این رویه کاهش نیافت تا آنجا که مدیران 6شرکت بزرگ فناوری مستقر در امریکا که نام گوگل و فیس بوک هم در میان آنها دیده می‌شد، این عمل را نقض حریم خصوصی دانستند و در دیدار با باراک اوباما درباره پیامدهای نفوذ به این حریم گفت‌وگو داشتند و عنوان کردند اگرچه دولت امریکا گام‌های مهمی برای اصلاح شیوه‌های شنود، رهگیری و جمع‌آوری اطلاعات برداشته اما این اقدامات کافی نبوده است. البته این موضوع همچنان ادامه دارد چرا که ادوارد اسنودن هربار برگ تازه‌ای از جاسوسی‌های مدرن را رو می‌کند.
دردسرهایی برای اپل و سونی پیکچرز
شرکت اپل هم یکی از سال‌های پرحادثه و حرف و حدیث خود را پشت سر گذاشت. یکی از عجیب‌ترین تصمیم‌های «تیم کوک» مدیرعامل شرکت اپل، همکاری با شرکت IBMپس از رقابت تنگاتنگ چندساله بود. با وجودی که این رقابت از زمان استیوجابز هم وجود داشت ولی تیم کوک مجبور شد برای حفاظت بیشتر از اپل، دست دوستی به سویIBM دراز کند.
یکی دیگر از قابل بحث‌ترین معامله‌های سال 2014 اپل نیز خرید کمپانی موسیقی و تولید هدفون Beats Audioبا بهای 2/3میلیارد دلار بود که طی آن، بنیانگذاران این کمپانی هم به اپل پیوستند. این درست وقتی بود که مسئولان اپل به قدرت موسیقی پی بردند. حالا دیگر تخمین زده می‌شود بخش iTunes اپل هر سال 12درصد رشد داشته باشد.
رونمایی از ios8 و فروش آیفون6 نیز بخشی از موفقیت‌های شرکت اپل در سال 2014 بوده است. هرچند مردم برای خرید آیفون در صف‌های طولانی ایستادند و بسیار انتظار آن را کشیدند ولی مشکلات محصول جدید این شرکت، بسیاری را ناامید کرد. البته اپل در سال 2014 به دلیل یک هک بزرگ نیز مورد توجه مردم و رسانه‌ها قرار گرفت. در پی هک شدن سرویس آی کلاود اپل، تصاویر خصوصی بیش از 100ستاره هالیوود در فضای مجازی انتشار یافت که این موضوع برای اپل دردسرساز شد. این موضوع سبب سقوط سهام شرکت اپل شد هرچند بسیاری تصور می‌کردند این موضوع می‌تواند بر فروش آیفون 6تأثیری منفی داشته باشد ولی چنین اتفاقی نیفتاد.
البته هک‌ها و حملات سایبری سال گذشته فقط به اپل محدود نبود و دامان شرکت سونی پیکچرز را نیز گرفت. کارمندان سونی پیکچرز که بشدت به امنیت شبکه و سرورهای این شرکت اعتماد داشتند در ماه نوامبر با دیدن یک اسکلت قرمز روی صفحه نمایش‌های خود دریافتند که اتفاق ناگواری افتاده است. در این حمله بیش از ۴۰گیگابایت از اطلاعاتی که از سرورهای سونی به سرقت رفته بود ازجمله اطلاعات خصوصی و شخصی کارمندان، میزان حقوق دریافتی، شماره‌های ملی، حقوق هنرپیشه‌ها و البته چندین نسخه از فیلم‌های منتشر نشده سونی پیکچرز در اینترنت منتشر شد.
گروهی به نام محافظان صلح مسئولیت این حمله را به عهده گرفتند و بسیاری مطمئن بودند کره شمالی پشت این ماجراست و به همین دلیل هم اکران فیلم مصاحبه با جنجال‌هایی همراه بود و در نهایت هم فقط در سینماهای مستقل به نمایش درآمد هرچند گفته شد زنی به نام لنا از داخل شرکت سونی این هک را انجام داده است.     5656

کلید واژه ها: فناوری اطلاعات -




سه شنبه 9 دی 1393 - 08:56:35





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن